Allt fler väljer väggabsorbenter till sina kontor, och det är lätt att förstå varför. Väggabsorbenter är perfekta för er som är ute efter en behagligare arbetsmiljö, men kanske har ont om golvyta. Dessutom är de snygga som inredningsdetaljer.

Ljudabsorbent på vägg

Har ni en stor arbetsplats med öppna ytor eller allmänt hög ljudnivå? Då är väggabsorbenter eller ljuddämpande tavlor ett säkert val. De hjälper till att absorbera ljud och skapar ett tystare rum. En ljudabsorbent på väggen är både praktisk och stilren. Kombinera gärna med växter och gardiner eller mattor, som också bidrar till en behagligare ljudnivå.

Fördelar med ljuddämpande väggabsorbenter

Högt ljud och konstant buller är inte bra för hälsan, det kan även vara väldigt distraherande på en arbetsplats. Med ljuddämpande absorbenter på väggarna kan ni hålla nere ljudnivåerna och ta del av flera fördelar:

✓ Arbetstempot ökar då koncentrationen blir bättre

✓ Personalens välmående ökar då arbetsmiljön blir bättre

✓ Risken för huvudvärk minskar när buller och höga ljudnivåer dämpas

Populära produkter i vårt sortiment

Här är några av våra kunders favoriter när det kommer till våra väggabsorbenter:

Honey EcoSund från 480 kr

Fazett från 980 kr

Triline Wall från 1836 kr

Dezign från 3480 kr

Se hela vårt sortiment av väggabsorbenter för mer inspiration.

Tips för väggabsorbenterkontor

Det är viktigt att se över inredningen och tänka på var ljudabsorbenterna placeras för att skapa rätt kontorsmiljö. Ljudet ska dämpas något, men det ska inte heller bli helt tyst. Som grupp ska ni kunna känna gemenskapen, samtidigt som ni ska finna ro när ni arbetar. Läs fler av våra tips nedan!

5 tips för att ljudisolera kontoret rätt

  1. Välj rätt absorbenter – Välj absorbenter efter hur kontoret ser ut. Har ni ont om utrymme är väggabsorbenter ett bra val. Det finns flera olika modeller och färger, allt för att passa in på alla typer av kontor.

  2. Tjocka ljudabsorbenter – En tunn väggabsorbent kommer inte hjälpa till med ljuddämpningen på kontoret. Val av tjocklek är därför viktigt, en vanlig rekommendation är 40 millimeter.

  3. Placering – En ljudabsorbent ska helst placeras i höjd med personalens öron och munnar. Det gör att öronen skyddas från buller och höga ljud.

  4. Antal – Hur många absorbenter ni behöver beror på hur stor lokalen är. Tio procent av lokalens rumsvolym i kvadratmeter ska täckas med väggabsorbenter eller andra ljudabsorbenter för bästa resultat

  5. Kombinera flera olika typer av ljudabsorbenter – För absolut bästa resultat bör ni kombinera flera olika typer av ljudabsorbenter, exempelvis absorbenter i taketpå golvet eller varför inte inreda med ljudabsorberande möbler?

Har ni frågor eller funderingar kring våra produkter kan ni alltid kontakta vår kundtjänst.

home-seo.jpg

Hos DPJ hittar du kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen.

DPJ levererar inredning till såväl små som stora företagsprojekt, och vi hjälper självklart även dig som privatperson. Vi levererar professionell inredning för alla kontorsmiljöer alltid med minst 5 års garanti.

I vår online butik hittar du ett urval av den vanligaste inredningen för kontor. – Söker du ett speciellt varumärke eller en annan färg eller material, ber vi dig att kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

DPJ är både en fysisk butik i Stockholm city och en webbutik för kontorsinredning, kontorsmöbler, konferensteknik och all annan inredning som du behöver för på ditt jobb.

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Microsoft

Handlar du som företag eller privatperson?

Välj nedan hur du vill se våra priser