Logga in på ditt konto

Inget konto? Skapa ett här

Spåra & hantera din order

Ordernr. är 7 siffror. Referensnr. är 9 bokstäver

Har du några frågor?

+46 (0)8-444 54 24
info@dpj.se

Öppettider kundtjänst

Mån - Fre: 09.00 - 15.00
Lunchstängt 12.00 - 13.00

Våra vanligaste frågor & svar

Till Frågor & svar

Väggabsorbenter, allt vanligare på kontor

Allt fler väljer väggabsorbenter till sina kontor, och det är lätt att förstå varför. Väggabsorbenter är ett perfekt val för dig som är ute efter en behagligare arbetsmiljö, men kanske har ont om golvyta. Dessutom är de snygga som inredningsdetaljer.

Ljudabsorbent på vägg

Har du en stor arbetsplats med öppna ytor eller allmänt hög ljudnivå? Då är väggabsorbenter eller ljuddämpande tavlor ett säkert val. De hjälper till att absorbera ljud och skapar ett tystare rum. En ljudabsorbent på väggen är både praktisk och stilren. Kombinera gärna med växter, gardiner eller mattor som också bidrar till en behagligare ljudnivå.

Fördelar med ljuddämpande väggabsorbenter

Högt ljud och konstant buller är inte bra för hälsan, det kan även vara väldigt distraherande på en arbetsplats. Med ljuddämpande absorbenter på väggarna kan du hålla nere ljudnivåerna och ta del av flera fördelar:

✓ Arbetstempot ökar då koncentrationen blir bättre

✓ Personalens välmående ökar då arbetsmiljön blir bättre

✓ Risken för huvudvärk minskar när buller och höga ljudnivåer dämpas

Tips för väggabsorbenterkontor

Det är viktigt att se över inredningen och tänka på var ljudabsorbenterna placeras för att skapa rätt kontorsmiljö. Ljudet ska dämpas något, men det ska inte heller bli helt tyst. Som grupp ska ni kunna känna gemenskapen, samtidigt som ni ska finna ro när ni arbetar. Läs fler av våra tips nedan!

5 tips för att ljudisolera kontoret rätt

  1. Välj rätt absorbenter – Välj absorbenter efter hur kontoret ser ut. Har du ont om utrymme är väggabsorbenter ett bra val. Det finns flera olika modeller och färger, allt för att passa in på alla typer av kontor.

  2. Tjocka ljudabsorbenter – En tunn väggabsorbent kommer inte hjälpa till med ljuddämpningen på kontoret. Val av tjocklek är därför viktigt, en vanlig rekommendation är 40 millimeter.

  3. Placering – En ljudabsorbent ska helst placeras i höjd med personalens öron och munnar. Det gör att öronen skyddas från buller och höga ljud.

  4. Antal – Hur många absorbenter du behöver beror på hur stor lokalen är. Tio procent av lokalens rumsvolym i kvadratmeter ska täckas med väggabsorbenter eller andra ljudabsorbenter för bästa resultat

  5. Kombinera flera olika typer av ljudabsorbenter – För absolut bästa resultat bör du kombinera flera olika typer av ljudabsorbenter, exempelvis absorbenter i taketpå golvet eller varför inte inreda med ljudabsorberande möbler?

4 tips på populära produkter i vårt sortiment

Här är våra kunders favoriter när det kommer till våra väggabsorbenter:

Se hela vårt sortiment av väggabsorbenter för mer inspiration.

Har du frågor eller funderingar kring våra produkter kan du alltid kontakta vår kundtjänst. Vill du ha hjälp med att ljudsäkra kontoret? Låt våra projektsäljare ta sig an din lokal. Läs mer på Projekt och Offert under våra företagstjänster. 

meny

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft