Logga in på ditt konto

Inget konto? Skapa ett här

Spåra & hantera din order

Ordernr. är 7 siffror. Referensnr. är 9 bokstäver

Har du några frågor?

+46 (0)8-444 54 24
info@dpj.se

Öppettider kundtjänst

Mån - Fre: 09.00 - 15.00
Lunchstängt 12.00 - 13.00

Våra vanligaste frågor & svar

Till Frågor & svar

Organisera ditt skrivbord – för större arbetsglädje och bättre fokus

Har du svårt att behålla fokus och inspiration på din arbetsplats? Att organisera skrivbordet kan då vara ett enkelt knep. För mycket röra och onödiga saker som ligger och skräpar kan nämligen störa dig i ditt arbete. Med ett rent skrivbord bibehåller du ditt arbetsfokus och slipper distraheras av plotter.

Läs vidare för våra bästa tips på hur du organiserar skrivbordet med rätt produkter. 

Skrivbordsorganisering – undvik oreda på skrivbordet och i huvudet

Om du tittar bort från skärmen och ser massor av småsaker runt omkring dig – pennor, gem, anteckningsblock och post-it-lappar – vet du också hur störande det kan vara, både för din koncentration och inspiration. 

Därför är det viktigt att du har ett organiserat skrivbord. Undvik oordning och störande element, både på skrivbordet och i huvudet, genom att låta var sak ha sin bestämda plats. 

5 tips för bättre skrivbordsorganisation

Oavsett vad du behöver för att organisera ditt skrivbord har vi på DPJ produkterna för dig. Här är 4 tips på olika produkter för att hålla ordning på din kontorsplats.

1. Samla småsaker på ett ställe

För småsaker på skrivbordet som du vill ha inom räckhåll har vi flera smarta förvaringslösningar. Med rätt skrivbordsförvaring är det enkelt att hålla koll på alla tillbehör och småsaker. 

  • Ett skrivbordsställ från Bigso of Sweden med prylställ och två pennhållare. De tre delarna kan användas separat, men Bigsos produkter är tillverkade för att passa tillsammans.
  • Den smarta förvaringstavlan Input från WOUD, som samlar både pennor och andra småsaker på ett platseffektivt sätt. 
  • Skrivbordslådan Store från Forming Function, som samlar småsaker under skrivbordet. Lådan snurras fram och har gott om plats för smått och gott.

2. Använd bordsskärmar för att organisera skrivbordet

Götessons har flera produkter för skrivbordsorganisering som passar deras ScreenIT A30-serie av bordsskärmar och skärmväggar. Produkterna hängs helt enkelt på kanten av skärmen och fungerar som förvaring av olika kontorsmaterial. Produkterna passar skärmar som är fyra centimeter tjocka och kan användas för andra skärmväggar än just ScreenIT.

3. Skrivbordsorganisation på det aktiva kontoret

Ett aktivt kontor är utformat för att få mer rörelse i arbetsdagen – och det är därför inte en självklarhet att alla har ett fast skrivbord. Din egen oordning kan vara irriterande, men det finns inget mer distraherande än någon annans röra.

På ett aktivt kontor är det extra viktigt att alla ser till att rensa skrivbordet efter sig. Även på ett aktivt kontor behöver dock alla ha egna anteckningsblock och pennor inom räckhåll. Här har Scandinavian Selection en självklar förvaringslösning för att organisera skrivbordet på det aktiva kontoret: 

  • Ett set med 2 öppna förvaringslådor med handtag, vilket gör det enkelt att ha dina kontorsmaterial tillgängliga överallt. En enkel och elegant lösning på det aktiva kontorets skrivbordsutmaningar!

4. Organisera saker utom synhåll

Papper och kontorsmaterial som du behöver ha nära till hands, men inte vill pryda skrivbordet med, förvaras lämpligast i förvaringslådor som går att stänga. I Bigsos Förvaringslåda Birger gömmer du undan allt från papper till pennor och andra småsaker.

5. Rensa skrivbordet från onödiga tillbehör

Det mest effektiva sättet att ha ordning på sitt skrivbord är att förvara så mycket som möjligt utanför, men i nära anslutning till, skrivbordet. Med en hurts under eller nära skrivbordet har du allt du behöver nära, men undangömt.

meny

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft