Logga in på ditt konto

Inget konto? Skapa ett här

Spåra & hantera din order

Ordernr. är 7 siffror. Referensnr. är 9 bokstäver

Har du några frågor?

+46 (0)8-444 54 24
info@dpj.se

Öppettider kundtjänst

Mån - Fre: 09.00 - 15.00
Lunchstängt 12.00 - 13.00

Våra vanligaste frågor & svar

Till Frågor & svar
10 års garanti
30 dagars ångerrätt
Skickas inom 24h
4,5 av 5 i betyg

Välkommen till vår butik

Mäster Samuelsgatan 65
Stockholm

Hitta hit

Filtrera

Filtrera

Filtrera

Varumärke

Pris

285.0102425.0

Kampanj

I lager

Sortering

Visa produkter

Sortering

Produkter

Lampa till kontor

Bra kontorslampor gör att produktiviteten hos personalen ökar. Genom att placera lampor på kontor på rätt plats och med rätt styrka blir medarbetarna piggare och får mer energi under arbetsdagen. Samtidigt blir belysningen en viktig och dekorativ del av inredningen vilket kan öka välmåendet på arbetsplatsen.

Lampor kontor – hur ska jag tänka?

Att belysa ett kontor eller annan stor lokal kan vara en utmaning då det kräver en hel del planering för att skapa en optimal arbetsmiljö. Några viktiga faktorer att tänka på är:

  • Belysningsgrad: Stora lokaler behöver tillräckligt med ljus. Det är därför viktigt att välja rätt antal ljuskällor med så pass hög ljusstyrka att det täcker hela området.
  • Belysningsdesign: Planera noga vilka lampor du ska ha på vilka ställen för att skapa en behaglig arbetsmiljö och minska risken för belastningsskador. Välj sedan rätt typ av ljussättning för kontorets olika områden, så som direkt ljus vid skrivbord och indirekt ljus på allmänna ytor.
  • Energibesparing: Kontorsbelysning kan vara energikrävande. LED-belysning är ett bra alternativ till kontoret eftersom de är energisnåla och har en lång livslängd, vilket både minskar miljöpåverkan och företagets elräkning.
  • Flexibilitet: En arbetsplats kan ha olika behov av belysning beroende på aktivitet och tid på dygnet. Att ha möjlighet att justera hur det lyser, med exempelvis dimmerfunktion, automatisk avstängning eller rörliga armaturer, kan därför vara bra. Fundera på vilka behov just din lokal har.

Lyckas med ljussättningen på kontoret

För att lyckas med ljuset på arbetsplatsen är det viktigt att ha olika typer av lampor i rummet. En god allmänbelysning, bakgrundsbelysning samt punktbelysning är att föredra i alla utrymmen.

  • Allmän kontorsbelysning: Hängande pendellampor ger en jämn fördelning av ljuset i hela rummet. Är lokalen lite större kan det vara bra att komplettera med spotlights i taket för att säkerställa att hela utrymmet blir belyst.
  • Bakgrundsbelysning: Vägglampor och dekorativa bordslampor är bra då de skapar en mysig atmosfär på kontoret vilket ökar välbefinnandet hos medarbetarna.
  • Punktbelysning: Garantera god arbetsplatsbelysning genom att se till att alla skrivbord har en direkt ljuskälla i form av skrivbordslampa och utrusta mötesrummen med effektiv konferensrumsbelysning som riktar ljuset ned mot arbetsbordet.

För fler tips kring hur du ska tänka när du köper lampor till arbetsplatsen rekommenderar vi vår artikel Belysning på kontor – välj rätt kontorsbelysning.

Hjälp med kontorslampor i Stockholm och online

I vår butik i Stockholm kan du se, prova och köpa hem en stor del av våra lampor för kontor. Du kan även få hjälp att planera belysningen i din lokal på plats. Vill du hellre att vi kontaktar dig, rekommenderar vi att du läser mer på sidan Kontorsbelysning, för fler tips samt information om hur du når våra projektsäljare. 

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft