Logga in på ditt konto

Inget konto? Skapa ett här

Spåra & hantera din order

Ordernr. är 7 siffror. Referensnr. är 9 bokstäver

Har du några frågor?

+46 (0)8-444 54 24
info@dpj.se

Öppettider kundtjänst

Mån - Fre: 09.00 - 15.00
Lunchstängt 12.00 - 13.00

Våra vanligaste frågor & svar

Till Frågor & svar

Bygga skrivbord: Steg-för-steg guide till att skapa den perfekta arbetsplatsen

Att bygga eget skrivbord till kontoret har flera fördelar. Behöver bordet ha ett visst mått för att passa ditt rum? Inga problem! Genom att göra eget skrivbord väljer du själv hur stort eller litet det ska vara. Dessutom får du bestämma bordets design så att det matchar din inredningsstil. Att bygga skrivbord är en rolig och kreativ process, och genom att följa dessa fem steg behöver det inte bli alltför svårt heller.

Steg 1: Mät och planera bordsytan

Med bra planering blir det en enkel match för dig att bygga ett skrivbord. Mät upp platsen där du tänkt ställa bordet för att veta hur stor bordsskivan kan vara. Fundera även över hur högt bordet ska vara. Ska det ha en fast höjd, eller ska höjden gå att justera för en ergonomisk arbetsplats? Det kan också vara smart att tänka igenom hur mycket utrymme du vill ha för benen och hur mycket plats det ska finnas på bordsytan för dina arbetsredskap och förvaring.

Steg 2: Välj bordsskiva

Så fort du vet hur stor bordsskivan ska vara är det dags att bestämma dig för exakt vilken du vill ha. Vi rekommenderar en bordsskiva i laminat för att få ett slitstarkt och reptåligt bord, samtidigt som skivan är enkel att rengöra om du skulle råka spilla. Laminatskivor går dessutom att få i en mängd olika finishar vilket gör att du verkligen kan ge ditt skrivbord en unik design. Kom ihåg att välja en skrivbordsskiva utan förborrade hål för att den ska passa oavsett vilket underrede du matchar den med.

Steg 3: Välj underrede

Det finns många olika typer av underreden till skrivbord. För att främja en ergonomisk arbetsposition där du kan variera mellan sittande och stående, rekommenderar vi att du väljer ett höj- och sänkbart stativ. Ska du ställa bordet på en plats som saknar eluttag i närheten? Välj ett höj- och sänkbart stativ med manuell vev.

Höj- och sänkbart stativ Premium samt bordsskiva i laminat från Direkt Interiör.

Vårt bästsäljande premiumstativ tillsammans med en bordsskiva i laminat ger dig ett slitstarkt och tåligt skrivbord.

Steg 4: Montera skrivbordet

Bygg ditt skrivbord genom att montera underredet och fäst sedan bordsskivan ovanpå. I detta steg är det viktigt att tänka på hur långa skruvar du använder. De ska varken vara för korta så att de inte fäster ordentligt – eller för långa så att de går igenom bordsskivan. Det kan även vara smart att förborra hål i din skiva så att den inte spricker när du väl skruvar i skruvarna. Se bara till att du mäter noga innan du börjar borra och skruva, för att bordsskivan ska hamna på rätt plats.

Steg 5: Inred arbetsplatsen

Nu är det äntligen dags att avsluta projektet! Placera ditt nya arbetsbord där det ska stå och torka av med en trasa. Lägg gärna till ett skrivbordsunderlägg, förvaringslådor på skrivbordet eller andra smarta kontorstillbehör för att göra ditt kontor ännu mer funktionellt och inspirerande.

Designa eget skrivbord – ett roligt och kreativt projekt

Grattis till beslutet att skapa din arbetsplats på egen hand! Det är en rolig, kreativ och utmanande process som garanterat kommer att göra dig nöjd med resultatet. Skulle du behöva rådfrågning kring vilket underrede eller vilken bordsskiva du ska välja är du alltid välkommen att kontakta vår kunniga support så vägleder de dig rätt.

meny

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft