Att rengöra kontorsstol

En kontorsstol av hög kvalitet är en väl värd investering, men måste skötas om regelbundet för att fungera optimalt så länge som möjligt. Utan rengöring kan materialet slitas ut och rörliga delar kan sluta att fungera helt. Vi går igenom hur du kan tvätta din kontorsstol på bäst sätt och vad du bör tänka på när du rengör olika typer av kontorsstolar.

Hur rengör man en kontorsstol?

Det första steget när du rengör en kontorsstol är att anpassa rengöringen efter stolens material. En sits i mesh består oftast av tåligt plastmaterial, medan en exklusiv kontorsstol i läder kräver mer skonsam rengöring.

Tvätta kontorsstol i tyg

En stolsits som används dagligen får utstå mycket, även om den behandlas varsamt. Till skillnad från många soff- eller fåtöljsdynor kan tyget på en kontorsstol oftast inte tas av, och kan därför inte tvättas i tvättmaskin. Istället krävs regelbunden dammsugning för att undvika att tygets fibrer fylls med smuts och fett från en normal daglig användning. Om fläckar uppstår på sitsen är det viktigt att den behandlas så fort som möjligt – ha därför alltid möbelrengöring nära till hands på kontoret, för snabba punktinsatser!

Rengör stol i skinn

Det viktigaste rådet för skinnmöbler överlag är att inte låta smuts och skräp ligga kvar – dammsug och borsta bort smuts regelbundet, så behöver du förhoppningsvis inte rengöra stolen mer än så. För mer grundlig rengöring finns många produkter på marknaden som är speciellt framtagna för rengöring av skinn och läder. När du köper en kontorsstol medföljer ofta instruktioner med skötselråd – följ alltid dessa för skräddarsydda råd för just din kontorsstol. Skötselråd för stolens olika material går även ofta att hitta på varumärkets egen hemsida.

Rengör hjul på kontorsstol

Hjulen och andra rörliga delar på en kontorsstol behöver hållas rena för att inte bli tröga eller sluta fungera. Hjulen kan oftast tas loss helt vilket underlättar rengöringen. Om hjulen rullar dåligt räcker det ofta att blåsa bort ansamlat smuts från dem, men de kan också behöva smörjas med olja eller annat smörjmedel. Läs i så fall instruktionerna noga – vissa material samarbetar inte så bra med vissa smörjmedel!

Reservdelar när det behövs

Om olyckan trots allt är framme och någon del på stolen går sönder är de flesta delarna enkla att byta ut. Du hittar reservdelar till kontorsstolar till många av våra modeller – beställ i förebyggande syfte eller vid behov.

Fler tips för kontorsstolar

Att ha en ren kontorsstol är bara början för en optimal arbetsplats. Läs vår artikel om att ställa in kontorsstolen korrekt för att optimera din kontorsplats ytterligare. För att kunna sitta bekvämt och arbeta effektivt rekommenderar vi en investering i ergonomiska kontorsstolar av hög kvalitet. Med bra kontorsstolar minskar skaderisken hos personalen, och effektiviteten ökar.

meny

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 10 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

Ergonomiska kontorsmöbler

Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

Skrivbord

I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

Kontorsstolar

De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

Ljudabsorbenter

Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

Läs mer

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft