Retur och reklamation

Retur vid ångerrätt

Som privatperson har du rätt att ångra ditt köp i upp till 30 dagar efter det att du tagit emot din vara. Handlar du i egenskap av företag gäller denna rätt endast vid ordrar som inte överstiger 100 000 SEK. 

Vid retur av paket på grund av nyttjande av öppet köp eller bytesrätt debiteras du en returfrakt enligt följande:

 1. 200 SEK per paket om du mottagit varan som en paketförsändelse.
 2. 500 SEK per pall om du mottagit varan som en pallförsändelse.

Betalning och återbetalning

Om du har valt att betala mot faktura ska denna betalas i tid även om du väljer att returnera varan. Återbetalning av ordersumman sker utan dröjsmål och senast 14 dagar efter det att DPJ mottagit och godkänt returen.

Läs mer om hur ångerrätten fungerar samt vilka varor som inte omfattas av ångerrätten, i våra Försäljningsvillkor.

Retur av outlöst paket

Vid outlöst paket som kommer i retur till oss kommer du att debiteras en avgift på 200 SEK som dras direkt från det återbetalade beloppet.

Orsaker till att paketet går i retur till oss

Att paketet returneras till oss kan exempelvis bero på att du som kund

 • inte hämtat ut din försändelse från utlämningsstället trots påminnelser
 • inte har varit tillgänglig för att ta emot leveransen eller kunnat nås på angivet telefonnummer
 • lämnat felaktiga uppgifter av namn, adress eller kontaktuppgifter
 • vägrat ta emot leveransen.

Vad händer sen?

Om din vara inte omfattas av ångerrätten och ej har godkänts för retur av oss, kommer vi att kontakta dig för nytt leveransförsök av din vara. Utöver returavgiften på 200 SEK, tillkommer i dessa situationer även en ny fraktavgift.

Reklamation vid fabrikationsfel 

Privatkunder

I enlighet med konsumentköplagen (1990:932) har du som privatkund reklamationsrätt av fabrikationsfel inom tre år från det att du mottagit varan. Reklamationsrätten gäller ursprungliga fel, DPJ ansvarar således inte för fel på varan som uppstått till följd av vårdslös hantering eller där instruktioner för användning/skötsel inte har följts.

Reklamation av ett synligt fel ska göras direkt då du upptäcker felet eller inom skälig tid. Medföljande emballage ska sparas.

Företag

Företagskunder ska reklamera fel omgående, dock senast inom sex (6) dagar från det att felet skäligen borde ha upptäckts. Medföljande emballage ska sparas.

Reklamationsrätten gäller ursprungliga fel, DPJ ansvarar således inte för fel på varan som uppstått till följd av vårdslös hantering eller där instruktioner för användning/skötsel inte har följts.

Så reklamerar du en vara

Kontakta vår reklamationsavdelning på info@dpj.se om du önskar göra en reklamation. För att underlätta handläggningen och påskynda ärendet, ber vi dig att skicka:

 • ditt namn
 • dina kontaktuppgifter
 • kvitto/ordernummer
 • vilken artikel det gäller
 • bilder på felet
 • en kort beskrivning av felet.

Särskilt om ansvar och kostnad vid returer

Vid samtliga returer, så som nyttjande av ångerrätt eller liknande, är du som returnerande kund ansvarig för produkterna fram till dess att vi mottagit dem. Det innebär således att du som kund ansvarar för eventuella skador som uppstår, exempelvis under returtransporten.

Vid retur står du som köpare för returfrakten vilket debiteras enligt följande:

 1. 200 SEK per paket om du mottagit varan som en paketförsändelse.
 2. 500 SEK per pall om du mottagit varan som en pallförsändelse.

Särskilt om naturmaterial

Tänk på att naturmaterial så som trä, läder, sten och metall, kan variera i utseende, storlek och struktur från produkt till produkt, vilket är helt naturligt. Naturliga variationer är egenskaper som många varumärken och formgivare önskat behålla eller förhöja som en del av designen. Sådant utgör därmed inte giltig orsak till reklamation.

Exempel på naturliga variationer:

 • ådringar
 • kvistar
 • färgvariationer
 • strukturskillnader
 • marmorering
 • märken och ärr i naturläder.

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och -inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 5 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler i Stockholm och på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

Ergonomiska kontorsmöbler

Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

Skrivbord

I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

Kontorsstolar

De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

Ljudabsorbenter

Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

DPJ Workspace – kontorsmöbler i butik och webbshop

DPJ har utöver sin onlinebutik även en fysisk butik i Stockholm city där du kan känna på produkterna, och få hjälp med kontorsinredning, kontorsmöbler, konferensmöbler och allt annat som du behöver för ett välfungerande kontor med bra arbetsmiljö.

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft