Hobo Vägglampa
Hobo Vägglampa
Hobo Vägglampa

Vägglampa Hobo

Hobo är en elegant vägglampa i rå mässing där glaskupan är blåst direkt i sin ställning. Det opala glaset ger lampan ett mjukt sken och sprider det åt alla håll vilket ger en trevlig bakgrundsbelysning.

 • Munblåst i Svenska Örsjö.
 • Ger ett mjukt, allmänt sken.
 • Synliga bultar ger industriell känsla.
 • Handtillverkning och rå mässing gör varje lampa unik.
 • 2 m guldfärgad textilsladd med stickkontakt.
11 625,00 kr inkl. moms
VISA Mastercard American Express Klarna
Leveranstid: 2-6 veckor
Sänk
Öka
Minst 5 års garanti
Snabb leverans
Prisgaranti

Hobo är en elegant vägglampa i rå mässing där glaskupan är blåst direkt i sin ställning. Det opala glaset ger lampan ett mjukt sken och sprider det åt alla håll vilket ger en trevlig bakgrundsbelysning.

 • Munblåst i Svenska Örsjö.
 • Ger ett mjukt, allmänt sken.
 • Synliga bultar ger industriell känsla.
 • Handtillverkning och rå mässing gör varje lampa unik.
 • 2 m guldfärgad textilsladd med stickkontakt.

Munblåst i form

Lampans kupa är blåst direkt i sin råa mässingsställning där den tillåts expandera till sin slutgiltiga storlek och form. Glaskupan får stativet att svikta vilket gör dess tyngd till en del av designen.

Varje lampa är unik

Varje glaskupa får ett eget utseende då glaset blåses manuellt och därmed innehåller olika mängder luft. Även stativen kan se väldigt olika ut då den råa mässingen utvecklar en unik patina över tid.

Ett namn med historia

Hobo är formgiven av Gustaf Nordenskiöld åt Örsjö belysning och blåst i Mickejohans glasbruk i Örsjö. Lampans namn refererar till den luffarslöjd som uppkom vid glasbrukens begynnelse när luffare brukade sova i glashyttorna och skapa föremål i böjd metalltråd.

Produktdetaljer

Artikelnummer 30871-72-019
Varumärke Örsjö Belysning
Höjd 45 cm
Färgtemperatur 2700K
Material Opalt munblåst glas, Rå mässing
Ljuskälla 4W LED-modul
IP-klass IP20
Ljuskälla ingår Ja
Färg Vit
Formgivare Gustaf Nordenskiöld
Lampskärm - Diameter Ø22 cm
Örsjö Belysning

Örsjö Belysning AB finns i det sydöstra hörnet av Småland i ett område som är känt för sina duktiga producenter. Örsjö Belysning stämmer väl in i den bilden, över 70 års erfarenhet med produktion av belysning i hög kvalitet. Företagets erfarenhet, flexibilitet och breda sortiment gör det möjligt att uppfylla kunders höga krav. Örsjös sortiment är utvecklat tillsammans med några av Skandinaviens ledande designers med fokus på funktion, innovation och personlighet. Kombinerat med vår tillverkningskompetens har dessa produkter givit oss åtskilliga utmärkelser och spännande uppdrag genom åren.

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och kontorsinredning till små och stora företag, och vi hjälper självklart även dig som privatperson. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 5 års garanti.

DPJ – kontorsmöbler i Stockholm och på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av den vanligaste inredningen för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor.

 • Skrivbord

  I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

 • Kontorsstolar

  De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Våra kontorsstolar är därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du kontorsstolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

 • Ljudabsorbenter

  Ljudnivåer är en viktig aspekt av en bra arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande möbler och hela fristående ljudisolerande rum.

  I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

DPJ Workspace – butik och webbshop

DPJ har utöver sin onlinebutik även en fysisk butik i Stockholm city där du kan känna på produkterna, och få hjälp med kontorsinredning, kontorsmöbler, konferensmöbler och allt annat som du behöver för ett välfungerande kontor med bra arbetsmiljö.

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft