Logga in på ditt konto

Inget konto? Skapa ett här

Spåra & hantera din order

Ordernr. är 7 siffror. Referensnr. är 9 bokstäver

Har du några frågor?

+46 (0)8-444 54 24
info@dpj.se

Öppettider kundtjänst

Mån - Fre: 09.00 - 15.00
Lunchstängt 12.00 - 13.00

Våra vanligaste frågor & svar

Till Frågor & svar

Kontorstrender 2024

I Sverige arbetar kring tre miljoner människor på kontor, vilket gör kontoret till en av våra vanligaste arbetsplatser. Hur kontoret är utformat och anpassat för människorna som arbetar där har stor betydelse för deras välmående och arbetsförmåga. Mycket har hänt under de senaste åren och utvecklingen av moderna, effektiva kontor går ständigt framåt.

4 kontorstrender 2024

1. Hybridarbete och hemmakontor

I dag har många arbetsplatser hunnit vänja sig vid tanken på att anställda ofta kan gör större delen av arbetet hemifrån. Detta har gett hybridkontoret en uppsving och allt fler företag låter sina anställda arbeta hemifrån några dagar i veckan utifrån ett satt schema. En ergonomisk kontorsstol och ett höj- och sänkbart skrivbord har därför flyttat in i många hem, och det ser ut som att hybridkontoret är här för att stanna! 

2. Syftesdrivna kontor

Istället för de öppna kontorslandskapen som dominerat marknaden de senaste decennierna ser vi nu en utveckling mot det syftesdrivna kontoret. Tysta rum går att placera var som helst för att skapa små rum i rummet – perfekt för avskilt arbete eller hybridmöten.

3. Smarta kontor

De flesta kontor är i dag mestadels digitala och är mer beroende av fungerande mejlservrar än postfack. Fler datorer, skärmar och videokonferenser ställer krav på en fungerande infrastruktur, och det är viktigt att tänka på integrationer och säkra system för att göra det digitala arbetet så välsmort som möjligt.

4. Aktiva kontor

Tack vare enhällig forskning som visar på vikten av välmående och motionerande anställda, erbjuder många arbetsgivare i dag sina anställda gott om möjligheter att röra på sig – allt från träningsmaskiner och skrivbordscyklar på kontoret, till friskvårdsbidrag och promenadmöten. Med kontor som rör på sig stannar heller inte arbetet upp!

Satsa på ett aktivt kontor

Idag blir det allt mer populärt att arbetsgivaren erbjuder medarbetarna möjligheter för att kunna röra på sig mer under en kontorsdag. Detta för att bibehålla fokus på arbetsuppgifterna, men också för att kroppen ska må bra. Här går vi igenom några av fördelarna och delar våra bästa tips för ett aktivt kontor:

Träning bidrar till en socialare miljö

Om träning erbjuds på jobbet blir både stämningen och den sociala miljön bättre. Under träningspass är det enkelt att skapa relationer och lära känna dina kollegor utanför arbetsuppgifterna.

7 bra tips för mer träning på kontoret

1. Ta en paus för att sträcka på benen minst varje timma.

2. Möblera kontoret med skrivbordscyklar eller gåband.

3. Välj höj- och sänkbara skrivbord som främjar en mer varierad arbetsposition.

4. Boka in ett gemensamt träningspass varje vecka.

5. Ordna fysiska lekfulla tävlingar på kontoret – varför inte investera i ett pingisbord!

6. Gå gemensamma promenader på rasterna.

7. Ha en plats på kontoret som är avsedd för vila och meditation.

Känns det knepigt? Våra projektsäljare har lång erfarenhet av att inreda kontor av olika slag, aktivitetsbaserade som mer traditionella. Läs mer om hur vi kan hjälpa dig som företagare via tjänsten Projekt och offert.

meny

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft