Vårt bästa pris

Pendellampa VL Ring Crown 1

 • -265,00 kr

VL Ring Crown 1 är en fin pendellampa designad av en av Danmarks främsta arkitekter; Vilhelm Lauritzen. Den rundade skärmen består av tre lager opalglas som riktar ljuset nedåt samtidigt som ett varmt sken sprider sig runt hela armaturen.

 • Vacker, obehandlad mässing.
 • Skärm i munblåst vitt opalglas.
 • Ger både allmänt och nedåtriktat ljus.
 • Vit textilkabel på 3 m medföljer.
 • Stilren design från 1940-talet.
Bra deal!
4 585,00 kr
Rek. pris: 4 850,00 kr
inkl. moms
stock Leveranstid: 1-2 veckor
Sänk
Öka
VISA Mastercard American Express Klarna
Prisgaranti
Vi matchar inte bara priset - vi slår det!
Snabb leverans
Din beställning behandlas omedelbart.
Minst 5 års garanti
Minst fem års garanti på hela sortimentet.
4,5 av 5 i betyg
Vi arbetar alltid med din upplevelse i fokus
VISA Mastercard American Express Klarna

VL Ring Crown 1 är en fin pendellampa designad av en av Danmarks främsta arkitekter; Vilhelm Lauritzen. Den rundade skärmen består av tre lager opalglas som riktar ljuset nedåt samtidigt som ett varmt sken sprider sig runt hela armaturen.

 • Vacker, obehandlad mässing.
 • Skärm i munblåst vitt opalglas.
 • Ger både allmänt och nedåtriktat ljus.
 • Vit textilkabel på 3 m medföljer.
 • Stilren design från 1940-talet.

Dansk design från 1940-talet

Ihop med vägglampan i samma serie, skapades pendellampan VL Ring Crown 1 ursprungligen för det danska radiohuset i Köpenhamn på 1940-talet av Vilhelm Lauritzen. Serien nylanserades 2019 i samma vackra utförande som originalet, med organiska former i opalglas och smäcker, obehandlad mässing.

Ett glödande resultat

Skärmen samlar och riktar ljuset nedåt samtidigt som det vita glaset släpper igenom ett varmt sken som lyser upp den smäckra mässingen och får hela armaturen att glöda i mörkret. Med tiden utvecklar mässingen en vacker patina om den inte putsas regelbundet, vilket tillför personlighet och karaktär.

Om formgivaren – Vilhelm Lauritzen

Vilhelm Lauritzen (1894–1984) var en ledande representant för den danska funktionalismen och blev under sin långa karriär en av Danmarks mest framstående arkitekter. 1922 grundade han sin arkitektbyrå Vilhelm Lauritzens Arkitekter som än idag är en av Danmarks främsta arkitektbyråer. Några av hans mest kända byggnader är Nørrebro Teater, Folkets Hus (konserthuset Vega), Radiohuset och den första terminalen på Kastrup, varav de sista två har blivit K-märkta. I sin arkitektur likväl sina belysningsarmaturer kombinerade Lauritzen skarpa och diffusa ljus för att skapa markerade skuggor och ett nyanserat sken. "Inget liv utan estetik" ska ha varit Lauritzens motto, och kanske en av anledningarna till att han blev så framgångsrik.

Produktdetaljer

Artikelnummer 5741094367
Varumärke Louis Poulsen
Höjd 342 mm
Diameter 190 mm
Material Mässing, Opalglas
Sockel E27
Max watt 40 W
IP-klass IP20
Ljuskälla ingår Nej
Färg Vit
Formgivare Vilhelm Lauritzen

Varumärke Louis Poulsen

Louis Poulsen

Danska Louis Poulsen grundades redan år 1874. Med fokus på kvalitet och hög design tar de fram och tillverkar belysning som är behaglig för ögat. Under åren har de samarbetat med flera välrenommerade formgivare så som Arne Jacobsen, Oki Sato och Poul Henningsen. 

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och -inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 5 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler i Stockholm och på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

 • Ergonomiska kontorsmöbler

  Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

 • Skrivbord

  I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

 • Kontorsstolar

  De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

 • Ljudabsorbenter

  Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

DPJ Workspace – kontorsmöbler i butik och webbshop

DPJ har utöver sin onlinebutik även en fysisk butik i Stockholm city där du kan känna på produkterna, och få hjälp med kontorsinredning, kontorsmöbler, konferensmöbler och allt annat som du behöver för ett välfungerande kontor med bra arbetsmiljö.

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft