Källsortering inspiration – 3 tips för att komma i gång

Vill du ta din källsortering till nästa nivå och önskar mer inspiration? Då har du hittat rätt. Att källsortera är inte bara bra för naturen, det är även bra för samvetet. En organisation som källsorterar och har en miljövänlig kultur blir också en eftertraktad arbetsgivare vid nyanställningar. Här har vi samlat information och råd för hur du kommer i gång med återvinning på ditt kontor.

Återvinning och sopsortering – några vanliga frågor

Vad är källsortering?

Källsortering innebär att du tar isär och slänger förbrukade förpackningar och produkter i olika kärl beroende på material. Materialet tas sedan tillvara och återvinns på detta sätt igen och igen.

Hur källsorterar man?

Det första steget är att investera i robusta returkärl för kontoret. Börja med kärl för de vanligaste materialen så som plast, metall, glas och kartong, och ställ dem i de rum där materialen hanteras. På så sätt blir behållarna lättillgängliga vilket ökar chansen för att de faktiskt används.

Varför ska man källsortera?

Att sopsortera är ett sätt att spara på naturens resurser då många material kan få nytt liv genom återvinning. Exempelvis pappersfiber kan återvinnas upp till 25 gånger innan kvaliteten försämras. Matavfall blir i stället till biogas och biogödsel som kan användas till både drivmedel och uppvärmning. När du källsorterar säkerställer du även att farliga material så som kemikalier och batterier tas om hand på rätt sätt.

Kickstarta din källsortering – 3 inspirerande tips

1. Välj rätt returkärl för din sopsortering. Välj kärl och tillbehör utifrån vad som ska slängas i dem. Ska ni slänga matrester eller andra blöta material bör du se till att din behållare är utrustad med ett bra droppskydd. Ett lock kan också vara bra för att motverka spridningen av obehagliga dofter.

2. Bygg en snygg station för återvinning. En återvinningsstation låter som en tråkig hörna som helst inte ska synas. Men så behöver det inte vara! Hos oss hittar du flera snygga sorteringskärl för källsortering på kontor i olika material, former och färger. Kombinera olika varianter för en mer livfull inredningen, eller håll dig till en sort för ett mer diskret och elegant resultat.

3. Gör det lätt att göra rätt. Se till att ställa ut kärlen eller soptunnorna där de faktiskt ska användas. Kök, kopieringsrum och umgängesytor brukar vara några passande platser. Genom att välja kärl med tydliga symboler för vad som ska slängas i dem gör du det lättare för dina medarbetare att göra rätt.

Hos oss hittar du bästsäljare från svenska TreCe, som Birdie kombination med dubbla kärl och returkärl Popsicle, i tålig plåt och med tydliga symboler samt engelsk text. En annan favorit är Arkad Duo med stativ från Mizetto, även det ett svenskt varumärke, vars soptunnor och sorteringskärl präglas av stilren design – passande för konferensrum och lounger. 

Tre sorteringskärl Birdie kombination i olika färger samt fyra returkärl Popsicle i fyra olika färger.

Birdie kombination och Popsicle från TreCe kommer i tålig stålplåt som går att få flera fina färger.

Vinröda returkärl Arkad Duo och samlingsbild på produkter, serveringsvagn, papperskorgarna Bin there Small och Bin There Large.

Arkad Duo och soptunnorna Bin There Large samt Bin There Small med snygga detaljer i trä eller läder.

Källsortera med stil – vi hjälper dig

Genom att kombinera flera produkter i olika storlekar, färger och former får du en livlig sorteringsstation som är allt annat än tråkig och ful. Behöver du fler tips? Hör av dig till oss på DPJ Workspace så hjälper vi dig hitta rätt produkter för avfallshanteringen på ditt företag.

meny

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och -inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 5 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler i Stockholm och på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

 • Ergonomiska kontorsmöbler

  Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

 • Skrivbord

  I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

 • Kontorsstolar

  De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

 • Ljudabsorbenter

  Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

DPJ Workspace – kontorsmöbler i butik och webbshop

DPJ har utöver sin onlinebutik även en fysisk butik i Stockholm city där du kan känna på produkterna, och få hjälp med kontorsinredning, kontorsmöbler, konferensmöbler och allt annat som du behöver för ett välfungerande kontor med bra arbetsmiljö.

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft