Logga in på ditt konto

Inget konto? Skapa ett här

Spåra & hantera din order

Ordernr. är 7 siffror. Referensnr. är 9 bokstäver

Har du några frågor?

+46 (0)8-444 54 24
info@dpj.se

Öppettider kundtjänst

Mån - Fre: 09.00 - 15.00
Lunchstängt 12.00 - 13.00

Våra vanligaste frågor & svar

Till Frågor & svar

Inred med kontorsväxter – tips för mer grönska på kontoret

Kontorsväxter är ett enkelt sätt att skapa en mer rogivande och produktiv arbetsplats. Genom att välja naturtrogna konstväxter av hög kvalitet och placera dem på rätt ställen kan du förbättra arbetsmiljön för alla. Här kommer några tips på vad du bör tänka på när du väljer växter till ditt kontor.

Växter i inredning – hur ska jag tänka?

1. Välj högkvalitativa konstgjorda växter

När du väljer plastväxter av hög kvalitet får de ett realistiskt uttryck som verkligen kan lura ögat, och se ut som riktiga plantor. Dessutom gör den höga kvaliteten att växterna håller sig fina år efter år – ett bra val för såväl klimatet som plånboken!

2. Placera plantorna på rätt ställen

Se till att placera dina konstväxter så att de förbättrar utseendet på kontoret. Mindre plantor passar bra på skrivbordet eller i hyllor, medan större växter står fint på golvet eller i hörn. Genom att gruppera flera med varandra får du till ett ännu mer naturligt resultat, där konstgjorda plantor i olika storlekar och höjder ger en dynamisk känsla. Du kan även dela upp lokalen med en smart rumsavdelare såsom Plant Divider, som du kan fylla med valfria växter för snygg och effektiv avskärmning.

Plant divider med och utan växter

Rumsavdelaren Plant Divider från Götessons har ljudabsorberande egenskaper.

3. Kombinera med snygga krukor

Ställ din växt i en kruka som matchar stil och färg på kontorsinredningen, och blanda gärna olika färger och former för att skapa en visuellt spännande effekt. Eftersom en konstgjord växt inte behöver vattnas slipper du fundera över om krukan, korgen eller kärlet är vattentät – välj din favorit helt efter stil, smak och storlek!

4. Använd hängande konstväxter

Hängande konstgjorda växter kan användas för att fylla ut tomma ytor och göra kontorsmiljön ännu mer trivsam. Välj exempelvis en konstgjord murgröna och placera den i en ampel för att hänga upp i taket eller en bjälke, eller varför inte vira en girlang naturtrogen eukalyptus runt en tråkig pelare för en ombonad känsla på kontoret.

5. Underhåll växterna regelbundet

En konstväxt kräver minimalt med underhåll, men kan ändå behöva dammas av och rengöras med jämna mellanrum för att den ska bibehålla sin lyster. Se därför till att torka av plantorna då och då, så kommer kontoret frodas i all grönska över en lång tid.

Tre konstväxter i kruka

Välj bland många olika konstväxter, som till exempel en naturtrogen Ficus Robusta, konstgjord palmlilja eller konstgjord svärmorstunga med ytterkruka.

Fördelar med konstväxter inomhus

Att inreda med konstväxter på kontoret har blivit alltmer populärt på senare tid och kommer med flera fördelar, bland annat:

  • Ökad produktivitet: Konstväxter inomhus kan bidra till att skapa en avslappnande atmosfär på kontoret, och hjälpa till att minska stress och öka produktiviteten bland medarbetarna.
  • Lågt underhåll: De kräver minimalt med underhåll. De behöver inte vattnas, beskäras eller planteras om, vilket gör konstväxter i inredningen till ett praktiskt och prisvärt alternativ.
  • Allergivänliga: En plastväxt är ett utmärkt alternativ för de som lider av allergier eller för dem som inte vill ha levande växter i sitt kontorsrum av andra anledningar.
  • Estetiskt tilltalande: Plantor kan hjälpa till att förbättra utseendet på kontoret. De kan användas för att fylla ut tomma utrymmen eller för att skapa en hemtrevlig känsla. Matcha med snygga krukor och korgar för att fullända looken!

Så om du vill ge arbetsplatsen en naturlig känsla och öka trivseln bland kollegorna, är det dags att investera i konstväxter och dekoration till kontoret. Ett enkelt och effektivt sätt att förbättra och skapa en mer produktiv arbetsmiljö. Hos oss på DPJ hittar du ett brett utbud av konstväxter till företag.

meny

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft