5 trender för att inreda kontor – inspiration 2023

Är det dags att uppdatera kontorsinredningen? Oavsett om du har ett nytt kontor som ska inredas eller vill fräscha upp kontoret med nya möbler får du här 5 bra tips på vad som är i ropet just nu. Vill du ha mer inspiration och tips är du alltid välkommen till vår butik på Mäster Samuelsgatan 65 i Stockholm.

Vad gäller inom inredning för kontor 2023?

1. Dova, harmoniska kontor

Under 2022 har blått och grönt blivit väldigt populärt på både väggar och inredning. Hem och kontor inreds allt mer med dova nyanser av mörkblått, mörkgrönt eller olivgrönt som ger ett harmoniskt intryck och har en lugnande effekt på de som vistas där. Färgerna kombineras gärna med detaljer i beige, guld och vitt samt ljusa träslag som bryter av och ger ett krispigt resultat. Denna trend ser ut att hänga med under 2023!

2. Rast- och avkopplingsytor

Med inspiration från USA och företag som Google och Microsoft växer intresset även i Sverige för bra rast- och aktivitetsytor på kontoret. Forskning visar på värdet i nöjda och utvilade anställda, och trevliga rastytor som uppmuntrar till vila och avkoppling är ett bra sätt att nå dit. Vi har ett stort utbud av avkopplande fåtöljer och soffor som passar utmärkt i loungen.

3. Transparent men avskärmat

Kontor utan solida väggar, och med tysta rum, skapar en känsla av öppenhet för anställda, tar vara på dagsljus och ger bättre luftcirkulation. Med rumsavdelare och skärmväggar skapar du privata utrymmen kring skrivbordsplatser utan att blockera från golv till tak. Transparenta väggar skapar en tillitsfull och välmående arbetsplats, samtidigt som de skärmar av och minskar risken för smittspridning på kontoret. 

Half a Hut från Götessons

Läs mer om Half a Hut från Götessons här

4. Ljudisolerande möbler för kontoret

Allt fler väntrum, lounger och offentliga ytor inreds med ljudabsorberande möbler som dämpar ljudnivån och ger en rofylld stämning. Fåtöljer med höga ryggar används för att skärma av ut mot rummet, och lokalens växter placeras i behållare klädda med ljudabsorbenter. Sammantaget skapas en känsla av avskildhet och exklusivitet – en plats för vila ifrån en annars ganska stressig vardag. 

5. Inreda kontor 2023 – ergonomi i alla led

Ett bra arbetsmiljötänk är A och O på kontoret, och med ergonomiska möbler minskar risken för sjukskrivningar och utmattade anställda. Med ett höj- och sänkbart skrivbord kan arbetsställningen varieras, och med en ergonomisk kontorsstol behöver ingen sitta på fel sätt. För att motverka skadliga ljudnivåer är det även ett måste med bra ljudabsorbenter på kontoret 2023.

Läs mer om Honey EcoSund och Golvskärm Softline 30

Fler tips för att inreda kontor

Vill du ha mer inspiration eller konkreta tips för att inreda kontor? Kontakta oss eller besök oss i vår butik på Mäster Samuelsgatan 65 i Stockholm City.

Hjälp att inreda kontoret

Behöver du hjälp att uppdatera inredningen på ditt befintliga kontor, eller att hitta rätt möbler till din nya lokal? Med vår inredningshjälp får du som företagare värdefull hjälp av vår inredningsspecialist. Du skickar in en planritning och svara på några frågor om din verksamhet. Vi ritar upp och ger förslag på produkter och placering inom 48 timmar – helt kostnadsfritt. Läs mer om vår inredningshjälp för kontor och kom i gång direkt.

meny

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft