Kreativt kontor – samarbeta bättre och öka produktiviteten

En kreativ arbetsplats främjar ett gott samarbete mellan kollegorna, samtidigt som du blir en attraktiv arbetsgivare. Genom att inreda kontoret med rätt möbler skapar du de bästa förutsättningarna för medarbetarna att lyckas, arbeta mer effektivt och öka produktiviteten. Här kommer våra bästa tips på vägen.

Skapa en kreativ arbetsplats

För att underlätta kreativt arbete och samarbete är det viktigt att skapa en arbetsmiljö som är inspirerande och stimulerande. Genom att erbjuda flera olika arbetsytor blir det lätt att variera sin arbetsposition vilket kan ge ny energi och bidra till att nya idéer föds. Blanda de klassiska skrivbordsplatserna med höga projektbord och gemensamma ytor där man kan sitta och arbeta tillsammans. Inred gärna med sköna soffor och loungestolar, och glöm inte att ställa fram laptopbord som till exempel Meseta eller Mobi så att det är enkelt att arbeta från sin dator.

Håll stående möten

Stående möten är ofta mer effektiva än sittande, då de inte tenderar att dra ut lika mycket på tiden samtidigt som alla håller sig mer på alerten. Möblera kontorslandskapet med höga projektbord som exempelvis Nova High eller Gather för att skapa naturliga samlingsplatser där kollegorna kan mötas för produktiva utbyten och välförtjänta kaffepauser.

Laptopbord Meseta från Stua och högt projektbord Gather från Brizley of Scandinavia.

Laptopbord Meseta från Stua och det höga projektbordet Gather från Brizley of Scandinavia är bra alternativ för ett flexibelt kontor.

Skriv upp idéer – brainstorma ihop

Skapa en yta för alla nyskapande tankar genom att fylla väggarna med exempelvis whiteboards eller glasskrivtavlor. Genom att visuellt kunna se idéerna i form av tankekartor, skisser och moodboards blir det enklare att förstå helheten, samtidigt som alla kan hjälpa till att bidra med att både identifiera problem och hitta lösningar. Att avsätta tid för gemensam brainstorming är även bra för att öka teamkänslan och få alla att känna sig behövda.

Fyll kontoret med flexibla möbler

Inred kontoret med möbler på hjul som är enkla att flytta runt. Detta gör att kontoret snabbt kan ändra karaktär beroende på vilken arbetsuppgift ni arbetar med för tillfället. Mobila skrivtavlor, flyttbara projektbord och skärmväggar på hjul är alla exempel på smarta och flexibla kontorsmöbler. Några av våra favoriter inom det segmentet är:

  • Projektbord Nova Wood med hjul – Ett högt projektbord som ger kontoret en naturlig samlingsplats för såväl möten som kafferaster.
  • Ljudabsorberande glasskrivtavla Mezzo – En praktisk möbel som ger dig en ljudabsorbent, en glasskrivtavla och en anslagstavla i ett! Utrustad med både hjul och handtag som gör den enkel att flytta runt.
  • Glasskrivtavla Frame Mobile – En dubbelsidig glasskrivtavla som smidigt flyttas med från rum till rum tack vare sina hjul.

Mezzo från Zilenzio som är en glasskrivtavla, anslagstavla och ljudabsorbent i ett samt den mobila skrivtavlan Frame Mobile från Lintex.

Mobila skrivtavlor så som Mezzo från Zilenzio eller Frame Mobile från Lintex gör det enkelt att skriva upp alla idéer och tankar.

Kreativ arbetsmiljö – grunden för gott samarbete

Genom att skapa en kreativ arbetsmiljö, hålla fler möten stående, brainstorma tillsammans och fylla kontoret med anpassningsbara möbler kan ni samarbeta bättre som team, öka produktiviteten och nå era mål. Hos DPJ Workspace hittar du allt du behöver för att inreda ett flexibelt och kreativt kontor. Välkommen!

meny

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 10 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

Ergonomiska kontorsmöbler

Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

Skrivbord

I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

Kontorsstolar

De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

Ljudabsorbenter

Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

Läs mer

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft