Så här ska du rengöra din whiteboard

Att rengöra whiteboarden är enkelt, då du oftast bara behöver tvätta av den. Använder du dessutom bra whiteboardpennor och byter ut tavelsudden då och då kommer tavlan hålla sig ren och fräsch längre. Läs mer om hur du på bästa sätt gör rent din whiteboard.

Göra rent whiteboard på rätt sätt

Fördelen med en whiteboard är att den är tålig, lätt att göra ren och sällan blir repig. Whiteboardtavlan håller år ut och år in för mängder av möten på kontoret, undervisning i skolan eller liknande verksamheter. Men efter en tids användning kan du behöva göra rent whiteboarden, och genom en liten arbetsinsats kan du snabbt få din whiteboard ren och fräsch igen.

Hur rengör man en whiteboard?

 1. Tvätta din whiteboard med en ren, mjuk trasa och ljummet vatten.
 2. Om vatten inte hjälper kan du använda en rengöringsspray som är anpassad för whiteboardtavlor, så kallad whiteboardrengöring. Låt sprayen verka en liten stund och torka sedan med vatten tills ytan blir helt torr.
 3. Vänta minst 15 minuter eller tills tavlan torkat helt innan du använder den igen.
 4. Använd whiteboardpennor av hög kvalitet och byt ut tavelsuddaren med jämna mellanrum. Här hittar du whiteboardtillbehör av bra kvalitet.

Kan man få bort permanent penna från whiteboard?

Ja! Om du råkat använda en permanent penna eller annan penna som inte är avsedd för whiteboardtavlor finns det ett enkelt knep som brukar hjälpa för att få bort det du skrivit på tavlan:

 • Ta en whiteboardpenna och rita över det du skrivit med fel penna.
 • Tvätta sedan din whiteboard enligt rengöringsmetoden ovan.

Varför blir en whiteboard smutsig?

Det finns flera orsaker som kan bidra till att en whiteboard blir smutsig och måste rengöras:

 • Du använder en dålig penna som lämnar smuts och fett efter sig.
 • Tavelsudden är utsliten och måste bytas ut.
 • Du använder händerna för att sudda på tavlan, till exempel om du råkat skriva fel och snabbt suddat ut det med handen. Fettet från din hand kan då lämna en hinna på tavlan.
 • Du använder felaktiga rengöringsprodukter som skadar tavlans emalj, vilket leder till att det blir svårare att få bort smuts från tavlan. Använd alltid whiteboardrengöring.

Så håller du din whiteboardtavla fräsch längre

 • Använd bra whiteboardpennor och byt ut dem regelbundet.
 • Byt ut taveltorkaren med jämna mellanrum. Märker du att taveltorkaren börjar lämna smuts och märken efter sig är det dags att byta.
 • Försök tvätta whiteboarden efter varje användning och ha inte text stående för länge på tavlan, då det kan förkorta tavlans livslängd.

Behöver du hjälp med att välja rätt whiteboard för kontoret eller hemmet? Kontakta oss så hjälper vi dig!

meny

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 10 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

Ergonomiska kontorsmöbler

Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

Skrivbord

I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

Kontorsstolar

De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

Ljudabsorbenter

Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

Läs mer

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft