Kontorstrender 2021

I Sverige arbetar kring tre miljoner människor på kontor, och kontoret är en av våra vanligaste typer av arbetsplats. Hur kontoret är utformat och anpassat för människorna som arbetar där har stor betydelse för deras välmående och arbetsförmåga. Mycket har hänt under de senaste åren och utvecklingen av moderna, effektiva kontor går ständigt framåt.

4 kontorstrender 2021

1. Hemmaarbete

2020 blev året då kontorsarbete hemifrån blev det nya svarta. I dag har många arbetsplatser hunnit vänja sig vid tanken på att många anställda gör större delen av arbetet hemifrån, och har därmed kunnat anpassa arbetet därefter. Anställda behöver kunna ta med sig nödvändig utrustning hem, och tomma arbetsplatser på kontoret behöver utnyttjas för annat.

2. Öppna kontor

Öppna kontorslandskap är fortsatt populära på många stora och små kontor. Med närhet till kollegor och inga stängda dörrar blir arbetsplatsen mer demokratisk och inbjudande för alla anställda. Med rumsavdelare och golvskärmar i stället för att väggar får varje arbetsplats en egen yta utan att rummet känns mindre.

3. Smarta kontor

De flesta kontor är i dag mestadels digitala och är mer beroende av fungerande mejlservrar än postfack. Fler datorer, skärmar och videokonferenser ställer krav på en fungerande infrastruktur, och det är viktigt att tänka på integrationer och säkra system för att göra det digitala arbetet så välsmort som möjligt.

4. Aktiva kontor

Tack vare enhällig forskning som visar på vikten av välmående och motionerande anställda, erbjuder många arbetsgivare i dag sina anställda gott om möjligheter att röra på sig – allt från träningsmaskiner och skrivbordscyklar på kontoret, till friskvårdsbidrag och promenadmöten. Med kontor som rör på sig stannar heller inte arbetet upp!

Satsa på ett aktivt kontor

Idag blir det allt mer populärt att en arbetsgivare erbjuder medarbetarna möjligheter för att kunna röra på sig mer under en kontorsdag. Detta för att bibehålla fokus på arbetsuppgifterna, men också för att kroppen ska må bra. Här går vi igenom några av fördelarna och delar våra bästa tips för ett aktivt kontor:

Träning bidrar till en socialare miljö

Om träning erbjuds på jobbet blir både stämningen och den sociala miljön bättre. Under träningspass är det enkelt att skapa relationer och lära känna dina kollegor utanför arbetsuppgifterna.

7 bra tips för mer träning på kontoret

1. Ta en paus för att sträcka på benen minst varje timma

2. Möblera kontoret med skrivbordscyklar eller gåband

3. Välj höj- och sänkbara skrivbord som främjar en mer varierad arbetsposition

4. Boka in ett gemensamt träningspass varje vecka

5. Ordna fysiska lekfulla tävlingar på kontoret

6. Gå gemensamma promenader på rasterna

7. Ha en plats på kontoret som är avsedd för vila och meditation

meny

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och -inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 5 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler i Stockholm och på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

Ergonomiska kontorsmöbler

Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

Skrivbord

I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

Kontorsstolar

De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

Ljudabsorbenter

Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

DPJ Workspace – kontorsmöbler i butik och webbshop

DPJ har utöver sin onlinebutik även en fysisk butik i Stockholm city där du kan känna på produkterna, och få hjälp med kontorsinredning, kontorsmöbler, konferensmöbler och allt annat som du behöver för ett välfungerande kontor med bra arbetsmiljö.

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft