Höj- och sänkbart skrivbord - en investering i hälsan & arbetsmiljön

Stillasittande arbete är inte hälsosamt i längden. Med ett höj- och sänkbart skrivbord på kontoret får du de rätta förutsättningarna för att skapa en bra arbetsmiljö och förbättra hälsan hos medarbetarna. Här listar vi några av många fördelar med ett höjbart skrivbord.

6 fördelar med ett höj- och sänkbart skrivbord

 1. Varierad arbetsställning, vilket minskar belastningen av rygg och nacke.

 2. Enkla att anpassa efter varje enskild individ. De flesta höj- och sänkbara bord justeras steglöst med knappar eller vev, vilket gör de lätta att anpassa utifrån olika kroppslängder.

 3. Ökad blodcirkulation, vilket är bra för hjärtat.

 4. Ökad fettförbränning. Forskning från University of Chester visar att arbete i stående position förbränner cirka 0,7 kalorier i minuten. Det innebär att du gör av med ungefär tre gånger så mycket energi när du står upp och arbetar jämfört med när du sitter ned.

 5. Bättre hållning. Risken för gamnacke minskar och du får en mer naturlig hållning.

 6. Bättre hälsa → bättre resultat på arbetet. När vi mår bättre, presterar vi också bättre.

De flesta höj- och sänkbara bord justeras med hjälp av vev eller knappsats. Båda sätten tillåter steglös inställning av bordshöjden utifrån din längd.

Vilket höjbart bord föredrar du?

DPJ har ett stort sortiment av höjbara bord. Välj mellan flera utföranden och storlekar, här finns allt från ett stort till litet höj- och sänkbart skrivbord. I vårt sortiment hittar du bland annat:

Höj- och sänkbart skrivbord  4 tips för att komma upp på fötter

 • Börja lugnt

  Kroppen måste vänja sig vid att stå upp och arbeta, därför är det viktigt att du börjar lugnt och inte pressar kroppen för hårt i början. Stå gärna på en arbetsplatsmatta som är avsedd för stående arbeteFötterna avlastas och kroppen får hjälp att fördela belastningen på ett bra sätt.

 • Sätt mål för varje dag

  Tydliga målsättningar gör oss motiverade. Med ett tydligt ståmål för arbetsdagen/veckan har du något att sträva efter. Varför inte bjuda in kollegorna och sätta upp ett gemensamt mål för hela teamet?

 • Avsluta arbetsdagen med att höja upp skrivbordet

  Om skrivbordet är upphöjt när du kommer till kontoret dagen därpå blir det ett naturligt val att börja arbetsdagen i stående position.

 • Det är inte förbjudet att sitta på kontorsstolen!

  Det viktiga är att du har en varierad arbetsposition och inte fastnar för länge i kontorsstolen. Investera gärna i en kontorsstol som är ergonomiskså kroppen får avlastning och stöd på rätt ställen när du behöver vila från att stå. Läs gärna mer om vikten av en varierad arbetsställning i vår artikel Stå upp och jobba – variera under arbetsdagen.
meny

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 10 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

Ergonomiska kontorsmöbler

Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

Skrivbord

I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

Kontorsstolar

De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

Ljudabsorbenter

Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

Läs mer

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft