Golvlampa Gräshoppa

  • Ny

Den ikoniska golvlampan Gräshoppa formgavs år 1947 av Greta M. Grossman. Med sina raka linjer, koniska lampskärm samt unika bakåtlutade stativ får lampan ett dynamiskt uttryck.

  • Vacker detalj i mässing.
  • Lampskärm med vit insida.
  • Framträdande ikonisk design.
  • Rörlig lampskärm ger riktat ljus.
7 995,00 kr
inkl. moms
stock Lagervara - Skickas inom 24 timmar
Anthracite Grey
Black
Andorra Red
Anthracite Grey
Dusty Blue
Warm Grey
Vintage Red
Oyster White
Olive Brown
Sänk
Öka
VISA Mastercard American Express Klarna
10 års garanti
30 dagars ångerrätt
Över 300 000 nöjda kunder
105% prisgaranti

Den ikoniska golvlampan Gräshoppa formgavs år 1947 av Greta M. Grossman. Med sina raka linjer, koniska lampskärm samt unika bakåtlutade stativ får lampan ett dynamiskt uttryck.

  • Vacker detalj i mässing.
  • Lampskärm med vit insida.
  • Framträdande ikonisk design.
  • Rörlig lampskärm ger riktat ljus.

Inred med en riktig designikon

Gräshoppa är formgiven av Greta M. Grossman år 1947 och är en av hennes mest kända och framstående designer. Med sin omisskännliga, bakåtlutade siluett får lampan ett lekfullt uttryck som är lika lätt att känna igen som att tycka om, och som förhöjer känslan i vilket rum som helst.

Rikta ljuset dit du önskar

Placera din Gräshoppa bredvid fåtöljen eller soffan och låt lampan bli en vacker inredningsdetalj i rummet. Skärmens djupa form ger ett koncentrerat ljus med minimal bländningseffekt samtidigt som den rörliga skärmen, som går att rotera runt sin egen axel, låter dig rikta ljuset dit du behöver - perfekt vid exempelvis läsning eller arbete.

Om formgivaren – Greta M. Grossman

Greta M. Grossman (1906-1999) var en framstående svensk formgivare och arkitekt. Som kvinna i en mansdominerad bransch blev hon en feministisk pionjär i såväl Europa som i Nordamerika, där hon verkade under många år. 1933 avslutade hon sitt stipendium vid Konstfack i Stockholm och öppnade samma år Studio - en butik och verkstad kombinerat i ett - för att senare flytta till Los Angeles i USA. I Kalifornien gjorde hon sig ett namn genom att vara bland de första att introducera den skandinaviska estetiken till den då spirande modernistiska scenen, och fick snabbt en kändistät kundkrets med bland andra Greta Garbo, Ingrid Bergman och Frank Sinatra.

Produktdetaljer

Artikelnummer 10012177
Varumärke Gubi
Höjd 125 cm
Vikt 2,55 kg
Material Pulverlackerat stål, mässing
Sladdlängd 2,3 m
Volt 240V
Lampfot diameter 37,5 cm
Lampskärm diameter 15 cm
Lampskärm höjd 23 cm

Varumärke Gubi

Gubi

Gubi är ett välkänt danskt designhus som grundades år 1967 och har sitt huvudkontor i Köpenhamn. Gubis möbler, lampor och inredningsdetaljer präglas alltid av ett elegant och vågat uttryck. Gubi väcker bortglömda designikoner till liv, samtidigt som de skapar framtidens klassiker.

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 10 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

Ergonomiska kontorsmöbler

Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

Skrivbord

I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

Kontorsstolar

De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

Ljudabsorbenter

Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

Läs mer

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft