Ljudabsorbenter - välj ljuddämpande material för ett tystare kontor

Telefonsamtal, spontanfika och snabba möten vid datorn – ja, höga ljudnivåer drabbar de allra flesta arbetsplatser. Oväsen kan leda till att produktiviteten hos de anställda minskar och kan även leda till irritation och trötthet. Det är därför viktigt att inreda med ljudabsorbenter och annat ljuddämpande material på arbetsplatsen.

Vad är ljuddämpande material?

Ljuddämpande material absorberar onödigt ljud och används ofta för att skapa en trevlig ljudmiljö på kontor eller i allmänna miljöer. Ett rum eller kontor som ofta har hög ljudnivå kan exempelvis utrustas med en eller flera ljudabsorbenter för att minska ljudnivån. Små medel kan göra väldigt stor skillnad. Nedan kan du läsa mer om olika typer av medel vi rekommenderar för en tystare miljö.

Olika typer av populära ljudabsorberande material för kontoret 

Det finns mängder av olika ljuddämpande produkter. Nedan kan du se tre exempel på populära absorbenter som bidrar till en tystare miljö. 

Väggabsorbenter

Ett bra sätt att dämpa ljudnivån är att använda sig av absorbenter på väggar. Väggabsorbenter skapar en rofylld stämning på kontor och är ett väldigt smidigt alternativ, inte minst för dig som har ont om plats på kontoret, eftersom de inte tar upp någon golvyta.

Bordsskärmar

Bordsskärmar är ett smidigt sätt för att få en tystare miljö på kontoret. Stora och små skärmar på skrivbordet skapar även en fysisk avskärmning som kan minska smittspridning och som dessutom utgör en snygg inredningsdetalj.

Takabsorbenter

Ljud studsar gärna på hårda ytor. Det kan därför vara tacksamt att använda sig av ljuddämpande material i taketHar ditt kontor problem med hög ljudnivå är absorbenter i taket därför ett väldigt bra alternativ.

4 knep för en tystare kontorsmiljö - med hjälp av ljudabsorbenter 

1. Använd dig av ljudabsorberande skärmar 

Ju bredare och större skärmar du använder, desto bättre ljuddämpning blir det. Du kan bland annat bygga en skärmvägg på kontorsbordet eller ha en hög ljuddämpande rumsavdelare på golvet mellan ditt och kollegans skrivbord.

2. Hindra ljudstudsande ytor med ljudabsorberande material

Ljud studsar väldigt lätt mot hårda ytor, det vill säga golv, väggar och tak. Försök därför placera ut bra ljudabsorberande material så som ljuddämpande gardiner vid fönster och på väggar, mattor på golvet eller varför inte montera upp ett akustiktak.

3. Tänk på hur du möblerar kontoret

Det bör finnas en tydlig plan för hur era kontorsmöbler ska placeras i rummet. De som ofta jobbar för sig själva bör sitta i en del på kontoret, medan de som ofta sitter i telefon/möten bör sitta i en annan del. Detta medför att ljudnivån blir mer balanserad, då den är högre på vissa ställen på kontoret och lägre i andra delar.

4. Använd mycket växter, tavlor och tyg för att minska oljud

Genom att använda inredning så som växter, ljuddämpande tavlor och ljudisolerande tyg kommer ljudnivån minskas drastiskt. Dessa inredningsdetaljer bryter ljudfält och förhindrar att småljud uppstår.

Svårt att veta vilka absorbenter som passar på ditt kontor? Tveka inte på att kontakta oss, så hjälper vi dig att hitta rätt.

meny

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och -inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 5 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler i Stockholm och på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

 • Ergonomiska kontorsmöbler

  Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

 • Skrivbord

  I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

 • Kontorsstolar

  De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

 • Ljudabsorbenter

  Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

DPJ Workspace – kontorsmöbler i butik och webbshop

DPJ har utöver sin onlinebutik även en fysisk butik i Stockholm city där du kan känna på produkterna, och få hjälp med kontorsinredning, kontorsmöbler, konferensmöbler och allt annat som du behöver för ett välfungerande kontor med bra arbetsmiljö.

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft