Skrivbordshöjd – så ställer du in ditt skrivbord

Att ställa in rätt höjd på sitt skrivbord är inte helt lätt. Allt beror på om du sitter eller om du föredrar att stå när du arbetar. Fördelen med ett höj- och sänkbart skrivbord är att du alltid kan justera bordet så att du får rätt skrivbordshöjd oavsett arbetsposition. Här visar vi dig hur du ställer in höjden på ditt arbetsbord korrekt.

Det lättaste sättet att ta reda på vilken skrivbordshöjd som passar dig är att du prövar dig fram. Sitter du ned bör du alltid ha 10-15 centimeter mellan bordsskivans undersida och dina lår. Armarna ska kunna vila på bordet med 90 grader i armbågen.

Standardhöjd skrivbord

Ett vanligt, fast skrivbord har en standardhöjd på 72 till 74 centimeter. Med ett fast skrivbord behöver de allra flesta en kontorsstol som går att justera i höjd för att kunna sitta korrekt. Du ska kunna ha fötterna plant mot golvet samtidigt som bordsskivan ska vara i armbågshöjd. Är du kort kan du behöva komplettera din arbetsplats med ett ergonomiskt fotstöd. För en mer djupgående guide till hur du justerar din kontorsstol på rätt sätt rekommenderar vi att du läser vår artikel Att ställa in en kontorsstol korrekt – steg för steg.

Hur högt ska ett arbetsbord vara?

Precis som skrivbordet ska bordsskivan på ditt arbetsbord eller projektbord vara i armbågshöjd. Detta innebär att du ska kunna ha armarna vilande på bordet med armbågarna i 90 graders vinkel. Ett bra tips på arbetsbord är vårt fasta projektbord Gather som är 110 centimeter i höjd, vilket passar många vid stående arbete. Ett annat smart alternativ är det höj- och sänkbara konferensbordet Modul som passar både stående och sittande arbete.

Bland våra höj- och sänkbara skrivbord hittar du en mängd bord som du justerar med en enkel knapptryckning. Höj och sänk ditt bord under dagen utifrån om du sitter eller står. Komplettera gärna med en arbetsplatsmatta när du står upp för extra support av fötter och knän.

meny

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 10 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

Ergonomiska kontorsmöbler

Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

Skrivbord

I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

Kontorsstolar

De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

Ljudabsorbenter

Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

Läs mer

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft