modern lobby

We make your space work

Vi hjälper kunder över hela Europa till bra och ergonomiska arbetsplatser, oavsett om det gäller kontor för tusentals anställda eller en enskild hemarbetsplats. DPJ Workspace är specialiserade på inredning av kontor och publika miljöer men vi säljer givetvis även till privatpersoner.

Ett vinnande koncept

Företaget bildades 1995 och sedan 2008 är vi helt inriktade på kontorsmöbler och annan inredning för kontor, samt konferensteknik och A/V produkter. Vårt koncept är att sälja produkter av högsta kvalitet till konkurrenskraftiga priser med snabb leverans.

En internationell tillväxtresa

Vi har under de 26 år företaget funnits gått från att sälja kontorsmaterial och kontorsmaskiner, till att inreda och leverera möbler och inredning till de största företagen runt om i Europa och i Mellanöstern. Utöver Sverige finns vi i Tyskland, Finland, Danmark och Spanien samt inom kort även i Norge, Österrike, Holland, Belgien och Frankrike.

medal

Världsledande varumärken och egen produktion

warehouse

Stora volymer, oslagbara priser

shopping cart

Försäljning och uthyrning, både online och i butik

Brett sortiment och noggrant utvalda varumärken

Vi har ett mycket stort sortiment av högkvalitativa produkter. Hos oss hittar du möbler och andra inredningsprodukter från ett stort antal leverantörer. Allt från premiumvarumärken som Herman Miller, HÅG, Vitra, Fritz Hansen och Brizley of Scandinavia till mer lokala varumärken. Gemensamt för alla är att de uppfyller våra mycket högt ställda krav på kvalitet och miljö. Vi lämnar minst fem års garanti på samtliga produkter, och ända upp till tolv år på vissa premiumvarumärken. Våra inredningsarkitekter och designers hjälper gärna till att utforma kontorsytor så att de inte bara blir yt-effektiva, praktiska och snygga, utan även ergonomiskt riktiga.

Stora volymer ger stora rabatter

Vi köper in produkter centralt till alla länder där vi är aktiva vilket gör att våra inköpsvolymer blir stora, likaså våra rabatter. Det är anledningen att vi kan hålla marknadens bästa priser.

Från Stockholm till hela Europa

Företaget har sitt huvudkontor i Sthlm01, Stockholms nya skyskrapa i Hammarby Sjöstad. Vi har butik och utställning på Mäster Samuelsgatan 65, i Stockholms city och vårt centrallager är beläget i Österhaninge, strax utanför Stockholm. Därifrån levererar vi till alla våra kunder över hela Europa. Som en del i vår strategi lagerhåller vi merparten av våra produkter för att kunna erbjuda våra kunder omgående leverans, något vi är tämligen ensamma om.

Dick Peter Johansson

Dick Peter Johansson

1995 startade Dick Peter Johansson DPJ. Affärsidén var enkel - att underlätta för andra företag i den dagliga verksamheten genom att erbjuda förbrukningsvaror och möbler till kontor. På den tiden gick faxarna varma och om något inte fanns på papper så fanns det inte alls.

Sedan dess har världen ändrats både en och två gånger. Först kom den förmodligen största revolutionen vår värld någonsin sett – Internet och digitaliseringen.

Idag befinner vi oss mitt i nästa revolution. I corona-pandemins kölvatten har hemmajobbandet slagit igenom på bred front. Att ha ett kontor eller en arbetsplats i hemmet har gått från att vara en möjlighet till att ha blivit en självklarhet för väldigt många.

På DPJ hjälper vi till med all form av "work space". Vi har lösningarna för dagens och morgondagens kontor, hemma som borta.

Efter 25 år har resan bara börjat

Vår grundare och vd Peter Johansson berättar om en spännande resa in i framtiden.

modern lobby

Miljö och hållbarhet

Att minska vår miljö- och klimatpåverkan är ett ständigt pågående och prioriterat arbete. Vi vill bidra till en hållbar utveckling i alla led – i våra transporter, i tillverkningen, på lagret och vid val av emballage. Vår miljöstrategi är ledstjärnan för hur vi gör och vilka mål vi har.

Miljöpolicy

Vår verksamhet ska bedrivas i enlighet med gällande lagstiftning.

Vårt eget miljöarbete utvecklas genom ständiga förbättringar.

Alla medarbetare utbildas kontinuerligt i miljöfrågor.

Alla medarbetare är i sitt dagliga arbete ansvariga för att använda arbetsmetoder så att miljöpolicyn följs. -Vi ska kommunicera effektivt miljöarbete, med producenter, kommuner, entreprenörer och materialkunder.

Vi arbetar för uthålliga miljölösningar.

Vi ställer krav på våra leverantörer om ett eget miljöarbete.

Vi arbetar för att tillsammans med våra leverantörer utveckla miljöriktiga lösningar.

Vid inköp väljer vi miljömärkta eller motsvarande produkter.

Återtag och återvinning

DPJ har som ISO miljöcertifierat företag rutiner för demontering och återvinning av möbler. De möbler vi återtar vid nyleverans av möbler transporteras till vårt lager där de demonteras och där materialet sedan sorteras och fraktas till återvinning.

DPJ har avtal med FTI (Förpacknings och tidningsinsamlingen) om återvinning av trä, metall och plast, samt förpackningsmaterial och emballage.

ISO-certifiering

Vi är ISO-certifierade inom arbetsmiljö, kvalitet och miljö vilket ställer mycket höga krav på oss, såväl som på våra leverantörer.

ISO 9001:2015 - Miljöcertifiering
ISO 14001:2015 - Kvalitetscertifiering
ISO 45001:2018 - Arbetsmiljöcertifiering

ISO certification badges

Vår verksamhetspolicy
recyled chair

Vi ställer om till en cirkulär ekonomi

Begreppet "cirkulär ekonomi" innebär i korthet att generera ekonomisk tillväxt med så lite icke förnybara resurser som möjligt. Vid omställningen från det traditionella slit- och slängsamhället, den så kallade linjära ekonomin, till en cirkulär ekonomi kan resurser återskapas och återanvändas. I den cirkulära ekonomin designas produkter för att kunna plockas isär så att de enkelt ska kunna lagas, uppgraderas, renoveras, omtillverkas och återvinnas. På DPJ tänker vi – och hjälper våra kunder att tänka - cirkulärt. Målet är att alla produkter vi säljer ska få en så lång livslängd som möjligt och sedan återvinnas och bli till en ny resurs.

Nya möbler

Vi ger råd i frågor om vilka möbler som man bör fokusera på när man är angelägen att skapa förutsättningar för att ställa om till cirkulär ekonomi

Befintlig inredning

DPJ hjälper till att skapa en överskådlig inventering över de befintliga möbler som är lämpliga för omgestaltning och återbruk. Våra rekommendationer baseras alltid på vilken miljöpåverkan en åtgärd har.

Aktiv andrahandsmarknad

Många av våra produkter har lång livslängd, därför erbjuder vi även tjänster för en aktiv andrahandsmarknad. Vi rekommenderar produkter och varumärken som tar ansvar för sina produkter såväl före som efter att de lämnat våra händer.

Företagsledning

DPJ har idag 90 anställda. Ledningsgruppen består av 5 medarbetare med lång erfarenhet inom respektive affärsområde.

Peter Johansson

Peter Johansson

CEO

Klas Olson

Klas Olson

Key Account

Annsofi Wallberg

Annsofi Wallberg

Operation and Aftersales

Robert Österberg

Robert Österberg

Head of Marketing

Karin Rydstedt

Karin Rydstedt

CFO

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och -inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 5 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler i Stockholm och på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

 • Ergonomiska kontorsmöbler

  Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

 • Skrivbord

  I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

 • Kontorsstolar

  De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

 • Ljudabsorbenter

  Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

DPJ Workspace – kontorsmöbler i butik och webbshop

DPJ har utöver sin onlinebutik även en fysisk butik i Stockholm city där du kan känna på produkterna, och få hjälp med kontorsinredning, kontorsmöbler, konferensmöbler och allt annat som du behöver för ett välfungerande kontor med bra arbetsmiljö.

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft