Om ni lägger mycket arbetstid på möten bör ni överväga att ha fler av dem ståendes. Att stå upp har många fördelar och förbättrar bland annat effektiviteten och bidrar till att mötestiden kortas ned. Med ett höj- och sänkbart konferensbord kan ni enkelt ha era möten ståendes. Här kan ni läsa mer om fördelarna med ståmöten.

1. Kortare och effektivare möten

Med tanke på att det kan vara lite obekvämt att stå upp under en längre tid blir ståmöten ofta effektivare jämfört med möten där deltagarna sitter ner. Ståmöten blir effektivast om de varar i cirka 20–25 minuter, men om ni ska ha längre möten än så kan det vara bra att variera mellan att sitta och stå. Många väljer till exempel att ha barstolar i konferensrum med höj- och sänkbara bord, men traditionella konferensstolar är såklart också ett bra alternativ.

2. Minskad belastning på kroppen

Att sitta still under långa perioder är slitsamt för kroppen. Med ett höj- och sänkbart skrivbord i konferensrummet kan ni enkelt variera mellan att sitta och stå, och slipper statiska sittställningar. Dessutom minskar belastningen på rygg, nacke och axlar om man har en mer varierad arbetsposition. Läs mer om hur ett höj- och sänkbart skrivbord kan vara en investering i både hälsan och arbetsmiljön.

3. Förbättrad kreativitet och arbetsförmåga

Vid stående arbete jobbar hjärnan mer effektivt och vi blir mer alerta samtidigt som vi blir mer engagerade jämfört med om vi sitter ner. Enligt den här artikeln i Reuters.com har vi även lättare att samarbeta vid ståmöten, då förmågan att dela idéer och information med varandra förbättras när vi står.

Tänk på att stå rätt

Om ni väljer att ha fler av era möten ståendes är det viktigt att ni ser till att stå rätt, så tänk på att fördela jämn vikt på båda fötterna och låta armbågarna vila på mötesbordet. Ni bör även komplettera med ståmattor vid det höjbara bordet, då en ståmatta dämpar belastningen och ger stöd åt kroppen på rätt ställen. Tänk också på att använda bra skor som ger ordentligt stöd åt fötterna.

Inredningshjälp?

Behöver ni hjälp med att inreda ert konferensrum? Tveka då inte på att kontakta oss för inredningshjälp eller samla mer inspiration bland vårt sortiment av konferensmöbler. Läs gärna också den här artikeln om att välja rätt konferensmöbler.

home-seo.jpg

Hos DPJ hittar du kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen.

DPJ levererar inredning till såväl små som stora företagsprojekt, och vi hjälper självklart även dig som privatperson. Vi levererar professionell inredning för alla kontorsmiljöer alltid med minst 5 års garanti.

I vår online butik hittar du ett urval av den vanligaste inredningen för kontor. – Söker du ett speciellt varumärke eller en annan färg eller material, ber vi dig att kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

DPJ är både en fysisk butik i Stockholm city och en webbutik för kontorsinredning, kontorsmöbler, konferensteknik och all annan inredning som du behöver för på ditt jobb.

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft

Handlar du som företag eller privatperson?

Välj nedan hur du vill se våra priser