Logga in på ditt konto

Inget konto? Skapa ett här

Spåra & hantera din order

Ordernr. är 7 siffror. Referensnr. är 9 bokstäver

Har du några frågor?

+46 (0)8-444 54 24
info@dpj.se

Öppettider kundtjänst

Mån - Fre: 09.00 - 15.00
Lunchstängt 12.00 - 13.00

Våra vanligaste frågor & svar

Till Frågor & svar

Sätt färg på kontoret

Färg har en stor påverkan på vårt humör, produktivitet och prestation och är därför en viktig komponent när det är dags att inreda kontoret. Genom att göra genomtänkta val när det kommer till färgsättning av väggar och möbler är det möjligt att göra stor skillnad för helhetsintrycket i rummet – och dessutom skapa en trevlig arbetsmiljö.

Färger som passar ihop

Det kan kännas överväldigande att välja färger som ska passa olika typer av rum, men även passa fint ihop och ge en enhetlig känsla. Nedan hittar du några saker som kan vara bra att ha i åtanke för att hitta bra färger till kontoret:

Kontrastfärger - Genom att välja kontrasterande färger, också kallat komplementfärger, kan du vara säker på att hitta färger som matchar varandra – dessa står mitt emot varandra i det klassiska färghjulet som används för att organisera färger.

- Analoga färger – Analoga färger finns bredvid varandra i färghjulet och fungerar bra att kombinera tillsammans. 

- Neutrala färger som exempelvis beige och grå, är bra val för att skapa ett färgschema på kontoret som både är tidlöst och ger en lugn och harmonisk känsla. Dessa kan även enkelt paras ihop med mer färgstarka färger i övrig inredning och inredningsdetaljer. 

En annan faktor som kan vara värd att ha i åtanke är att allt för ljusa färger reflekterar mycket ljus och snarare kan vara mer störande än ge en lugn känsla. Detta kan bli ansträngande för ögonen - i kontorsmiljöer passar därför varma toner in bättre. Beige, grått, blått och grönt är alla lugna färger som passar fint både till väggar, bordsskärmar och övrig inredning på kontoret. Generellt kan det vara bra att använda neutrala färger på stora omfång som väggar och möbler, och sätta mer kulör i detaljer som lätt går att byta ut eller förflytta till andra rum vid ommöblering. 

Väggfärg kontor – anpassa färger efter rum

När man ska välja färger för ett kontor är det viktigt att ta i beaktning vilket typ av jobb som ska utföras där. Är det ett kontorslandskap, kontorsrum eller konferensrum som ska användas för kreativa möten och jobb, eller ska det vara en plats för lugn och fokus? Det är viktigt att anpassa färgerna därefter då färgsättning av väggar, möbler och övrig inredning kan göra stor skillnad i hur rummet upplevs. Till exempel kan en säljavdelning på ett företag där det är hög energi dra nytta av att använda klara, kulörta färger, medan en annan avdelning i behov av lugn en mer dov färgsättning. Dovt grönt och blått har visat öka produktivitet och fokus, och ger rummet en harmonisk känsla – medan gult kan ge en uppiggande känsla vilket kan passa bra i mötes- och konferensrum där det ska hållas mer kreativa möten.   

Färg till kontor – tips för smarta färgval

- Starta med inspiration – skapa en moodboard med bilder som ger en känsla av hur rummet ska se ut – ta med förslag på möbler och färgsättningar.

- Definiera rummet – kontorslandskap, samtalsrum, konferensrum eller lounge? Definiera vilken känsla rummet ska ha och på vilket sätt man ska jobba där. Är det ett stort kontorslandskap för en säljavdelning? Är det ett mindre kontorsrum där man ska kunna jobba lugnt och ostört?

- Förstå ljuset – Beroende på lokalen och hur ljuset faller upplevs färgerna på helt olika sätt. Hur ljuset faller är därför en viktig faktor när det är dags att välja färger.

- Företagets identitet – Vad är företagets identitet och hur kan detta komma fram i färger och inredning? Alla typer av färgval ger en känsla av företaget och verksamheten – oavsett om det är val av väggfärg, färg på möbler eller mindre inredningsdetaljer. 

Har du frågor kring inredning av kontor? Kontakta oss så hjälper vi dig! 

meny

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft