Inred med kontorsväxter – tips för mer grönska på kontoret

Kontorsväxter är ett enkelt sätt att skapa en mer rogivande och produktiv arbetsplats. Genom att välja naturtrogna konstväxter av hög kvalitet och placera dem på rätt ställen kan du förbättra arbetsmiljön för alla. Här kommer några tips på vad du bör tänka på när du väljer växter till ditt kontor.

Växter i inredning – hur ska jag tänka?

1. Välj högkvalitativa konstgjorda växter

När du väljer plastväxter av hög kvalitet får de ett realistiskt uttryck som verkligen kan lura ögat, och se ut som riktiga plantor. Dessutom gör den höga kvaliteten att växterna håller sig fina år efter år – ett bra val för såväl klimatet som plånboken!

2. Placera plantorna på rätt ställen

Se till att placera dina konstväxter så att de förbättrar utseendet på kontoret. Mindre plantor passar bra på skrivbordet eller i hyllor, medan större växter står fint på golvet eller i hörn. Genom att gruppera flera med varandra får du till ett ännu mer naturligt resultat, där konstgjorda plantor i olika storlekar och höjder ger en dynamisk känsla. Du kan även dela upp lokalen med smarta rumsavdelare såsom Plant Divider eller Zorla, som du kan fylla med valfria växter för snygg och effektiv avskärmning.

Rumsavdelaren Plant Divider från Götessons och avskärmningskrukan Zorla från Zilenzio som båda har ljudabsorberande egenskaper

Både rumsavdelaren Plant Divider från Götessons och avskärmningskrukan Zorla från Zilenzio har ljudabsorberande egenskaper.

3. Kombinera med snygga krukor

Ställ din växt i en kruka som matchar stil och färg på kontorsinredningen, och blanda gärna olika färger och former för att skapa en visuellt spännande effekt. Eftersom en konstgjord växt inte behöver vattnas slipper du fundera över om krukan, korgen eller kärlet är vattentät – välj din favorit helt efter stil, smak och storlek!

4. Använd hängande konstväxter

Hängande konstgjorda växter kan användas för att fylla ut tomma ytor och göra kontorsmiljön ännu mer trivsam. Välj exempelvis en älghornsbräken i ampel för att hänga upp i taket eller en bjälke, eller varför inte vira en girlang av konstgjord murgröna eller naturtrogen eukalyptus runt en tråkig pelare för en ombonad känsla på kontoret.

5. Underhåll växterna regelbundet

En konstväxt kräver minimalt med underhåll, men kan ändå behöva dammas av och rengöras med jämna mellanrum för att den ska bibehålla sin lyster. Se därför till att torka av plantorna då och då, så kommer kontoret frodas i all grönska över en lång tid.

Konstväxter från Götessons: Aloe vera med kruka, älghornsbräken i ampel, konstgjord murgröna och en liten fiolfikus

Välj bland många olika konstväxter, som till exempel aloe vera med kruka, hängande älghornsbräken, konstgjord murgröna eller liten naturtrogen fiolfikus.

Fördelar med konstväxter inomhus

Att inreda med konstväxter på kontoret har blivit alltmer populärt på senare tid och kommer med flera fördelar, bland annat:

 • Ökad produktivitet: Konstväxter inomhus kan bidra till att skapa en avslappnande atmosfär på kontoret, och hjälpa till att minska stress och öka produktiviteten bland medarbetarna.
 • Lågt underhåll: De kräver minimalt med underhåll. De behöver inte vattnas, beskäras eller planteras om, vilket gör konstväxter i inredningen till ett praktiskt och prisvärt alternativ.
 • Allergivänliga: En plastväxt är ett utmärkt alternativ för de som lider av allergier eller för dem som inte vill ha levande växter i sitt kontorsrum av andra anledningar.
 • Estetiskt tilltalande: Plantor kan hjälpa till att förbättra utseendet på kontoret. De kan användas för att fylla ut tomma utrymmen eller för att skapa en hemtrevlig känsla. Matcha med snygga krukor och korgar för att fullända looken!

Så om du vill ge arbetsplatsen en naturlig känsla och öka trivseln bland kollegorna, är det dags att investera i konstväxter och dekoration till kontoret. Ett enkelt och effektivt sätt att förbättra och skapa en mer produktiv arbetsmiljö. Hos oss på DPJ hittar du ett brett utbud av konstväxter till företag.

meny

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och -inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 5 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler i Stockholm och på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

 • Ergonomiska kontorsmöbler

  Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

 • Skrivbord

  I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

 • Kontorsstolar

  De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

 • Ljudabsorbenter

  Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

DPJ Workspace – kontorsmöbler i butik och webbshop

DPJ har utöver sin onlinebutik även en fysisk butik i Stockholm city där du kan känna på produkterna, och få hjälp med kontorsinredning, kontorsmöbler, konferensmöbler och allt annat som du behöver för ett välfungerande kontor med bra arbetsmiljö.

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft