Logga in på ditt konto

Inget konto? Skapa ett här

Spåra & hantera din order

Ordernr. är 7 siffror. Referensnr. är 9 bokstäver

Har du några frågor?

+46 (0)8-444 54 24
info@dpj.se

Öppettider kundtjänst

Mån - Fre: 09.00 - 15.00
Lunchstängt 12.00 - 13.00

Våra vanligaste frågor & svar

Till Frågor & svar

Källsortering inspiration – 3 tips för att komma i gång

Vill du ta din källsortering till nästa nivå och önskar mer inspiration? Då har du hittat rätt. Att källsortera är inte bara bra för naturen, det är även bra för samvetet. En organisation som källsorterar och har en miljövänlig kultur blir också en eftertraktad arbetsgivare vid nyanställningar. Här har vi samlat information och råd för hur du kommer i gång med återvinning på ditt kontor.

Återvinning och sopsortering – några vanliga frågor

Vad är källsortering?

Källsortering innebär att du tar isär och slänger förbrukade förpackningar och produkter i olika kärl beroende på material. Materialet tas sedan tillvara och återvinns på detta sätt igen och igen.

Hur källsorterar man?

Det första steget är att investera i robusta returkärl för kontoret. Börja med kärl för de vanligaste materialen så som plast, metall, glas och kartong, och ställ dem i de rum där materialen hanteras. På så sätt blir behållarna lättillgängliga vilket ökar chansen för att de faktiskt används.

Varför ska man källsortera?

Att sopsortera är ett sätt att spara på naturens resurser då många material kan få nytt liv genom återvinning. Exempelvis pappersfiber kan återvinnas upp till 25 gånger innan kvaliteten försämras. Matavfall blir i stället till biogas och biogödsel som kan användas till både drivmedel och uppvärmning. När du källsorterar säkerställer du även att farliga material så som kemikalier och batterier tas om hand på rätt sätt.

Kickstarta din källsortering – 3 inspirerande tips

1. Välj rätt returkärl för din sopsortering. Välj kärl och tillbehör utifrån vad som ska slängas i dem. Ska ni slänga matrester eller andra blöta material bör du se till att din behållare är utrustad med ett bra droppskydd. Ett lock kan också vara bra för att motverka spridningen av obehagliga dofter.

2. Bygg en snygg station för återvinning. En återvinningsstation låter som en tråkig hörna som helst inte ska synas. Men så behöver det inte vara! Hos oss hittar du flera snygga sorteringskärl för källsortering på kontor i olika material, former och färger. Kombinera olika varianter för en mer livfull inredningen, eller håll dig till en sort för ett mer diskret och elegant resultat.

3. Gör det lätt att göra rätt. Se till att ställa ut kärlen eller soptunnorna där de faktiskt ska användas. Kök, kopieringsrum och umgängesytor brukar vara några passande platser. Genom att välja kärl med tydliga symboler för vad som ska slängas i dem gör du det lättare för dina medarbetare att göra rätt.

Hos oss hittar du bästsäljare från svenska TreCe som Birdie kombination med dubbla kärl i tålig plåt och med tydliga symboler samt engelsk text. En annan favorit är Arkad Duo med stativ från Mizetto, även det ett svenskt varumärke, vars soptunnor och sorteringskärl präglas av stilren design – passande för konferensrum och lounger. 

Birdie kombination från TreCe kommer i tålig stålplåt som går att få flera fina färger.

Vinröda returkärl Arkad Duo och samlingsbild på produkter, serveringsvagn, papperskorgarna Bin there Small och Bin There Large.

Arkad Duo och soptunnan Bin There Large med snygga detaljer i trä eller läder.

Källsortera med stil – vi hjälper dig

Genom att kombinera flera produkter i olika storlekar, färger och former får du en livlig sorteringsstation som är allt annat än tråkig och ful. Behöver du fler tips? Hör av dig till oss på DPJ Workspace så hjälper vi dig hitta rätt produkter för avfallshanteringen på ditt företag.

meny

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft