Hur fungerar företagsleasing?

Leasing frigör kapital och ger mer ekonomisk frihet för att investera pengarna i företagets verksamhet.

Leasing är ett enkelt sätt att lösa ett behov av ny utrustning för företaget utan att behöva binda företagets rörelsekapital eller låsa in ditt kreditutrymme. När du väljer att finansiera ditt köp med leasing behövs vanligtvis ingen säkerhet utan produkterna du leasar står för den säkerhet som du annars måste lämna vid tex ett banklån. 

Leasing har sina fördelar kring tex din budgetplanering. Med ett leasingavtal är det enklare att planera förutsägbarheten kring budgetplanering samt likviditet då du i förväg känner till din leasingavgift för hela perioden. Leasingavgiften är även avdragsgill, avgiften får alltså skattemässigt dras som en kostnad. Då den leasade utrustningen vanligtvis inte behövs ta upp som en tillgång i balansräkningen så påverkas endast rörelseresultatet under leasingperioden.

e-handel_steg_utantext1.png

Med vår leasing erbjuder vi löptider på 24, 36 samt 48 månader. Du väljer själv vilket erbjudande som passar dig bäst.

Avtalsprocessen i e-handeln är helt automatiserad och kreditbedömning samt kontroll av firmatecknare och verklig huvudman görs direkt i kassan.

Leasingavtalet signeras av firmatecknare med mobilt BankID.

När finansieringsavtalet godkänts av Wasa Kredit och du mottagit din leverans så startas avtalet.


Wasa Kredit äger din utrustning under avtalsperioden och du har nyttjanderätt av möblerna. Du betalar sedan leasingavgiften månadsvis till Wasa Kredit.

När leasingperioden är slut betalar du det förutbestämda restvärdet som är kvar på dina produkter och ägandet övergår därefter till dig. Storleken på restvärdet samt månadskostnaden framgår tydligt i kassan när du valt hur många månader du vill ha leasingen på.


För att kunna nyttja vår leasing så måste ditt ordervärde uppgå till minst 5000kr. När du väljer leasing är det alltid en obligatorisk uppläggningsavgift på 450kr. 

home-seo.jpg

Hos DPJ hittar du kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen.

DPJ levererar inredning till såväl små som stora företagsprojekt, och vi hjälper självklart även dig som privatperson. Vi levererar professionell inredning för alla kontorsmiljöer alltid med minst 5 års garanti.

I vår online butik hittar du ett urval av den vanligaste inredningen för kontor. – Söker du ett speciellt varumärke eller en annan färg eller material, ber vi dig att kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

DPJ är både en fysisk butik i Stockholm city och en webbutik för kontorsinredning, kontorsmöbler, konferensteknik och all annan inredning som du behöver för på ditt jobb.

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft

Handlar du som företag eller privatperson?

Välj nedan hur du vill se våra priser