Logga in på ditt konto

Inget konto? Skapa ett här

Spåra & hantera din order

Ordernr. är 7 siffror. Referensnr. är 9 bokstäver

Har du några frågor?

+46 (0)8-444 54 24
info@dpj.se

Öppettider kundtjänst

Mån - Fre: 09.00 - 15.00
Lunchstängt 12.00 - 13.00

Våra vanligaste frågor & svar

Till Frågor & svar

Höj- och sänkbart skrivbord - en investering i hälsan & arbetsmiljön

Stillasittande arbete är inte hälsosamt i längden. Med ett höj- och sänkbart skrivbord på kontoret får du de rätta förutsättningarna för att skapa en bra arbetsmiljö och förbättra hälsan hos medarbetarna. Här listar vi några av många fördelar med ett höjbart skrivbord.

6 fördelar med ett höj- och sänkbart skrivbord

 1. Varierad arbetsställning, vilket minskar belastningen av rygg och nacke.

 2. Enkla att anpassa efter varje enskild individ. De flesta höj- och sänkbara bord justeras steglöst med knappar eller vev, vilket gör de lätta att anpassa utifrån olika kroppslängder.

 3. Ökad blodcirkulation, vilket är bra för hjärtat.

 4. Ökad fettförbränning. Forskning från University of Chester visar att arbete i stående position förbränner cirka 0,7 kalorier i minuten. Det innebär att du gör av med ungefär tre gånger så mycket energi när du står upp och arbetar jämfört med när du sitter ned.

 5. Bättre hållning. Risken för gamnacke minskar och du får en mer naturlig hållning.

 6. Bättre hälsa → bättre resultat på arbetet. När vi mår bättre, presterar vi också bättre.

De flesta höj- och sänkbara bord justeras med hjälp av vev eller knappsats. Båda sätten tillåter steglös inställning av bordshöjden utifrån din längd.

Vilket höjbart bord föredrar du?

DPJ har ett stort sortiment av höjbara bord. Välj mellan flera utföranden och storlekar, här finns allt från ett stort till litet höj- och sänkbart skrivbord. I vårt sortiment hittar du bland annat:

Höj- och sänkbart skrivbord  4 tips för att komma upp på fötter

 • Börja lugnt

  Kroppen måste vänja sig vid att stå upp och arbeta, därför är det viktigt att du börjar lugnt och inte pressar kroppen för hårt i början. Stå gärna på en arbetsplatsmatta som är avsedd för stående arbeteFötterna avlastas och kroppen får hjälp att fördela belastningen på ett bra sätt.

 • Sätt mål för varje dag

  Tydliga målsättningar gör oss motiverade. Med ett tydligt ståmål för arbetsdagen/veckan har du något att sträva efter. Varför inte bjuda in kollegorna och sätta upp ett gemensamt mål för hela teamet?

 • Avsluta arbetsdagen med att höja upp skrivbordet

  Om skrivbordet är upphöjt när du kommer till kontoret dagen därpå blir det ett naturligt val att börja arbetsdagen i stående position.

 • Det är inte förbjudet att sitta på kontorsstolen!

  Det viktiga är att du har en varierad arbetsposition och inte fastnar för länge i kontorsstolen. Investera gärna i en kontorsstol som är ergonomiskså kroppen får avlastning och stöd på rätt ställen när du behöver vila från att stå. Läs gärna mer om vikten av en varierad arbetsställning i vår artikel Stå upp och jobba – variera under arbetsdagen.
meny

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft