Logga in på ditt konto

Inget konto? Skapa ett här

Spåra & hantera din order

Ordernr. är 7 siffror. Referensnr. är 9 bokstäver

Har du några frågor?

+46 (0)8-444 54 24
info@dpj.se

Öppettider kundtjänst

Mån - Fre: 09.00 - 15.00
Lunchstängt 12.00 - 13.00

Våra vanligaste frågor & svar

Till Frågor & svar

Handledsstöd och ståmatta – slipp smärta med ergonomiska tillbehör

När man talar ergonomi hamnar ofta fokus på kontorsstolar och höj- och sänkbara skrivbord. Men det finns fler produkter som kan göra din arbetsdag behagligare. Handlovsstöd, underarmsstöd och en stadig arbetsplatsmatta är bara några av dem. Här är stöden som kan göra skillnad för din hälsa på jobbet.

Vilka stöd som är lämpliga vid skrivbordet varierar såklart från person till person. De besvär som kan uppstå beror mycket på vilka arbetsuppgifter du har, vilken typ av dator du jobbar vid och vilken kroppshållning du har. Här går vi igenom några vanliga stöd till skrivbordet.

Stöd för handleder och armar vid skrivbordet

Handlovsstöd – Ett handlovsstöd passar de flesta, oavsett om du arbetar vid ett tangentbord eller direkt på en laptop. Handlovsstödet stödjer handlederna och ska ligga framför dig i direkt anslutning till datorn eller tangentbordet. Stödet förhindrar att benen i handloven nöter mot skrivbordsskivan. Detta är en vanlig orsak till smärta och kan ge upphov till förhårdnader.

Underarmsstöd – Ett underarmsstöd ger, precis som det låter, stöd åt dina underarmar. Underarmsstöden är bredare och längre än handlovstöden vilket gör att du kan flytta armarna längst med tangentbordet och behålla samma goda stöd för armarna.

Musarmsstöd – Arbetar du med en extern mus kan en musmatta med integrerat handlovsstöd vara rätt väg att gå. Precis som ett traditionellt handlovsstöd skyddar den mjuka kudden handloven från att skava mot bordsskivan.

Stöd för ben och fötter vid skrivbordet

Arbetsplatsmatta – En arbetsplatsmatta eller ståmatta är ett utomordentligt tillbehör för dig som arbetar stående, exempelvis i reception eller vid skrivbord. En bra matta ger god viktfördelning och avlastar på så sätt leder i knän, höfter och rygg. Det mjuka materialet gör även att du kan stå längre utan att bli trött i fotsulorna.

Läs mer om hur en arbetsplatsmatta kan gynna din hälsa i vår artikel Ergonomisk ståmatta: Stå mer, må bättre.

Fotstöd – Ett fotstöd säkerställer att du alltid når ned till golvet även om din stol är lite för hög. På detta sätt kan du sitta med benen i 90 grader, vilket är viktigt för att du ska få en korrekt sittställning generellt.

Känner du dig osäker på vilka stöd du behöver vid skrivbordet, eller har andra frågor om ergonomin på arbetsplatsen? Skriv till oss i chatten, ring, eller kom förbi vår butik på Mäster Samuelsgatan 65 i Stockholm. Hos oss på DPJ Workspace hittar du allt för kontoret – från höj- och sänkbara skrivbord och ergonomiska kontorsstolar, till konferensgrupper och matbord.

Välkommen att höra av dig!

meny

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft