Har du problem med att genomföra din beställning? Prova att byta din webbläsare!

Digitala verktyg för möten på distans

I rådande tider krävs det nya och bra lösningar för att klara av att jobba hemma. Det kan vara tufft att jobba hemifrån via datorn hela dagarna utan att ha sina vanliga rutiner eller en bra utrustning. Videokonferenser och möten på distans är viktigt för att hålla sig sammansvetsade och engagerade som grupp. Se till att din personal har digitala verktyg för möten och allt annat som behövs för att jobba hemifrån.

Så fixar du videokonferensen och ett lyckat virtuellt möte

För många blir videomöten en ny standard när man jobbar hemifrån. Vid ett videomöte bör det vara bra bild och ljud hos alla medarbetarna. Genom att investera i bra videokonferensutrustning sänder du även ut ett seriöst budskap till medarbetare såväl som kunder. Vi har allt du behöver inom ljud och bild för digitala möten.

Verktyg för bra videomöten

För att kunna genomföra bra och seriösa videomöten finns det vissa saker som det kan vara bra att tänka på:

1. Tekniken – satsa på digitala verktyg för möten

När man ska hålla ett möte digitalt är det viktigt att alla förstår sig på tekniken. Det är viktigt att allt fungerar utan några problem. Här får du tips på vad för typ av videokonferensutrustning som kan vara bra att införskaffa när du jobbar hemma.

 • Konferenstelefon - perfekt vid videomöten för att alla deltagare ska höras tydligt.
 • Barco Clickshare - gör det enkelt att hålla olika typer av presentationer vid videokonferenser.  
 • Skärmar och monitorer - en bra skärm gör så att bilden blir klar och tydlig.
 • Videokonferenssystem - för den som önskar och har ett hemmakontor finns det färdiga videokonferenssystem att införskaffa.
2. Få alla att känna sig delaktiga i virtuella möten

För att hålla alla engagerade när man jobbar hemifrån är det bra att ha videomöten regelbundet. Se då till att alla får en chans att prata och känna sig sedda. Ett tips för att kunna ha en bra struktur på mötet är att använda sig av de chattfunktioner som finns i de flesta videokonferenssystem. Skriv när du vill prata istället för att avbryta någon.

3. Få till rutinerna hemifrån

Att jobba hemifrån via datorn under en lång period kan vara påfrestande på olika sätt. Det kan exempelvis vara jobbigt att vara ensam hela dagarna. Här är några tips för att underlätta arbetet hemifrån.

Se till att:

 • Ge utrymme åt det sociala innan/efter ett seriöst videomöte. Ta några minuter till att höra hur kollegorna mår.
 • Fortsätt med de rutiner som vanligtvis finns på kontoret. Ta gärna digitala kafferaster med varandra.
 • Ta en promenad innan du startar din arbetsdag, kring din lunch samt efter din arbetsdag. Detta kan få dig att känna som att du går till och från jobbet, samt att du kommer hemifrån lite.
4. Hemmakontor med en ergonomisk arbetsmiljö

För att man ska trivas när man jobbar hemma via datorn är det viktigt att miljön runtomkring är bra. Försök hitta en plats som du kan göra till ditt hemmakontor, gärna ett eget rum.

Investera i nya möbler som passar dig och dina behov. En bra start till en ergonomisk arbetsmiljö är att satsa på:

Läs gärna vår artikel här för att få fler tips på hur du kan fixa ett bra och ergonomiskt hemmakontor.

meny

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och -inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 5 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler i Stockholm och på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

 • Ergonomiska kontorsmöbler

  Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

 • Skrivbord

  I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

 • Kontorsstolar

  De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

 • Ljudabsorbenter

  Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

DPJ Workspace – kontorsmöbler i butik och webbshop

DPJ har utöver sin onlinebutik även en fysisk butik i Stockholm city där du kan känna på produkterna, och få hjälp med kontorsinredning, kontorsmöbler, konferensmöbler och allt annat som du behöver för ett välfungerande kontor med bra arbetsmiljö.

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft