Aktivitetsbaserat kontor

Det aktivitetsbaserade kontoret har aldrig varit så relevant som det är nu. Planerar ni att gå över till hybridarbete, är en aktivitetsbaserad inredning ett utmärkt sätt att skala om kontoret och hålla medarbetarna nöjda. Behöver ni hjälp? Kontakta oss på DPJ Workspace. Vi har stor erfarenhet av att planera och inreda aktivitetsbaserade kontor.

Vill du komma i kontakt med
någon av våra projektsäljare?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Vad är ett aktivitetsbaserat kontor?

Ett aktivitetsbaserat kontor tar hänsyn till olika behov på arbetsplatsen. Kontoret inreds därför i zoner med olika funktioner så som samarbete eller tyst arbete. På detta sätt skapas aktivitet då medarbetarna flyttar mellan olika zoner beroende på vad som passar dem bäst för stunden. Kontoret har även färre skrivbordsplatser än antalet medarbetare. Det finns ofta bara skrivbord för 50 till 70 procent av de anställda. Detta beror dels på att alla medarbetare inte förväntas vara på plats samtidigt, dels på att arbetet lyfts ut till lounge- och projektytor.

Inred ditt aktivitetsbaserade kontor i zoner

Samarbetsytor – projekt och lounge

I en samarbetszon är pulsen hög – här är det okej att samtala och diskutera. Se därför till att skapa loungegrupper i olika storlekar och former för spontana möten och samarbeten. Inred även med projektbord som är lätta att samlas vid för större arbeten. Lättåtkomlig ström är A och O för zonens gångbarhet, och möbler med inbyggda eluttag är därför ett smart drag.

Tysta avdelningar

Ibland behöver man koncentrera sig lite extra. Då är det viktigt att ha tillgång till en tyst avdelning utan livliga samtal. Här kan ni med fördel inreda med vanliga skrivbordsplatser. Bryt gärna av med ljudisolerande fåtöljer där man kan sjunka ned med datorn och lite bra musik i lurarna. Här bör ni även placera ut tysta bås som är enkla att fly in i för telefonsamtal och videomöten.

Rum för digitala möten

För större möten, videomöten och digitala presentationer behöver ni en yta med plats för skärm och sittplatser. Mötesrum och konferensrum är naturliga platser för dessa företeelser. Skulle er lokal sakna mötesrum, eller ha för få, kan ni installera tysta rum. De finns i många storlekar och går att få med olika funktioner beroende på era behov. Det kan även vara praktiskt att sätta upp en större skärm i samarbetszonen för att kunna hålla presentationer för hela företaget.

Viktiga möbler på det aktivitetsbaserade kontoret

Höj- och sänkbara skrivbord

Alla kontor bör ha höj- och sänkbara skrivbord ur ett hälsoperspektiv. På det aktivitetsbaserade kontoret blir det dock extra viktigt med skrivbord som går att justera i höjd. Oavsett kroppslängd ska alla medarbetare kunna sätta sig eller ställa sig vid valfritt skrivbord och lyckas ställa in det så att det passar dem.

Ergonomiska kontorsstolar av olika slag

Se till att utrusta kontoret med ergonomiska kontorsstolar av olika slag. Blanda gärna sadelstolar, balanspallar och mer traditionella kontorsstolar. På så sätt kan alla hitta en stol som passar dem. Det gör det även möjligt att byta stol under dagen utifrån den enskildes behov. Kontorsstolarna bör vara enkla att ställa in efter varje individ. För att underlätta kan ni använda er av stolar med automatisk anpassning, exempelvis Setu eller Cosm från Herman Miller.

Låsbara förvaringsskåp

Låsbara skåp har en naturlig plats på det aktivitetsbaserade kontoret. I dem kan de anställda lämna sina personliga tillhörigheter så som väskor och mobiltelefoner i tryggt förvar under hela dagen. Det minskar stressen över att behöva hålla koll på sina saker, vilket förbättrar arbetsmiljön för era anställda.

Höga projektbord

Med höga projektbord skapar ni enkelt flexibla arbetsytor för snabba ståmöten och samarbeten. Här kan man slänga upp sin laptop och svara på några mejl i förbifarten, eller sprida ut diagram, tygprover och annat material under projekt med flera inblandade parter. Höga projektbord är praktiska då de uppfyller många syften; som mötesbord, arbetsplats och kreativ yta.

Vill du komma i kontakt med
någon av våra projektsäljare?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och -inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 5 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler i Stockholm och på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

 • Ergonomiska kontorsmöbler

  Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

 • Skrivbord

  I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

 • Kontorsstolar

  De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

 • Ljudabsorbenter

  Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

DPJ Workspace – kontorsmöbler i butik och webbshop

DPJ har utöver sin onlinebutik även en fysisk butik i Stockholm city där du kan känna på produkterna, och få hjälp med kontorsinredning, kontorsmöbler, konferensmöbler och allt annat som du behöver för ett välfungerande kontor med bra arbetsmiljö.

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft