Logga in på ditt konto

Inget konto? Skapa ett här

Spåra & hantera din order

Ordernr. är 7 siffror. Referensnr. är 9 bokstäver

Har du några frågor?

+46 (0)8-444 54 24
info@dpj.se

Öppettider kundtjänst

Mån - Fre: 09.00 - 15.00
Lunchstängt 12.00 - 13.00

Våra vanligaste frågor & svar

Till Frågor & svar

Skrivbordshöjd – så ställer du in ditt skrivbord

Att ställa in rätt höjd på sitt skrivbord är inte helt lätt. Allt beror på om du sitter eller om du föredrar att stå när du arbetar. Fördelen med ett höj- och sänkbart skrivbord är att du alltid kan justera bordet så att du får rätt skrivbordshöjd oavsett arbetsposition. Här visar vi dig hur du ställer in höjden på ditt arbetsbord korrekt.

Det lättaste sättet att ta reda på vilken skrivbordshöjd som passar dig är att du prövar dig fram. Sitter du ned bör du alltid ha 10-15 centimeter mellan bordsskivans undersida och dina lår. Armarna ska kunna vila på bordet med 90 grader i armbågen.

Standardhöjd skrivbord

Ett vanligt, fast skrivbord har en standardhöjd på 72 till 74 centimeter. Med ett fast skrivbord behöver de allra flesta en kontorsstol som går att justera i höjd för att kunna sitta korrekt. Du ska kunna ha fötterna plant mot golvet samtidigt som bordsskivan ska vara i armbågshöjd. Är du kort kan du behöva komplettera din arbetsplats med ett ergonomiskt fotstöd. För en mer djupgående guide till hur du justerar din kontorsstol på rätt sätt rekommenderar vi att du läser vår artikel Att ställa in en kontorsstol korrekt – steg för steg.

Hur högt ska ett arbetsbord vara?

Precis som skrivbordet ska bordsskivan på ditt arbetsbord eller projektbord vara i armbågshöjd. Detta innebär att du ska kunna ha armarna vilande på bordet med armbågarna i 90 graders vinkel. Ett bra tips på arbetsbord är vårt fasta projektbord Gather som är 110 centimeter i höjd, vilket passar många vid stående arbete. Ett annat smart alternativ är det höj- och sänkbara konferensbordet Modul som passar både stående och sittande arbete.

Bland våra höj- och sänkbara skrivbord hittar du en mängd bord som du justerar med en enkel knapptryckning. Höj och sänk ditt bord under dagen utifrån om du sitter eller står. Komplettera gärna med en arbetsplatsmatta när du står upp för extra support av fötter och knän.

meny

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft