Har du problem med att genomföra din beställning? Prova att byta din webbläsare!
-9%

Pendellampa PH 5-4½ & PH 6½-6

 • -2 655,00 kr

PH 5-4½ & PH 6½-6 är välkända pendellampor skapade utifrån Poul Henningsens treskärmssystem som tagit världen med storm tack vare sin vackra design. Armaturens smarta utformning med gör ljuset milt och 100 procent bländfritt.

 • Går att dimra via app.
 • Ger ett behagligt och bländfritt sken.
 • Lyser som starkast precis under lampan.
 • Skärmar i vit mattlackerad aluminium.
 • Trumpetformad toppskärm sprider även ljus uppåt.
25 140,00 kr
27 795,00 kr
inkl. moms
stock Leveranstid: 4-5 veckor
5-4½
5-4½
6½-6
Sänk
Öka
Betala enkelt och smidigt med:
VISA Mastercard American Express Klarna
Prisgaranti
Vi matchar inte bara priset - vi slår det!
Snabb leverans
Din beställning behandlas omedelbart.
Minst 5 års garanti
Minst fem års garanti på hela sortimentet.
4,5 av 5 i betyg
Vi arbetar alltid med din upplevelse i fokus
VISA Mastercard American Express Klarna

PH 5-4½ & PH 6½-6 är välkända pendellampor skapade utifrån Poul Henningsens treskärmssystem som tagit världen med storm tack vare sin vackra design. Armaturens smarta utformning med gör ljuset milt och 100 procent bländfritt.

 • Går att dimra via app.
 • Ger ett behagligt och bländfritt sken.
 • Lyser som starkast precis under lampan.
 • Skärmar i vit mattlackerad aluminium.
 • Trumpetformad toppskärm sprider även ljus uppåt.

Ger dig ett helt bländfritt ljus

PH 5-4½ & PH 6½-6 har en innovativ design som bygger på ett reflekterande skärmssystem som gör att armaturen belyser sig själv nedåt, uppåt och ut åt sidorna. Skärmarna kompletteras med röda och blå ringar inuti armaturen som påverkar hur ögat uppfattar ljuset. Resultatet blir ett mjukt och 100 procent bländfritt sken oavsett vilken ljuskälla du väljer.

Smart styrning via app

Lampans ljus går enkelt att dimra med mobil eller surfplatta via appen Casambi som finns tillgänglig för både iPhone och android. Tack vare detta kan du dimra ljuset även om du inte har fasdimmer installerad i vägguttaget, och du behöver dessutom inte resa dig ur soffan eller sängen för att göra det. 

Om formgivaren – Poul Henningsen

Danska Poul Henningsen (1894-1967) var under sin livstid verksam som både formgivare, journalist och författare. Efter att ha studerat vid tekniska högskolan i Köpenhamn startade han sin karriär inom traditionell funktionalistisk arkitektur. Med åren utvecklade han dock ett särskilt intresse för belysning. Han spenderade därför en stor del av sin karriär med att utveckla belysningsarmaturer med fokus på människans uppfattning och behov av ljus. År 1925 startade Poul Henningsen ett livslångt samarbete med märket Louis Poulsen, där hans arv lever vidare än i dag.

Produktdetaljer

Artikelnummer 5741101700
Varumärke Louis Poulsen
Höjd 318/500 cm
Diameter 466/650 mm
Material Aluminium
IP-klass IP20
Sladdlängd 4 m
Ljuskälla ingår Nej
Färg Vit
Funktioner Wireless Bluetooth
Formgivare Poul Henningsen

Varumärke Louis Poulsen

Louis Poulsen

Danska Louis Poulsen grundades redan år 1874. Med fokus på kvalitet och hög design tar de fram och tillverkar belysning som är behaglig för ögat. Under åren har de samarbetat med flera välrenommerade formgivare så som Arne Jacobsen, Oki Sato och Poul Henningsen. 

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och -inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 5 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler i Stockholm och på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

 • Ergonomiska kontorsmöbler

  Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

 • Skrivbord

  I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

 • Kontorsstolar

  De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

 • Ljudabsorbenter

  Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

DPJ Workspace – kontorsmöbler i butik och webbshop

DPJ har utöver sin onlinebutik även en fysisk butik i Stockholm city där du kan känna på produkterna, och få hjälp med kontorsinredning, kontorsmöbler, konferensmöbler och allt annat som du behöver för ett välfungerande kontor med bra arbetsmiljö.

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft