Hem / Företagstjänster / Aktivitetsbaserat kontor

Med oss får du

usp_sound.png
Bättre arbetsmiljö
– vi tänker på allt: ergonomi, akustik och belysning.
usp_result.png
Snyggt resultat
– vi tar fram ett enhetligt koncept för hela kontoret, ned till minsta detalj.
usp_budget.png
Budgetstyrd lösning
– vi hittar en lösning för varje budget med vårt breda utbud.
usp_montering.png
Avemballering & montering
– vi ser till att allt sätts ihop ordentligt och tar hand om emballaget efteråt.
usp_fast.png
Korta ledtider
– vi levererar på utsatt tid utifrån dina önskemål.

Vill du komma i kontakt med någon av våra projektsäljare?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Så hjälper vi dig i 5 steg

1
Du bokar in ett personligt möte med oss.
2
Vi tar fram ett koncept utifrån ditt behov och budget.
3
Vi lägger fram offert samt förslag på inredning.
4
Vi levererar och monterar samt forslar undan emballage.
5
Vi kvalitetskontrollerar och besiktigar.

Vad är ett aktivitetsbaserat kontor?

Ett aktivitetsbaserat kontor tar hänsyn till olika behov på arbetsplatsen. Kontoret inreds därför i zoner med olika funktioner så som samarbete eller tyst arbete. På detta sätt skapas aktivitet då medarbetarna flyttar mellan olika zoner beroende på vad som passar dem bäst för stunden. Kontoret har även färre skrivbordsplatser än antalet medarbetare. Det finns ofta bara skrivbord för 50 till 70 procent av de anställda. Detta beror dels på att alla medarbetare inte förväntas vara på plats samtidigt, dels på att arbetet lyfts ut till lounge- och projektytor.

Inred ditt aktivitetsbaserade kontor i zoner


Samarbetsytor – projekt och lounge

I en samarbetszon är pulsen hög – här är det okej att samtala och diskutera. Se därför till att skapa loungegrupper i olika storlekar och former för spontana möten och samarbeten. Inred även med projektbord som är lätta att samlas vid för större arbeten. Lättåtkomlig ström är A och O för zonens gångbarhet, och möbler med inbyggda eluttag är därför ett smart drag.

GÖTESSONS - Tyst rum - Half a hut med frontskärm och kabelkanal
ZILENZIO - Skärmvägg & fåtölj Focus Pod

Tysta avdelningar

Ibland behöver man koncentrera sig lite extra. Då är det viktigt att ha tillgång till en tyst avdelning utan livliga samtal. Här kan du med fördel inreda med vanliga skrivbordsplatser. Bryt gärna av med ljudisolerande fåtöljer där dina medarbetare kan sjunka ned med datorn och lite bra musik i lurarna. Här bör du även placera ut tysta bås som är enkla att fly in i för telefonsamtal och videomöten.

BRIZLEY OF SCANDINAVIA - Ljudabsorberande fåtölj - Box High 1-sits
HERMAN MILLER - Aeron Onyx - Helsvart, Adjustable PostureFit support

Rum för digitala möten

För större möten, videomöten och digitala presentationer behöver du en yta med plats för skärm och sittplatser. Mötesrum och konferensrum är naturliga platser för dessa företeelser. Skulle din lokal sakna mötesrum, eller ha för få, kan du installera tysta rum. De finns i många storlekar och går att få med olika funktioner beroende på företagets behov. Det kan även vara praktiskt att sätta upp en större skärm i samarbetszonen för att kunna hålla presentationer för hela företaget.

ABSTRACTA - Zen Pod
SILEN - Tyst rum - Silen Space 4

Viktiga möbler på det aktivitetsbaserade kontoret


Höj- och sänkbara skrivbord

Alla kontor bör ha höj- och sänkbara skrivbord ur ett hälsoperspektiv. På det aktivitetsbaserade kontoret blir det dock extra viktigt med skrivbord som går att justera i höjd. Oavsett kroppslängd ska alla medarbetare kunna sätta sig eller ställa sig vid valfritt skrivbord och lyckas ställa in det så att det passar dem.

DIREKT INTERIÖR - Höj och sänkbart skrivbord - Standard
BRIZLEY OF SCANDINAVIA - Höj och sänkbart svängt skrivbord - Premium

Ergonomiska kontorsstolar av olika slag

Se till att utrusta kontoret med ergonomiska kontorsstolar av olika slag. Blanda gärna sadelstolar, balanspallar och mer traditionella kontorsstolar. På så sätt kan alla hitta en stol som passar dem. Det gör det även möjligt att byta stol under dagen utifrån den enskildes behov. Kontorsstolarna bör vara enkla att ställa in efter varje individ. För att underlätta kan du använda dig av stolar med automatisk anpassning, exempelvis Setu eller Cosm från Herman Miller.

DIREKT INTERIÖR - ERGO 312 VIT BAS
GÖTESSONS - Ergonomisk balansboll Office Ballz

Låsbara förvaringsskåp

Låsbara skåp har en naturlig plats på det aktivitetsbaserade kontoret. I dem kan de anställda lämna sina personliga tillhörigheter så som väskor och mobiltelefoner i tryggt förvar under hela dagen. Det minskar stressen över att behöva hålla koll på sina saker, vilket förbättrar arbetsmiljön för dina medarbetare.

DIREKT INTERIÖR - Lockers Fifty - With 6 doors.
DIREKT INTERIÖR - Sidoskåp 3-hyllplan (Tower)

Höga projektbord

Med höga projektbord skapar du enkelt flexibla arbetsytor för snabba ståmöten och samarbeten. Här kan du slänga upp din laptop och svara på några mejl i förbifarten, eller sprida ut diagram, tygprover och annat material under projekt med flera inblandade parter. Höga projektbord är praktiska då de uppfyller många syften; som mötesbord, arbetsplats och kreativ yta.

PEDRALI - Mötesbord / barbord Arki-Table - H107 cm
BRIZLEY OF SCANDINAVIA - Mötesbord / projektbord Gather - Höjd 110 cm

Vill du komma i kontakt med någon av våra projektsäljare?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Inspirerande aktivitet

traverse-prev.png traverse-next.png
1.png
2.png
3.png
2.png
3.png
4.png
5.png
6.png
7.png
8.png
9.png
10.png

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 10 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

Ergonomiska kontorsmöbler

Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

Skrivbord

I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

Kontorsstolar

De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

Ljudabsorbenter

Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

Läs mer

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft