Logga in på ditt konto

Inget konto? Skapa ett här

Spåra & hantera din order

Ordernr. är 7 siffror. Referensnr. är 9 bokstäver

Har du några frågor?

+46 (0)8-444 54 24
info@dpj.se

Öppettider kundtjänst

Mån - Fre: 09.00 - 15.00
Lunchstängt 12.00 - 13.00

Våra vanligaste frågor & svar

Till Frågor & svar

Att rengöra kontorsstol

En kontorsstol av hög kvalitet är en väl värd investering, men måste skötas om regelbundet för att fungera optimalt så länge som möjligt. Utan rengöring kan materialet slitas ut och rörliga delar kan sluta att fungera helt. Vi går igenom hur du kan tvätta din kontorsstol på bäst sätt och vad du bör tänka på när du rengör olika typer av kontorsstolar.

Hur rengör man en kontorsstol?

Det första steget när du rengör en kontorsstol är att anpassa rengöringen efter stolens material. En sits i mesh består oftast av tåligt plastmaterial, medan en exklusiv kontorsstol i läder kräver mer skonsam rengöring.

Tvätta kontorsstol i tyg

En stolsits som används dagligen får utstå mycket, även om den behandlas varsamt. Till skillnad från många soff- eller fåtöljsdynor kan tyget på en kontorsstol oftast inte tas av, och kan därför inte tvättas i tvättmaskin. Istället krävs regelbunden dammsugning för att undvika att tygets fibrer fylls med smuts och fett från en normal daglig användning. Om fläckar uppstår på sitsen är det viktigt att den behandlas så fort som möjligt – ha därför alltid möbelrengöring nära till hands på kontoret, för snabba punktinsatser!

Rengör stol i skinn

Det viktigaste rådet för skinnmöbler överlag är att inte låta smuts och skräp ligga kvar – dammsug och borsta bort smuts regelbundet, så behöver du förhoppningsvis inte rengöra stolen mer än så. För mer grundlig rengöring finns många produkter på marknaden som är speciellt framtagna för rengöring av skinn och läder. När du köper en kontorsstol medföljer ofta instruktioner med skötselråd – följ alltid dessa för skräddarsydda råd för just din kontorsstol. Skötselråd för stolens olika material går även ofta att hitta på varumärkets egen hemsida.

Rengör hjul på kontorsstol

Hjulen och andra rörliga delar på en kontorsstol behöver hållas rena för att inte bli tröga eller sluta fungera. Hjulen kan oftast tas loss helt vilket underlättar rengöringen. Om hjulen rullar dåligt räcker det ofta att blåsa bort ansamlat smuts från dem, men de kan också behöva smörjas med olja eller annat smörjmedel. Läs i så fall instruktionerna noga – vissa material samarbetar inte så bra med vissa smörjmedel!

Reservdelar när det behövs

Om olyckan trots allt är framme och någon del på stolen går sönder är de flesta delarna enkla att byta ut. Du hittar reservdelar till kontorsstolar till många av våra modeller – beställ i förebyggande syfte eller vid behov.

Fler tips för kontorsstolar

Att ha en ren kontorsstol är bara början för en optimal arbetsplats. Läs vår artikel om att ställa in kontorsstolen korrekt för att optimera din kontorsplats ytterligare. För att kunna sitta bekvämt och arbeta effektivt rekommenderar vi en investering i ergonomiska kontorsstolar av hög kvalitet. Med bra kontorsstolar minskar skaderisken hos personalen, och effektiviteten ökar.

meny

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft