info Har du problem med att genomföra din beställning? Prova att byta din webbläsare!

3 fördelar med ståmöten

Om ni lägger mycket arbetstid på möten bör ni överväga att ha fler av dem ståendes. Att stå upp har många fördelar och förbättrar bland annat effektiviteten och bidrar till att mötestiden kortas ned. Med ett höj- och sänkbart konferensbord kan ni enkelt ha era möten ståendes. Här kan ni läsa mer om fördelarna med ståmöten.

1. Kortare och effektivare möten

Med tanke på att det kan vara lite obekvämt att stå upp under en längre tid blir ståmöten ofta effektivare jämfört med möten där deltagarna sitter ner. Ståmöten blir effektivast om de varar i cirka 20–25 minuter, men om ni ska ha längre möten än så kan det vara bra att variera mellan att sitta och stå. Många väljer till exempel att ha barstolar i konferensrum med höj- och sänkbara bord, men traditionella konferensstolar är såklart också ett bra alternativ.

2. Minskad belastning på kroppen

Att sitta still under långa perioder är slitsamt för kroppen. Med ett höj- och sänkbart skrivbord i konferensrummet kan ni enkelt variera mellan att sitta och stå, och slipper statiska sittställningar. Dessutom minskar belastningen på rygg, nacke och axlar om man har en mer varierad arbetsposition. Läs mer om hur ett höj- och sänkbart skrivbord kan vara en investering i både hälsan och arbetsmiljön.

3. Förbättrad kreativitet och arbetsförmåga

Vid stående arbete jobbar hjärnan mer effektivt och vi blir mer alerta samtidigt som vi blir mer engagerade jämfört med om vi sitter ner. Enligt den här artikeln i Reuters.com har vi även lättare att samarbeta vid ståmöten, då förmågan att dela idéer och information med varandra förbättras när vi står.

Tänk på att stå rätt

Om ni väljer att ha fler av era möten ståendes är det viktigt att ni ser till att stå rätt, så tänk på att fördela jämn vikt på båda fötterna och låta armbågarna vila på mötesbordet. Ni bör även komplettera med ståmattor vid det höjbara bordet, då en ståmatta dämpar belastningen och ger stöd åt kroppen på rätt ställen. Tänk också på att använda bra skor som ger ordentligt stöd åt fötterna.

Inredningshjälp?

Behöver ni hjälp med att inreda ert konferensrum? Tveka då inte på att kontakta oss för inredningshjälp eller samla mer inspiration bland vårt sortiment av konferensmöbler. Läs gärna också den här artikeln om att välja rätt konferensmöbler.

meny

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och -inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 5 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler i Stockholm och på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

 • Ergonomiska kontorsmöbler

  Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

 • Skrivbord

  I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

 • Kontorsstolar

  De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

 • Ljudabsorbenter

  Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

DPJ Workspace – kontorsmöbler i butik och webbshop

DPJ har utöver sin onlinebutik även en fysisk butik i Stockholm city där du kan känna på produkterna, och få hjälp med kontorsinredning, kontorsmöbler, konferensmöbler och allt annat som du behöver för ett välfungerande kontor med bra arbetsmiljö.

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft