Organisera ditt skrivbord – för större arbetsglädje och bättre fokus

Har du svårt att behålla fokus och inspiration på din arbetsplats? Att organisera skrivbordet kan då vara ett enkelt knep. För mycket röra och onödiga saker som ligger och skräpar kan nämligen störa dig i ditt arbete. Med ett rent skrivbord bibehåller du ditt arbetsfokus och slipper distraheras av plotter.

Läs vidare för våra bästa tips på hur du organiserar skrivbordet med rätt produkter. 

Skrivbordsorganisering – undvik oreda på skrivbordet och i huvudet

Om du tittar bort från skärmen och ser massor av småsaker runt omkring dig – pennor, gem, anteckningsblock och post-it-lappar – vet du också hur störande det kan vara, både för din koncentration och inspiration. 

Därför är det viktigt att du har ett organiserat skrivbord. Undvik oordning och störande element, både på skrivbordet och i huvudet, genom att låta var sak ha sin bestämda plats. 

5 tips för bättre skrivbordsorganisation

Oavsett vad du behöver för att organisera ditt skrivbord har vi på DPJ produkterna för dig. Här är 4 tips på olika produkter för att hålla ordning på din kontorsplats.

1. Samla småsaker på ett ställe

För småsaker på skrivbordet som du vill ha inom räckhåll har vi flera smarta förvaringslösningar. Med rätt skrivbordsförvaring är det enkelt att hålla koll på alla tillbehör och småsaker. 

 • Ett skrivbordsställ från Bigso of Sweden med prylställ och två pennhållare. De tre delarna kan användas separat, men Bigsos produkter är tillverkade för att passa tillsammans.
 • Det smarta pennstället O-Tidy från VITRA, som samlar både pennor och andra småsaker på ett platseffektivt sätt. 
 • Skrivbordslådan Store från Kondator, som samlar småsaker under skrivbordet. Lådan snurras fram och har gott om plats för smått och gott.

2. Använd bordsskärmar för att organisera skrivbordet

Abstracta har flera produkter för skrivbordsorganisering som passar deras Softline-serie av bordsskärmar och skärmväggar. Produkterna monteras helt enkelt på kanten av skärmen och fungerar som förvaring av olika kontorsmaterial. Produkterna finns i två storlekar – en som passar skärmar som är 3 centimeter tjocka och en för 5 centimeter. Detta innebär att de också kan användas för andra skärmväggar med liknande tjocklekar.

 • Dina pennor och saxar kan förvaras på din bordsskärm med Abstractas pennhållare.
 • På samma sätt kan du organisera dina papper och tidningar med en brevhylla.

3. Skrivbordsorganisation på det aktiva kontoret

Ett aktivt kontor är utformat för att få mer rörelse i arbetsdagen – och det är därför inte en självklarhet att alla har ett fast skrivbord. Din egen oordning kan vara irriterande, men det finns inget mer distraherande än någon annans röra.

På ett aktivt kontor är det extra viktigt att alla ser till att rensa skrivbordet efter sig. Även på ett aktivt kontor behöver dock alla ha egna anteckningsblock och pennor inom räckhåll. Här har Vitra en självklar förvaringslösning för att organisera skrivbordet på det aktiva kontoret: 

 • En förvaringslåda med handtag, vilket gör det enkelt att ha dina kontorsmaterial tillgängliga överallt. En enkel och elegant lösning på det aktiva kontorets skrivbordsutmaningar!

4. Organisera saker utom synhåll

Papper och kontorsmaterial som du behöver ha nära till hands, men inte vill pryda skrivbordet med, förvaras lämpligast i förvaringslådor som går att stänga. I Bigsos Förvaringslåda Birger gömmer du undan allt från papper till pennor och andra småsaker.

5. Rensa skrivbordet från onödiga tillbehör

Det mest effektiva sättet att ha ordning på sitt skrivbord är att förvara så mycket som möjligt utanför, men i nära anslutning till, skrivbordet. Med en hurts under eller nära skrivbordet har du allt du behöver nära, men undangömt.

meny

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och -inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 5 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler i Stockholm och på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

 • Ergonomiska kontorsmöbler

  Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

 • Skrivbord

  I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

 • Kontorsstolar

  De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

 • Ljudabsorbenter

  Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

DPJ Workspace – kontorsmöbler i butik och webbshop

DPJ har utöver sin onlinebutik även en fysisk butik i Stockholm city där du kan känna på produkterna, och få hjälp med kontorsinredning, kontorsmöbler, konferensmöbler och allt annat som du behöver för ett välfungerande kontor med bra arbetsmiljö.

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft