Höj- och sänkbart skrivbord - en investering i hälsan & arbetsmiljön

Stillasittande arbete är inte hälsosamt i längden. Med ett höj- och sänkbart skrivbord på kontoret får ni de rätta förutsättningarna för en bra arbetsmiljö och bättre hälsa hos medarbetarna. Här listar vi några av många fördelar med ett höjbart skrivbord.

6 fördelar med ett höj- och sänkbart skrivbord

 1. Varierad arbetsställning, vilket minskar belastningen på rygg och nacke.

 2. Enkla att anpassa. Eftersom man justerar höjden på skrivbordet med ett knapptryck är det väldigt enkelt att anpassa skrivbordet efter varje enskild person.

 3. Ökad blodcirkulation, vilket är bra för hjärtat.

 4. Fettförbränningen ökar. Man gör av med ungefär tre gånger så mycket energi om man står upp och arbetar istället för att sitta ner. Forskning från University of Chester visar att man förbränner 0,7 kalorier i minuten vid arbete i stående position.

 5. Bättre hållning. Risken för gamnacke minskar och man får en bättre, naturligare hållning när man står upp och arbetar.

 6. Bättre hälsa → bättre resultat på arbetet. När vi mår bättre, presterar vi också bättre.

Vilket höjbart bord föredrar du?

DPJ har ett stort sortiment av höjbara bord. Välj mellan flera utföranden och storlekar, här finns allt från ett stort till litet höj- och sänkbart skrivbord. I vårt sortiment hittar ni bland annat:

Höj- och sänkbart skrivbord  4 tips för att komma upp på fötter

 • Börja lugnt

  Kroppen måste vänja sig vid att stå upp och arbeta, därför är det viktigt att man börjar lugnt och inte pressar kroppen för hårt i början. Stå gärna på en arbetsplatsmatta som är avsedd för stående arbeteFötterna avlastas och kroppen får hjälp att fördela belastningen på ett bra sätt.

 • Sätt mål för varje dag

  Tydliga målsättningar gör oss motiverade, med ett tydligt ståmål för arbetsdagen/veckan har man något att sträva efter.

 • Avsluta arbetsdagen med att höja upp skrivbordet

  Om skrivbordet är upphöjt när man kommer till kontoret dagen därpå blir det ett naturligt val att börja arbetsdagen i stående position.

 • Det är inte förbjudet att sitta på kontorsstolen!

  Det viktiga är att man har en varierad arbetsposition och inte fastnar för länge i kontorsstolen. Investera gärna i en kontorsstol som är ergonomiskså kroppen får avlastning och stöd på rätt ställen när kroppen behöver vila från att stå.
meny

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och -inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 5 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler i Stockholm och på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

 • Ergonomiska kontorsmöbler

  Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

 • Skrivbord

  I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

 • Kontorsstolar

  De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

 • Ljudabsorbenter

  Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

DPJ Workspace – kontorsmöbler i butik och webbshop

DPJ har utöver sin onlinebutik även en fysisk butik i Stockholm city där du kan känna på produkterna, och få hjälp med kontorsinredning, kontorsmöbler, konferensmöbler och allt annat som du behöver för ett välfungerande kontor med bra arbetsmiljö.

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft