Logga in på ditt konto

Inget konto? Skapa ett här

Spåra & hantera din order

Ordernr. är 7 siffror. Referensnr. är 9 bokstäver

Har du några frågor?

+46 (0)8-444 54 24
info@dpj.se

Öppettider kundtjänst

Mån - Fre: 09.00 - 15.00
Lunchstängt 12.00 - 13.00

Våra vanligaste frågor & svar

Till Frågor & svar

Kreativt kontor – samarbeta bättre och öka produktiviteten

En kreativ arbetsplats främjar ett gott samarbete mellan kollegorna, samtidigt som du blir en attraktiv arbetsgivare. Genom att inreda kontoret med rätt möbler skapar du de bästa förutsättningarna för medarbetarna att lyckas, arbeta mer effektivt och öka produktiviteten. Här kommer våra bästa tips på vägen.

Skapa en kreativ arbetsplats

För att underlätta kreativt arbete och samarbete är det viktigt att skapa en arbetsmiljö som är inspirerande och stimulerande. Genom att erbjuda flera olika arbetsytor blir det lätt att variera sin arbetsposition vilket kan ge ny energi och bidra till att nya idéer föds. Blanda de klassiska skrivbordsplatserna med höga projektbord och gemensamma ytor där man kan sitta och arbeta tillsammans. Inred gärna med sköna soffor och loungestolar, och glöm inte att ställa fram laptopbord som till exempel Meseta eller Mobi så att det är enkelt att arbeta från sin dator.

Håll stående möten

Stående möten är ofta mer effektiva än sittande, då de inte tenderar att dra ut lika mycket på tiden samtidigt som alla håller sig mer på alerten. Möblera kontorslandskapet med höga projektbord som exempelvis Nova High eller Gather för att skapa naturliga samlingsplatser där kollegorna kan mötas för produktiva utbyten och välförtjänta kaffepauser.

Laptopbord Meseta från Stua och högt projektbord Gather från Brizley of Scandinavia.

Laptopbord Meseta från Stua och det höga projektbordet Gather från Brizley of Scandinavia är bra alternativ för ett flexibelt kontor.

Skriv upp idéer – brainstorma ihop

Skapa en yta för alla nyskapande tankar genom att fylla väggarna med exempelvis whiteboards eller glasskrivtavlor. Genom att visuellt kunna se idéerna i form av tankekartor, skisser och moodboards blir det enklare att förstå helheten, samtidigt som alla kan hjälpa till att bidra med att både identifiera problem och hitta lösningar. Att avsätta tid för gemensam brainstorming är även bra för att öka teamkänslan och få alla att känna sig behövda.

Fyll kontoret med flexibla möbler

Inred kontoret med möbler på hjul som är enkla att flytta runt. Detta gör att kontoret snabbt kan ändra karaktär beroende på vilken arbetsuppgift ni arbetar med för tillfället. Mobila skrivtavlor, flyttbara projektbord och skärmväggar på hjul är alla exempel på smarta och flexibla kontorsmöbler. Några av våra favoriter inom det segmentet är:

  • Projektbord Nova Wood med hjul – Ett högt projektbord som ger kontoret en naturlig samlingsplats för såväl möten som kafferaster.
  • Glasskrivtavla Mono Mobil – En nätt glasskrivtavla med praktiska hjul som gör den enkel att flytta - i en avskalad design som passar många olika miljöer. 
  • Glasskrivtavla Frame Mobile – En dubbelsidig glasskrivtavla som smidigt flyttas med från rum till rum tack vare sina hjul.

Mono Mobil från Zilenzio som är en glasskrivtavla samt den mobila skrivtavlan Frame Mobile från Lintex.

Mobila skrivtavlor så som Mono Mobil eller Frame Mobile från Lintex gör det enkelt att skriva upp alla idéer och tankar.

Kreativ arbetsmiljö – grunden för gott samarbete

Genom att skapa en kreativ arbetsmiljö, hålla fler möten stående, brainstorma tillsammans och fylla kontoret med anpassningsbara möbler kan ni samarbeta bättre som team, öka produktiviteten och nå era mål. Hos DPJ Workspace hittar du allt du behöver för att inreda ett flexibelt och kreativt kontor. Välkommen!

meny

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft