Logga in på ditt konto

Inget konto? Skapa ett här

Spåra & hantera din order

Ordernr. är 7 siffror. Referensnr. är 9 bokstäver

Har du några frågor?

+46 (0)8-444 54 24
info@dpj.se

Öppettider kundtjänst

Mån - Fre: 09.00 - 15.00
Lunchstängt 12.00 - 13.00

Våra vanligaste frågor & svar

Till Frågor & svar

Takabsorbenter

10 års garanti
30 dagars ångerrätt
Skickas inom 24h
4,5 av 5 i betyg

Välkommen till vår butik

Mäster Samuelsgatan 65
Stockholm

Hitta hit

Filtrera

Filtrera

Filtrera

Varumärke

Pris

920.017295.0

Kampanj

I lager

Sortering

Visa produkter

Sortering

Produkter

Ljudabsorbenter tak

Takabsorbenter är en smart lösning för kontor där ljudnivån i många fall kan vara hög och ett störande moment under arbetsdagen. Ljudabsorbenter i taket förkortar effektivt efterklangstiden och sänker ljudvolymen i allmänna miljöer. Hos DPJ hittar du takabsorbenter, skärmväggar och väggabsorbenter som tillsammans skapar en bra ljudmiljö på kontoret.

Välj en takabsorbent för bättre akustik på kontoret

Ljudabsorbenter till tak är en viktig del av inredningen för att skapa ett trevligt arbetsklimat på kontoret. Genom att investera i bra ljudisolering sänks ljudvolymen vilket gör att personalen både mår bättre och kan arbeta i lugn och ro. Ett ljuddämpande tak går lätt att skapa med hjälp av en absorbent för innertak som fångar upp ljudet, och som motverkar att ljudet studsar vidare ut i lokalen. Idag finns en rad olika typer av former och utföranden som inte bara är praktiska utan även blir en fin del av inredningen.

Ljudisolering innertak – 3 tips

Att sätta upp takhängda absorbenter eller akustikplattor har många fördelar, varav en är att de inte tar upp någon rumsyta. Nedan följer några tips som kan vara bra att ha med sig för att skapa en harmonisk ljudmiljö i lokalen.

  1. Välj tillräckligt tjock takabsorbent för effektiv ljudisolering

    Ju tjockare absorbent, desto bättre ljuddämpning. På kontor är det fördelaktig att välja en absorbent som är minst 40 millimeter tjock.

  2. Skapa effektiv ljuddämpning med flera takhängda absorbenter

    En viktig faktor för ett ljudabsorberande tak är att välja tillräcklig många ljudabsorbenter. Rummet bör ha ljudabsorbenter som upptar minst tio procent av rumsvolymen.

  3. Montera ljudabsorbent i tak på rätt sätt

    För att skapa bra ljudisolering av innertak bör ljudabsorbenterna monteras med ca 5 millimeters avstånd från taket. På så sätt kommer ljudet tro att absorbenterna är tjockare än vad de faktiskt är. 

Utforska vårt sortiment av ljudabsorbenter, och komplettera takabsorbenter med andra typer av ljuddämpande inredning som golvskärmar eller ljudabsorberande möbler

Tveka inte att kontakta oss för att få hjälp med ljudisolering och att skapa ett ljuddämpande kontor!

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft