5 trender för att inreda kontor – inspiration 2021

Är det dags att uppdatera kontorsinredningen? Oavsett om du har ett nytt kontor som ska inredas eller vill fräscha upp kontoret med nya möbler får du 5 bra tips på vad som är i ropet just nu. Vill du ha mer inspiration och tips är du alltid välkommen till vårt showroom på Mäster Samuelsgatan 65 i Stockholm.

Vad gäller inom kontorsinredning 2021?

1. Färgglada och levande kontor

Om du har en bild av kontor som ofta gråa och trista kan den bilden förhoppningsvis förändras under 2021. Det blir allt vanligare med starka färger och olikfärgade möbler på kontor. Anamma olikheten och var inte rädd för att placera udda stolar bredvid varandra eller för att måla om i annat än vitt.

2. Rast- och avkopplingsytor

Med inspiration från USA och företag som Google och Microsoft växer intresset även i Sverige för bra rast- och aktivitetsytor på kontoret. Forskning visar på värdet i nöjda och utvilade anställda, och trevliga rastytor som uppmuntrar till vila och avkoppling är ett bra sätt att nå dit. Vi har ett stort utbud av mer avkopplande fåtöljer och soffor för lounge och entré.

3. Transparens och öppenhet

Kontor utan solida väggar, och med tysta rum, skapar en känsla av öppenhet för anställda, och tar vara på dagsljus och ger bättre luftcirkulation. Med rumsavdelare och skärmväggar skapar man privata utrymmen kring skrivbordsplatser utan att blockera från golv till tak. Transparenta väggar skapar en tillitsfull och välmående arbetsplats.

Läs mer om produkten här.

4. Läderdetaljer för kontoret

En ständigt återkommande trend är skinn- och läderklädsel på kontorsmöbler, och just nu finns det få snyggare stolar för kontoret än exempelvis karmstolen Sjuan med stilig läderklädsel. I fikarum, kontorslokaler och receptionen passar möbler med läderklädsel perfekt, och ger en känsla av kvalitet och elegans.

5. Ergonomi i alla led

Ett bra arbetsmiljötänk är A och O på kontoret, och med ergonomiska möbler minskar risken för sjukskrivningar och utmattade anställda. Med ett höj- och sänkbart skrivbord kan arbetsställningen varieras, och med en ergonomisk kontorsstol behöver ingen sitta på fel sätt. För att motverka skadliga ljudnivåer är det även ett måste med bra ljudabsorbenter på kontoret 2021.

Vill du ha mer inspiration eller konkreta tips för att inreda ert kontor? Kontakta oss eller besök oss i vårt showroom på Mäster Samuelsgatan 65 i Stockholm City.

meny

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och kontorsinredning till små och stora företag, och vi hjälper självklart även dig som privatperson. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 5 års garanti.

DPJ – kontorsmöbler i Stockholm och på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av den vanligaste inredningen för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor.

 • Skrivbord

  I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

 • Kontorsstolar

  De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Våra kontorsstolar är därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du kontorsstolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

 • Ljudabsorbenter

  Ljudnivåer är en viktig aspekt av en bra arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande möbler och hela fristående ljudisolerande rum.

  I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

DPJ Workspace – butik och webbshop

DPJ har utöver sin onlinebutik även en fysisk butik i Stockholm city där du kan känna på produkterna, och få hjälp med kontorsinredning, kontorsmöbler, konferensmöbler och allt annat som du behöver för ett välfungerande kontor med bra arbetsmiljö.

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft

Handlar du som företag eller privatperson?

Välj nedan hur du vill se våra priser