info Har du problem med att genomföra din beställning? Prova att byta din webbläsare!

Textila golv är en djungel av olika produktionstekniker, inläggningsmetoder och övriga egenskaper som kan vara svårt att hålla redo på. Därför har vi på DPJ tillsammans med vår samarbetspartner ambitionen att ta ett helhetsansvar för att leverera rätt produkt i rätt miljö och pedagogiskt lägga fram fördelar, nackdelar och följder av olika alternativ. Nedan beskriver vi i korthet olika typer och viktiga egenskaper som kan vara bra att hålla koll på.


Avpassade mattor

Har man ett fint golv som inte ska döljas, ett öppet kontorslandskap eller bara en korridor med hemska stegljud är avpassade mattor ett bra val för att förbättra miljön på några väl valda enskilda ställen. Med ordet menas att man levererar en matta som inte går ända ut till väggen utan ligger löst på golvet. Vi har möjlighet att leverera avpassade mattor i vilka former och storlekar som helst varför vi kan se till att mattan alltid passar den avsedda ytan perfekt. Under en loungeyta kan man välja en kvalitet med längre lugg som ger ett mer ombonat och hemtrevligt intryck medan det under ett konferensbord kanske passar bättre med en kvalitet med korta lugg som bättre står emot slitaget av länkhjul och ger ett sobrare intryck

Heltäckande mattor

Har man ett slitet golv, en större yta som ska täckas eller ska göra maximalt för att förbättra akustiken kan man välja att täcka hela golvet med matta, så kallad heltäckning. Det finns både rullvara och plattor för detta ändamål med sina egna fördelar och nackdelar gentemot varandra som vi mer än gärna presenterar för er.


Akustik

Då vi sitter allt närmare varandra och i allt öppnare ytor ställs det idag höga krav på den akustiska miljön i ett kontor. Textila golv ger en kraftig förbättring av de akustiska egenskaperna i ett rum jämfört med hårda golv som trä och kombinerar man detta med akustiktak, väggabsorbenter och gardiner når man snabbt ännu bättre resultat. Även i hotell- och butiksmiljö har man nytta av att sänka ljudnivån med förbättrad akustik.

Miljö

Idag ställs det höga krav på att produkter ska produceras hållbart, ha en lång livslängd och kunna återanvändas eller återvinnas i sitt slutskede. Branschen har flera certifieringar för olika kategorier av produkter och vi ser alltid till att ställa krav på våra leverantörer att ta ett socialt och miljömässigt ansvar. Alla våra textila golv produceras inom EU, flera fabriker är ISO 14001-certifierade och använder förnyelsebara energikällor samt återvunnet material i produktionen.

Behöver ni hjälp med era mattor?

Ring oss på 08-444 54 24 eller skicka ett mail till info@dpj.se

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och -inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 5 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler i Stockholm och på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

 • Ergonomiska kontorsmöbler

  Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

 • Skrivbord

  I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

 • Kontorsstolar

  De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

 • Ljudabsorbenter

  Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

DPJ Workspace – kontorsmöbler i butik och webbshop

DPJ har utöver sin onlinebutik även en fysisk butik i Stockholm city där du kan känna på produkterna, och få hjälp med kontorsinredning, kontorsmöbler, konferensmöbler och allt annat som du behöver för ett välfungerande kontor med bra arbetsmiljö.

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft