Logga in på ditt konto

Inget konto? Skapa ett här

Spåra & hantera din order

Ordernr. är 7 siffror. Referensnr. är 9 bokstäver

Har du några frågor?

+46 (0)8-444 54 24
info@dpj.se

Öppettider kundtjänst

Mån - Fre: 09.00 - 15.00
Lunchstängt 12.00 - 13.00

Våra vanligaste frågor & svar

Till Frågor & svar

Ljudabsorbenter - välj ljuddämpande material för ett tystare kontor

Telefonsamtal, spontanfika och snabba möten vid datorn – ja, höga ljudnivåer drabbar de allra flesta arbetsplatser. Oväsen kan leda till att produktiviteten hos de anställda minskar och kan även leda till irritation och trötthet. Det är därför viktigt att inreda med ljudabsorbenter och annat ljuddämpande material på arbetsplatsen.

Vad är ljuddämpande material?

Ljuddämpande material absorberar onödigt ljud och används ofta för att skapa en trevlig ljudmiljö på kontor eller i allmänna miljöer. Ett rum eller kontor som ofta har hög ljudnivå kan exempelvis utrustas med en eller flera ljudabsorbenter för att minska ljudnivån. Små medel kan göra väldigt stor skillnad. Nedan kan du läsa mer om olika typer av medel vi rekommenderar för en tystare miljö.

Olika typer av populära ljudabsorberande material för kontoret 

Det finns mängder av olika ljuddämpande produkter. Nedan kan du se tre exempel på populära absorbenter som bidrar till en tystare miljö. 

Väggabsorbenter

Ett bra sätt att dämpa ljudnivån är att använda sig av absorbenter på väggar. Väggabsorbenter skapar en rofylld stämning på kontor och är ett väldigt smidigt alternativ, inte minst för dig som har ont om plats på kontoret, eftersom de inte tar upp någon golvyta.

Bordsskärmar

Bordsskärmar är ett smidigt sätt för att få en tystare miljö på kontoret. Stora och små skärmar på skrivbordet skapar även en fysisk avskärmning som kan minska smittspridning och som dessutom utgör en snygg inredningsdetalj.

Takabsorbenter

Ljud studsar gärna på hårda ytor. Det kan därför vara tacksamt att använda sig av ljuddämpande material i taketHar ditt kontor problem med hög ljudnivå är absorbenter i taket därför ett väldigt bra alternativ.

4 knep för en tystare kontorsmiljö - med hjälp av ljudabsorbenter 

1. Använd dig av ljudabsorberande skärmar 

Ju bredare och större skärmar du använder, desto bättre ljuddämpning blir det. Du kan bland annat bygga en skärmvägg på kontorsbordet eller ha en hög ljuddämpande rumsavdelare på golvet mellan ditt och kollegans skrivbord.

2. Hindra ljudstudsande ytor med ljudabsorberande material

Ljud studsar väldigt lätt mot hårda ytor, det vill säga golv, väggar och tak. Försök därför placera ut bra ljudabsorberande material så som ljuddämpande gardiner vid fönster och på väggar, mattor på golvet eller varför inte montera upp ett akustiktak. Många takabsorbenter kan installeras direkt i takets bärverk, men finns även i hängande form och pendlas då ned från taket. Dessa absorbenter är inte bara effektiva ljuddämpare. De är även väldigt dekorativa.

3. Tänk på hur du möblerar kontoret

Det bör finnas en tydlig plan för hur era kontorsmöbler ska placeras i rummet. De som ofta jobbar för sig själva bör sitta i en del på kontoret, medan de som ofta sitter i telefon/möten bör sitta i en annan del. Detta medför att ljudnivån blir mer balanserad, då den är högre på vissa ställen på kontoret och lägre i andra delar. Ett smart tips är också att investera i tysta rum eller telefonbås. Dessa kan både användas för koncentrerat arbete och som avgränsade zoner för samtal av olika slag.

4. Använd mycket växter, tavlor och tyg för att minska oljud

Genom att använda inredning så som växter, ljuddämpande tavlor och ljudisolerande tyg kommer ljudnivån minskas drastiskt. Dessa inredningsdetaljer bryter ljudfält och förhindrar att ekon och andra irriterande oljud uppstår.

Svårt att veta vilka absorbenter som passar på ditt kontor? Tveka inte på att kontakta oss, så hjälper vi dig att hitta rätt.

meny

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft