Logga in på ditt konto

Inget konto? Skapa ett här

Spåra & hantera din order

Ordernr. är 7 siffror. Referensnr. är 9 bokstäver

Har du några frågor?

+46 (0)8-444 54 24
info@dpj.se

Öppettider kundtjänst

Mån - Fre: 09.00 - 15.00
Lunchstängt 12.00 - 13.00

Våra vanligaste frågor & svar

Till Frågor & svar

3 fördelar med ståmöten

Om du och dina medarbetare lägger mycket tid på möten bör ni överväga att ha fler av dem ståendes. Att stå upp har många fördelar och förbättrar bland annat effektiviteten och bidrar till att mötestiden kortas ned. Med ett höj- och sänkbart konferensbord kan ni enkelt ha era möten ståendes. Här kan du läsa mer om fördelarna med ståmöten.

1. Kortare och effektivare möten

Med tanke på att det kan vara lite obekvämt att stå upp under en längre tid blir ståmöten ofta effektivare jämfört med möten där deltagarna sitter ner. Ståmöten blir effektivast om de varar i cirka 20–25 minuter, men om ni ska ha längre möten än kan det vara bra att variera mellan att sitta och stå. Många väljer till exempel att ha barstolar i konferensrum med höj- och sänkbara bord, men traditionella konferensstolar är såklart också ett bra alternativ.

2. Minskad belastning av kroppen

Att sitta still under långa perioder är slitsamt för kroppen. Med ett höj- och sänkbart mötesbord i konferensrummet kan ni enkelt variera mellan att sitta och stå, och slipper statiska sittställningar. Dessutom minskar belastningen på rygg, nacke och axlar om man har en mer varierad arbetsposition.

Tips! Läs mer om hur ett höj- och sänkbart skrivbord kan vara en investering i både hälsan och arbetsmiljön.

3. Förbättrad kreativitet och arbetsförmåga

Vid stående arbete jobbar hjärnan mer effektivt och vi blir mer alerta samtidigt som vi blir mer engagerade jämfört med om vi sitter ner. Enligt den här artikeln i Reuters.com har vi även lättare att samarbeta vid ståmöten, då förmågan att dela idéer och information med varandra förbättras när vi står.

Tänk på att stå rätt

Om ni väljer att ha fler av era möten ståendes är det viktigt att ni ser till att stå rätt, så tänk på att fördela vikten på båda fötterna och låt armbågarna vila på mötesbordet. Ni bör även komplettera med ståmattor vid det höjbara bordet, då en ståmatta dämpar belastningen av fotsulor och leder samt ger stöd åt kroppen på rätt ställen. Tänk också på att använda bra skor som ger ordentligt stöd åt fötterna.

Inredningshjälp?

Behöver ni hjälp med att inreda ert konferensrum? Tveka då inte på att kontakta oss för inredningshjälp, eller fortsätt att utforska hela vårt sortiment av konferensmöbler för mer inspiration. Läs gärna också den här artikeln om att välja rätt konferensmöbler.

meny

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft