Logga in på ditt konto

Inget konto? Skapa ett här

Spåra & hantera din order

Ordernr. är 7 siffror. Referensnr. är 9 bokstäver

Har du några frågor?

+46 (0)8-444 54 24
info@dpj.se

Öppettider kundtjänst

Mån - Fre: 09.00 - 15.00
Lunchstängt 12.00 - 13.00

Våra vanligaste frågor & svar

Till Frågor & svar

5 trender för att inreda kontor – inspiration 2024

Är det dags att uppdatera kontorsinredningen? Oavsett om du har ett nytt kontor som ska inredas eller vill fräscha upp kontoret med nya möbler får du här 5 bra tips på vad som är i ropet just nu. Vill du ha mer inspiration och tips är du alltid välkommen till vår butik på Mäster Samuelsgatan 65 i Stockholm.

Vad gäller inom inredning för kontor 2024?

1. Syftesdrivet kontor

Under 2024 går vi bort från de öppna landskapen och ytorna på kontoret, för att istället inreda rum med tydliga syften. Lounger för kreativa möten, små rum för onlinemöten och tysta avdelningar för fokus. Ett enkelt sätt att få till detta utan att behöva bygga väggar är tysta rum; ljudisolerade poddar som skapar rum i rummet. Även rumsavdelare och skärmväggar är en bra lösning för att skapa privata utrymmen.

2. Sätt färg på kontoret

Allt fler vågar sätta färg på kontoret, och det är helt rätt! Dova och jordnära färger så som olivgrönt, terrakotta och beige är smarta val då de ofta fungerar bra ihop med annat, som olika träslag eller metaller. Använd dig av textilier och växter för att få in färg i inredningen på ett enkelt sätt.

3. Rast- och avkopplingsytor

Med inspiration från USA och företag som Google och Microsoft växer intresset även i Sverige för bra rast- och aktivitetsytor på kontoret. Forskning visar på värdet i nöjda och utvilade anställda, och trevliga rastytor som uppmuntrar till vila och avkoppling är ett bra sätt att nå dit. Vi har ett stort utbud av avkopplande fåtöljer och soffor som passar utmärkt i loungen.

Half a Hut från Götessons

Läs mer om Half a Hut från Götessons här

4. Hållbart kontor

Vi är mer benägna än någonsin att göra hållbara val – och när vi inreder kontoret är inget undantag. Det är viktigt att skapa något långsiktigt med möbler och inredning som håller över tid, både när det gäller kvalitet och design. En tydlig trend 2024 är miljövänliga kontorsmöbler som till exempel är tillverkade med återbrukade eller hållbart framtagna material. På DPJ erbjuder vi ett sortiment av återbrukade kontorsmöbler, så som kontorsstolar, skrivbord och konferensrumsmöbler.

5. Inreda kontor 2024 – ergonomi i alla led

Ett bra arbetsmiljötänk är A och O på kontoret, och med ergonomiska möbler minskar risken för sjukskrivningar och utmattade anställda. Med ett höj- och sänkbart skrivbord kan arbetsställningen varieras, och med en ergonomisk kontorsstol behöver ingen sitta på fel sätt. För att motverka skadliga ljudnivåer är det även ett måste med bra ljudabsorbenter på kontoret 2024.

Läs mer om Honey EcoSund och Golvskärm Softline 30

Fler tips för att inreda kontor

Vill du ha mer inspiration eller konkreta tips för att inreda kontor? Kontakta oss eller besök oss i vår butik på Mäster Samuelsgatan 65 i Stockholm City.

Hjälp att inreda kontoret

Behöver du hjälp att uppdatera inredningen på ditt befintliga kontor, eller att hitta rätt möbler till din nya lokal? Med vår inredningshjälp får du som företagare värdefull hjälp av vår inredningsspecialist. Du skickar in en planritning och svara på några frågor om din verksamhet. Vi ritar upp och ger förslag på produkter och placering inom 48 timmar – helt kostnadsfritt. Läs mer om vår inredningshjälp för kontor och kom i gång direkt.

meny

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft