Vårt bästa pris

Sjuan stol, färgad ask (Serie 7) – 3107

 • −25%
 • Ny

Arne Jacobsens klassiska Sjuan stol i färgad askfaner är en ikon i modern möbelhistoria. Dess unika form är otroligt mångsidig och visar karaktär utan att övermanna ögat. Detta en stark stol som passar lika bra i köket som mötesrummet. 

 • Ikonisk möbel.
 • Synliga träådringar.
 • Ben i förkromat stål.
 • Gjord i PEFC-certifierat trä.
 • Formpressad i ett enda stycke.
Bra deal!
3 588,75 kr
Rek. pris: 4 785,00 kr
inkl. moms
stock Lagervara - Skickas inom 24 timmar
Olive Green
White 105
Olive Green
Sänk
Öka
VISA Mastercard American Express Klarna
Prisgaranti
Vi matchar inte bara priset - vi slår det!
Snabb leverans
Din beställning behandlas omedelbart.
Störst utbud för kontor
Över 30 000 unika produkter
4,5 av 5 i betyg
Vi arbetar alltid med din upplevelse i fokus
VISA Mastercard American Express Klarna

Arne Jacobsens klassiska Sjuan stol i färgad askfaner är en ikon i modern möbelhistoria. Dess unika form är otroligt mångsidig och visar karaktär utan att övermanna ögat. Detta en stark stol som passar lika bra i köket som mötesrummet. 

 • Ikonisk möbel.
 • Synliga träådringar.
 • Ben i förkromat stål.
 • Gjord i PEFC-certifierat trä.
 • Formpressad i ett enda stycke.

Bästsäljande klassiker

Arne Jacobsens ikoniska stol Sjuan är den mest sålda stolen i Fritz Hansens historia, kanske även i möbelhistoria över lag. Alla stolar i Serie 7™ är gjorda av formpressad, skivad faner och finns i olika faner och ytbehandlingar.

Finns i flera färger att mixa och matcha

Ge matsalen ett lekfullt uttryck genom att blanda stolar med olika färger. Oavsett färg kommer alla stolar med kromade stålben som bryter av mot faneren.

Slitstark stol med nio lager

Precis som alla Sjuan stolar är denna version gjord av laminat bestående av nio lager faner. De inre lagren består av bok och de yttre av ask. De olika lagren limmas ihop och formpressas sedan till ett enda stycke. Detta ger ett sömlöst resultat som dessutom gör stolen tålig och hållbar.

Färgad ask ger en naturlig och unik känsla

Den färgade asken med sina synliga ådringar gör att varje stol har ett eget, unikt och organiskt utseende. Detta ger stolen en rå och naturlig känsla som skiljer sig från den lackade versionen, där alla stolar ser likadana ut.

Tillverkad i PEFC-certifierat trä

Sjuan stolen med färgad ask består av faner från ask och bok som är PEFC-certifierade. Detta innebär att träden kommer från skogar som hanteras med respekt utifrån ekologiska, etiska och sociala standarder.

Om formgivaren – Arne Jacobsen

Arne Jacobsen var en dansk arkitekt och formgivare, född i Köpenhamn 1902. Med sin banbrytande och kompromisslöst modernistiska design tog Arne hela designvärlden med storm. Efter att 1927 tagit examen från Konsthögskolan i Köpenhamn och haft sitt stora genombrott etablerade han sitt eget kontor i Hällerup. Det blev startsträckan för vad som väntade. Utöver alla möbler Arne formgav under sitt liv är han idag erkänd för sina byggnader, lampor, klockor, bestick, tyger och tapeter. Arnes designspråk har blivit legendariskt i branschen tack vare citat som "så tunt som möjligt och aldrig i mitten" och "idag ska vi göra ett lågt och runt projekt" – Arne Jacobsen. 

Produktdetaljer

Artikelnummer 3107-CH-925
Varumärke Fritz Hansen
Höjd 82 cm
Bredd 50 cm
Djup 52 cm
Sitthöjd 46 cm
Vikt 4 kg
Material 7 lager bokfaner samt 2 lager askfaner, 14 mm kromat stålrör, plastfötter
Formgivare Arne Jacobsen

Varumärke Fritz Hansen

Fritz Hansen

Republic of Fritz Hansen är ett exklusivt, internationellt designvarumärke, vars tidlösa samling enat världsberömda, klassiska och moderna möbler, lampor och accessoarer.

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och -inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 5 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler i Stockholm och på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

 • Ergonomiska kontorsmöbler

  Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

 • Skrivbord

  I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

 • Kontorsstolar

  De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

 • Ljudabsorbenter

  Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

DPJ Workspace – kontorsmöbler i butik och webbshop

DPJ har utöver sin onlinebutik även en fysisk butik i Stockholm city där du kan känna på produkterna, och få hjälp med kontorsinredning, kontorsmöbler, konferensmöbler och allt annat som du behöver för ett välfungerande kontor med bra arbetsmiljö.

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft