I Sverige går idag omkring tre miljoner människor till ett kontor för att arbeta. Kontoret är en central plats i arbetslivet och det spelar en stor roll hur kontoret är möblerat och hur det ser ut, för att medarbetarna ska trivas, ha en bra arbetsmiljö och hålla sig engagerade genom hela arbetsdagen. Här delar vi med oss av 4 heta kontorstrender för 2020, som vi tror är här för att stanna även in i 2021.

4 heta kontorstrender 2020 (och säkerligen 2021)

1. Öppna kontor

Sedan lång tid tillbaka har alla som arbetat på ett kontor suttit i egna och slutna kontorsrum. Det är idag populärare att arbeta i öppna kontor, där alla sitter i samma rum. Detta för att skapa en större möjlighet för kollegorna att samarbeta och kommunicera.

2. Aktivitetsbaserat kontor

Alla medarbetare är olika och deras arbetsuppgifter skiljer sig. Vissa kan sitta i flera möten per dag, medan vissa behöver sitta helt ostört för att kunna koncentrera sig. Allt fler öppna kontorslandskap erbjuder även rum och mötesrum för de som behöver sitta ostört en stund. Många arbetsgivare erbjuder också ljudabsorbenter på kontor som skärmar av onödigt ljud och ger en behagligare arbetsmiljö på kontoret.

Se vårt sortiment av ljudabsorbenter.

3. Smarta kontor

Digitaliseringen i världen förändras dagligen. Flera kontor följer trenden för att göra arbetsdagen enklare och mer effektiv för medarbetarna genom ett smart kontor. Detta kan exempelvis innebära att skaffa digitala plattformar, olika nätverksträffar och utrustning som förenklar arbetet. Se exempel på våra produkter för videokonferens som verkligen tagit fart under 2020, inte minst i och med coronapandemin.

4. Kontor som bidrar till bättre hälsa och välmående

Fler arbetsgivare erbjuder lättillgängliga lösningar för att medarbetarna ska må bättre på kontoret. Detta kan vara allt från bra avslappningsövningar, aktiviteter utanför jobbet och hälsosamma mellanmål, till promenadmöten eller ergonomiska kontorsmöbler i form av ergonomiska kontorsstolarskrivbord som är höj- och sänkbara etcetera.

Satsa på ett aktivt kontor

Idag blir det allt mer populärt att en arbetsgivare erbjuder medarbetarna möjligheter för att kunna röra på sig mer under en kontorsdag. Detta för att bibehålla fokus på arbetsuppgifterna, men också för att kroppen ska må bra. Här går vi igenom några av fördelarna och delar våra bästa tips för ett aktivt kontor:

Träning bidrar till en socialare miljö

Erbjuds träning på jobbet, blir både stämningen och den sociala miljön bättre. Under träning är det enkelt att skapa relationer och lära känna dina kollegor utanför arbetsuppgifterna.

6 bra tips för mer träning på kontoret

1. Ta en ben och sträckpaus varje timma

2. Möblera kontoret med skrivbordscyklar och/eller gåband

3. Välj mobila ståbord som främjar en mer varierad arbetsposition

4. Boka in ett gemensamt träningspass varje vecka

5. Ordna tävlingar på jobbet

6. Gå gemensamma promenader på rasterna

7. Ha en plats på kontoret som är avsedd för vila och meditation

2020 är året då hemmakontoret verkligen slog igenom

Med tanke på den rådande coronapandemin blev 2020 året då hemmakontoret verkligen tog fart. Detta tror vi kommer följa med in i 2021, inte minst för att coronapandemin verkar vara långt ifrån över, men också för att allt fler insett att det faktiskt fungerar ganska bra att jobba hemifrån medan andra känner raka motsatsen. Missa inte vår artikel om vad du behöver när du ska jobba hemma.

home-seo.jpg

Hos DPJ hittar du kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen.

DPJ levererar inredning till såväl små som stora företagsprojekt, och vi hjälper självklart även dig som privatperson. Vi levererar professionell inredning för alla kontorsmiljöer alltid med minst 5 års garanti.

I vår online butik hittar du ett urval av den vanligaste inredningen för kontor. – Söker du ett speciellt varumärke eller en annan färg eller material, ber vi dig att kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

DPJ är både en fysisk butik i Stockholm city och en webbutik för kontorsinredning, kontorsmöbler, konferensteknik och all annan inredning som du behöver för på ditt jobb.

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft

Handlar du som företag eller privatperson?

Välj nedan hur du vill se våra priser