Vårt bästa pris

Pendellampa PH 5 Pendel

 • -1 999,00 kr
 • Ny

PH 5 är en välkänd pendellampa skapad av Poul Henningsen år 1958. Armaturens smarta utformning med flera skärmar gör ljuset milt, behagligt och 100 procent bländfritt. 

 • Stilren och tidlös design.
 • Takkopp samt kabel (3 m) medföljer.
 • Ger ett bländfritt ljus nedåt och åt sidorna.
Bra deal!
7 996,00 kr
Rek. pris: 9 995,00 kr
inkl. moms
stock Lagervara - Skickas inom 24 timmar
Vit - classic
Koppar
Mässing
Vit - classic
Vit - modern
Monokrom svart
Monokrom vit
Monokrom blå
Hues of Rose
Hues of Grey
Hues of Orange
Hues of Red
Hues of Green
Hues of Blue
Sänk
Öka
VISA Mastercard American Express Klarna
Prisgaranti
Vi matchar inte bara priset - vi slår det!
Snabb leverans
Din beställning behandlas omedelbart.
Störst utbud för kontor
Över 30 000 unika produkter
4,5 av 5 i betyg
Vi arbetar alltid med din upplevelse i fokus
VISA Mastercard American Express Klarna

PH 5 är en välkänd pendellampa skapad av Poul Henningsen år 1958. Armaturens smarta utformning med flera skärmar gör ljuset milt, behagligt och 100 procent bländfritt. 

 • Stilren och tidlös design.
 • Takkopp samt kabel (3 m) medföljer.
 • Ger ett bländfritt ljus nedåt och åt sidorna.

Ger dig ett helt bländfritt ljus

PH 5 har en smart design som bygger på ett reflekterande skärmssystem som gör att armaturen belyser sig själv nedåt och ut åt sidorna. Skärmarna kompletteras med röda och blå ringar inuti armaturen som påverkar hur ögat uppfattar ljuset. Resultatet blir ett mjukt och 100 procent bländfritt sken oavsett vilken ljuskälla du väljer. 

Finns i många olika kulörer

Denna ikoniska pendellampa finns tillgänglig i ett flertal härliga kulörer, allt från sober svart till lekfull orange. Detta gör att du alltid kan hitta en färg som passar just dig och din inredning oavsett vilken inredningsstil du har. 

Obehandlad mässings- och kopparyta

Utförandena i mässing och koppar har en obehandlad yta, vilket gör att ytan förändras över tiden och bildar en vacker, säregen patina. Denna process kan redan ha påbörjats vid leveransen och din lampa kan därför ha ett eget, unikt utseende som skiljer sig något från produktbilden.

Om formgivaren – Poul Henningsen

Danska Poul Henningsen (1894-1967) var under sin livstid verksam som både formgivare, journalist och författare. Efter att ha studerat vid tekniska högskolan i Köpenhamn startade han sin karriär inom traditionell funktionalistisk arkitektur. Med åren utvecklade han dock ett särskilt intresse för belysning. Han spenderade därför en stor del av sin karriär med att utveckla belysningsarmaturer med fokus på människans uppfattning och behov av ljus. År 1925 startade Poul Henningsen ett livslångt samarbete med märket Louis Poulsen, där hans arv lever vidare än i dag. 

Produktdetaljer

Artikelnummer 5741099870
Varumärke Louis Poulsen
Höjd 26,7 cm
Diameter 50 cm
Material Trycksvarvad aluminium, koppar eller mässing
Sockel E27
IP-klass IP20
Ljuskälla ingår Nej
Sladdlängd 3 m
Formgivare Poul Henningsen

Varumärke Louis Poulsen

Louis Poulsen

Danska Louis Poulsen grundades redan år 1874. Med fokus på kvalitet och hög design tar de fram och tillverkar belysning som är behaglig för ögat. Under åren har de samarbetat med flera välrenommerade formgivare så som Arne Jacobsen, Oki Sato och Poul Henningsen. 

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och -inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 5 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler i Stockholm och på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

 • Ergonomiska kontorsmöbler

  Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

 • Skrivbord

  I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

 • Kontorsstolar

  De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

 • Ljudabsorbenter

  Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

DPJ Workspace – kontorsmöbler i butik och webbshop

DPJ har utöver sin onlinebutik även en fysisk butik i Stockholm city där du kan känna på produkterna, och få hjälp med kontorsinredning, kontorsmöbler, konferensmöbler och allt annat som du behöver för ett välfungerande kontor med bra arbetsmiljö.

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft