Sadelstol Back app

Back App rekommenderas av de flesta naprapater och kiropraktorer.

Back App ger en rakare och högre sittställning och skall därför användas tillsammans med ett höj- och sänkbart skrivbord. Att växla mellan stående och sittande arbetsställning har många positiva effekter på kroppen.

Back App passar utmärkt i alla olika miljöer och går att få i flera olika färger. 

Ny produkt
5 980 kr exkl.moms

7 475 krinkl. moms

 Leveranstid: 4-6 arbetsdagar

- +

 Fri frakt
 Prisgaranti
 Snabb leverans
 
Mer info

Fel sittställning kan belasta kroppen fel och bidra till skador

Vi sitter mer och mer under våra arbetsdagar. Stillasittande arbete är i dag den mest utbredda arbetsformen bland yrkesaktiva kvinnor och män. Många sjunker ihop med ryggen när de sitter. Denna belastning kan ge skador både i nacke och rygg, speciellt utsatt är korsryggen. 

Back App följer din kropp efter hur du rör dig

Back App stolen bryter på många sätt konventionella uppfattningar om hur en arbetsstol skall vara. Istället för komplicerade justerbara funktioner, är stolen konstruerad så att den följer din kropp efter hur du rör dig. Detta ger dig en aktiv sittställning, och i motsats till traditionella stolar "tvingar" stolen dig att sitta rätt och inte tvärtom!

När du sitter på Back App får du en korrekt sittställning med naturlig svank i ländryggen samtidigt som du tränar och stärker stödmusklerna i ryggen. Stolens tyngdpunkt balanserar på kulan som är ställbar för olika grader av balansträning. Fötterna vilar du på den balansdämpande fotplattan.

Stolens funktioner

Sittdynan är av gjuten polyuretanskum med speciellt anpassad mjukhet och spänst. 

Tyger på sittdyna:
Nordic Wool: består av 88% ull och 12% polyamid, har ljussäkerhet 5, slitstyrka på hela 120.000 Martindale. 

Alcantara: är ett exklusivt mockaliknande tyg av syntetiskt fibermaterial anpassat för dagens krav på estetik och känsla. Tyget kan både kem- och vattentvättas (följ tillverkarens rekommendationer) och har en slitstyrka på 150.000 Martindale. Ring för pris på Alcantara Textil.

Dämpringen under fotplattan är av NBR-skumgummi (nitril) med stängda porer för lång hållbarhet. 

Benen/gasliften är producerade av blankt förkromat stål. Gasliften finns i två olika varianter. En låg, sitthöjd 50-67 cm, som passar personer som är under 165 cm. En högre lift (standard), sitthöjd 58-81 cm, som passar personer över 165 cm. (Tidigare modell mätte 55-72 cm i sitthöjd.) 

Kulan av PTS-fyllt polypropylen kan skruvas upp och ned för att justera balansutmaningen. Kulan är alltid röd som standard. 

Fotplattan är sprutformad i mineralfylld polyamid och är mycket formstabil. Diameter 600 mm. 

Sitsen är sprutformad av polypropylen. 

Mått och vikt: 
Höjd: Se stycket Benen/gasliften ovan 
Bredd: Ø600 mm 
Vikt: 7,1 kg 

Hållfasthet 
Back App är testad vid norska Møbellaboratoriet AB på Sykkylven, hela 50.000 gånger med en belastning på 100 kg utan skador. Maxvikt belastning: 110 kg

 
Specifikationer
Höjd655-870 mm
Sitthöjd590-810 mm
Sittdjup381 mm
Vikt9 kg
Sittbredd472 mm

Inga produkter

To be determined Frakt
0 kr Summa

Gå till kassan