Kontorstrender 2023

I Sverige arbetar kring tre miljoner människor på kontor, vilket gör kontoret till en av våra vanligaste arbetsplatser. Hur kontoret är utformat och anpassat för människorna som arbetar där har stor betydelse för deras välmående och arbetsförmåga. Mycket har hänt under de senaste åren och utvecklingen av moderna, effektiva kontor går ständigt framåt.

4 kontorstrender 2023

1. Hybridarbete och hemmakontor

I dag har många arbetsplatser hunnit vänja sig vid tanken på att anställda ofta kan gör större delen av arbetet hemifrån. Detta har gett hybridkontoret en uppsving och allt fler företag låter sina anställda arbeta hemifrån några dagar i veckan utifrån ett satt schema. En ergonomisk kontorsstol och ett höj- och sänkbart skrivbord har därför flyttat in i många hem, och det ser ut som att hybridkontoret är här för att stanna! 

2. Öppna kontor

Öppna kontorslandskap är fortsatt populära på både stora som små kontor. Med närhet till kollegor och avsaknad av stängda dörrar blir arbetsplatsen mer demokratisk och inbjudande för alla anställda. Med rumsavdelare och golvskärmar i stället för väggar får varje arbetsplats en egen yta utan att rummet känns mindre.

3. Smarta kontor

De flesta kontor är i dag mestadels digitala och är mer beroende av fungerande mejlservrar än postfack. Fler datorer, skärmar och videokonferenser ställer krav på en fungerande infrastruktur, och det är viktigt att tänka på integrationer och säkra system för att göra det digitala arbetet så välsmort som möjligt.

4. Aktiva kontor

Tack vare enhällig forskning som visar på vikten av välmående och motionerande anställda, erbjuder många arbetsgivare i dag sina anställda gott om möjligheter att röra på sig – allt från träningsmaskiner och skrivbordscyklar på kontoret, till friskvårdsbidrag och promenadmöten. Med kontor som rör på sig stannar heller inte arbetet upp!

Satsa på ett aktivt kontor

Idag blir det allt mer populärt att arbetsgivaren erbjuder medarbetarna möjligheter för att kunna röra på sig mer under en kontorsdag. Detta för att bibehålla fokus på arbetsuppgifterna, men också för att kroppen ska må bra. Här går vi igenom några av fördelarna och delar våra bästa tips för ett aktivt kontor:

Träning bidrar till en socialare miljö

Om träning erbjuds på jobbet blir både stämningen och den sociala miljön bättre. Under träningspass är det enkelt att skapa relationer och lära känna dina kollegor utanför arbetsuppgifterna.

7 bra tips för mer träning på kontoret

1. Ta en paus för att sträcka på benen minst varje timma.

2. Möblera kontoret med skrivbordscyklar eller gåband.

3. Välj höj- och sänkbara skrivbord som främjar en mer varierad arbetsposition.

4. Boka in ett gemensamt träningspass varje vecka.

5. Ordna fysiska lekfulla tävlingar på kontoret – varför inte investera i ett pingisbord!

6. Gå gemensamma promenader på rasterna.

7. Ha en plats på kontoret som är avsedd för vila och meditation.

Känns det knepigt? Våra projektsäljare har lång erfarenhet av att inreda kontor av olika slag, aktivitetsbaserade som mer traditionella. Läs mer om hur vi kan hjälpa dig som företagare via tjänsten Projekt och offert.

meny

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och -inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 5 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler i Stockholm och på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

 • Ergonomiska kontorsmöbler

  Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

 • Skrivbord

  I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

 • Kontorsstolar

  De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

 • Ljudabsorbenter

  Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

DPJ Workspace – kontorsmöbler i butik och webbshop

DPJ har utöver sin onlinebutik även en fysisk butik i Stockholm city där du kan känna på produkterna, och få hjälp med kontorsinredning, kontorsmöbler, konferensmöbler och allt annat som du behöver för ett välfungerande kontor med bra arbetsmiljö.

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft