Väggabsorbenter, allt vanligare på kontor

Allt fler väljer väggabsorbenter till sina kontor, och det är lätt att förstå varför. Väggabsorbenter är ett perfekt val för dig som är ute efter en behagligare arbetsmiljö, men kanske har ont om golvyta. Dessutom är de snygga som inredningsdetaljer.

Ljudabsorbent på vägg

Har du en stor arbetsplats med öppna ytor eller allmänt hög ljudnivå? Då är väggabsorbenter eller ljuddämpande tavlor ett säkert val. De hjälper till att absorbera ljud och skapar ett tystare rum. En ljudabsorbent på väggen är både praktisk och stilren. Kombinera gärna med växter, gardiner eller mattor som också bidrar till en behagligare ljudnivå.

Fördelar med ljuddämpande väggabsorbenter

Högt ljud och konstant buller är inte bra för hälsan, det kan även vara väldigt distraherande på en arbetsplats. Med ljuddämpande absorbenter på väggarna kan du hålla nere ljudnivåerna och ta del av flera fördelar:

✓ Arbetstempot ökar då koncentrationen blir bättre

✓ Personalens välmående ökar då arbetsmiljön blir bättre

✓ Risken för huvudvärk minskar när buller och höga ljudnivåer dämpas

Tips för väggabsorbenterkontor

Det är viktigt att se över inredningen och tänka på var ljudabsorbenterna placeras för att skapa rätt kontorsmiljö. Ljudet ska dämpas något, men det ska inte heller bli helt tyst. Som grupp ska ni kunna känna gemenskapen, samtidigt som ni ska finna ro när ni arbetar. Läs fler av våra tips nedan!

5 tips för att ljudisolera kontoret rätt

 1. Välj rätt absorbenter – Välj absorbenter efter hur kontoret ser ut. Har du ont om utrymme är väggabsorbenter ett bra val. Det finns flera olika modeller och färger, allt för att passa in på alla typer av kontor.

 2. Tjocka ljudabsorbenter – En tunn väggabsorbent kommer inte hjälpa till med ljuddämpningen på kontoret. Val av tjocklek är därför viktigt, en vanlig rekommendation är 40 millimeter.

 3. Placering – En ljudabsorbent ska helst placeras i höjd med personalens öron och munnar. Det gör att öronen skyddas från buller och höga ljud.

 4. Antal – Hur många absorbenter du behöver beror på hur stor lokalen är. Tio procent av lokalens rumsvolym i kvadratmeter ska täckas med väggabsorbenter eller andra ljudabsorbenter för bästa resultat

 5. Kombinera flera olika typer av ljudabsorbenter – För absolut bästa resultat bör du kombinera flera olika typer av ljudabsorbenter, exempelvis absorbenter i taketpå golvet eller varför inte inreda med ljudabsorberande möbler?

4 tips på populära produkter i vårt sortiment

Här är några av våra kunders favoriter när det kommer till våra väggabsorbenter:

Se hela vårt sortiment av väggabsorbenter för mer inspiration.

Har du frågor eller funderingar kring våra produkter kan du alltid kontakta vår kundtjänst. Vill du ha hjälp med att ljudsäkra kontoret? Låt våra projektsäljare ta sig an din lokal. Läs mer på Projekt och Offert under våra företagstjänster. 

meny

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och -inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 5 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler i Stockholm och på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

 • Ergonomiska kontorsmöbler

  Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

 • Skrivbord

  I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

 • Kontorsstolar

  De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

 • Ljudabsorbenter

  Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

DPJ Workspace – kontorsmöbler i butik och webbshop

DPJ har utöver sin onlinebutik även en fysisk butik i Stockholm city där du kan känna på produkterna, och få hjälp med kontorsinredning, kontorsmöbler, konferensmöbler och allt annat som du behöver för ett välfungerande kontor med bra arbetsmiljö.

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft