rengöra whiteboard

Att rengöra whiteboarden är enkelt, då du oftast bara behöver tvätta av den. Använder du dessutom bra whiteboardpennor och byter ut tavelsudden då och då kommer tavlan hålla sig ren och fräsch längre.

Fördelen med en whiteboard är att den är tålig, lätt att hålla ren och inte blir repig. Whiteboardtavlan håller år ut och år in för mängder av möten på kontoret, undervisning i skolan eller liknande verksamheter. Men efter en tids användning kan du behöva göra rent din whiteboard och genom en liten arbetsinsats kan du snabbt göra din whiteboard ren och fräsch igen.

Hur rengör man en whiteboard?

 1. Tvätta din whiteboard med en ren, mjuk trasa och ljummet vatten.
 2. Om vatten inte hjälper kan du använda en rengöringsspray som är anpassad för whiteboardtavlor, så kallad whiteboardrengöring. Låt sprayen verka en liten stund och torka sedan med vatten tills ytan blir helt torr.
 3. Vänta minst 15 minuter eller tills tavlan torkat helt innan du använder den igen.
 4. Använd whiteboardpennor av hög kvalitet och byt ut tavelsuddaren med jämna mellanrum. Här hittar du whiteboardtillbehör av bra kvalitet.

Kan man få bort permanent penna från whiteboard?

Ja, om du råkat använda en permanent penna eller annan penna som inte är avsedd för whiteboardtavlor finns det ett enkelt knep som brukar hjälpa för att få bort det du skrivit på tavlan:

 • Ta en whiteboardpenna och rita över det du skrivit med fel penna.
 • Tvätta sedan din whiteboard enligt rengöringsmetoden ovan.

Varför blir en whiteboard smutsig?

Det finns flera orsaker som kan bidra till att en whiteboard blir smutsig och måste rengöras:

 • Att du använder en dålig penna som lämnar smuts och fett efter sig.
 • Att tavelsudden är utsliten och måste bytas ut.
 • Att du använder händerna för att sudda på tavlan, till exempel om du råkat skriva fel och snabbt suddat ut det med handen. Fettet från din hand kan då lämna en hinna på tavlan.
 • Att felaktiga rengöringsprodukter används, som skadar tavlans emalj, vilket leder till att det blir svårare att få bort smuts från tavlan. Se därför till att alltid använda whiteboardrengöring.

Så håller du din whiteboardtavla fräsch längre

 • Använd bra whiteboardpennor och byt ut dem regelbundet.
 • Byt ut taveltorkaren med jämna mellanrum. Märker du att taveltorkaren börjar lämna smuts och märken efter sig är det dags att byta.
 • Försök tvätta whiteboarden efter varje användning och ha inte text stående för länge på tavlan, då det kan förkorta tavlans livslängd.
home-seo.jpg

Hos DPJ hittar du kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen.

DPJ levererar inredning till såväl små som stora företagsprojekt, och vi hjälper självklart även dig som privatperson. Vi levererar professionell inredning för alla kontorsmiljöer alltid med minst 5 års garanti.

I vår online butik hittar du ett urval av den vanligaste inredningen för kontor. – Söker du ett speciellt varumärke eller en annan färg eller material, ber vi dig att kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

DPJ är både en fysisk butik i Stockholm city och en webbutik för kontorsinredning, kontorsmöbler, konferensteknik och all annan inredning som du behöver för på ditt jobb.

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft

Handlar du som företag eller privatperson?

Välj nedan hur du vill se våra priser