Pendellampa Patera

 • Ny

Patera är en elegant, majestätisk pendellampa som ger illusionen av att vara ett glödande klot. Varje cell är är omsorgsfullt utformad som en diamant för att fånga ljuset och under 45 graders vinkel är fälten öppna för direkt nedåtriktat ljus.

 • Alstrar behagligt ljus.
 • Mönster inspirerat av naturen.
 • Vacker klotformad pendellampa.
 • Ger ett nedåtriktat och allmänt sken.
9 995,00 kr
inkl. moms
stock Leveranstid: 3-4 veckor
Ø 450 mm
Ø 450 mm
Ø 600 mm
Ø 900 mm
Sänk
Öka
VISA Mastercard American Express Klarna
Prisgaranti
Vi matchar inte bara priset - vi slår det!
Snabb leverans
Din beställning behandlas omedelbart.
Minst 5 års garanti
Minst fem års garanti på hela sortimentet.
4,5 av 5 i betyg
Vi arbetar alltid med din upplevelse i fokus
VISA Mastercard American Express Klarna

Patera är en elegant, majestätisk pendellampa som ger illusionen av att vara ett glödande klot. Varje cell är är omsorgsfullt utformad som en diamant för att fånga ljuset och under 45 graders vinkel är fälten öppna för direkt nedåtriktat ljus.

 • Alstrar behagligt ljus.
 • Mönster inspirerat av naturen.
 • Vacker klotformad pendellampa.
 • Ger ett nedåtriktat och allmänt sken.

Modern ljuskrona för alla miljöer

Den dekorativa globen ger känslan av en modern ljuskrona och konstruktionen ger ett effektfullt, mjukt ljus som sprider sig i hela rummet. Lampans placeringsmöjligheter är oändliga – den klär i alla olika miljöer på grund av skärmens gräddvita, diskreta nyans. 

Genomtänkt belysning

Varje cell lyser. Under 45 graders vinkel är fälten öppna för att rikta ljuset nedåt och en liten mängd ljus skickas även uppåt för att lysa upp taket. Cellernas vinklar gör det omöjligt att se in till ljuskällan över 45 graders vinkel vilket gör lampan trivsam att betrakta.

Skaparandan

"Mitt slutmål var att skapa en tredimensionell sudoku, vilket var en extremt matematisk uppgift. Faktum är att det är det mest komplexa ljuset jag någonsin gjort. Jag tror att det har en viss poesi över sig, och mitt mål var att konstruera en modern kristallkrona. Jag hoppas att folk kommer att känna sig inspirerade att flytta runt den och jag hoppas att det skapar liv." – Øivind Slaatto 

Om formgivaren – Øivind Slaatto

Øivind Slaatto (född 1978) är en av Danmarks mest lovande designers. Han är även grundare av sin studio 'Slaatto Design' som ligger i Köpenhamn. Øivind försöker alltid hitta enkla, självklara men ändå poetiska lösningar – ofta med inspiration från naturen. I sitt arbete söker han snarare efter det uppenbara än det spektakulära och siktar alltid på tydligast möjliga lösning.

Produktdetaljer

Artikelnummer 5741099003
Varumärke Louis Poulsen
Höjd 43,3 / 57,7 / 86,5 cm
Diameter Ø 45 / 60 / 90 cm
Material Förkromad mässing, Gjuten akryl, Bruten PVC
Sockel E27
IP-klass IP20
Ljuskälla ingår Nej
Sladd ingår Ja, 4 m vit textil
Färg Vit
Formgivare Øivind Slaatto

Varumärke Louis Poulsen

Louis Poulsen

Danska Louis Poulsen grundades redan år 1874. Med fokus på kvalitet och hög design tar de fram och tillverkar belysning som är behaglig för ögat. Under åren har de samarbetat med flera välrenommerade formgivare så som Arne Jacobsen, Oki Sato och Poul Henningsen. 

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och -inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 5 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler i Stockholm och på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

 • Ergonomiska kontorsmöbler

  Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

 • Skrivbord

  I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

 • Kontorsstolar

  De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

 • Ljudabsorbenter

  Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

DPJ Workspace – kontorsmöbler i butik och webbshop

DPJ har utöver sin onlinebutik även en fysisk butik i Stockholm city där du kan känna på produkterna, och få hjälp med kontorsinredning, kontorsmöbler, konferensmöbler och allt annat som du behöver för ett välfungerande kontor med bra arbetsmiljö.

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft