Stillasittande arbete är inte hälsosamt i längden. Med ett höj- och sänkbart skrivbord på kontoret får ni de rätta förutsättningarna för en bra arbetsmiljö och bättre hälsa hos medarbetarna. Här listar vi några av många fördelar med ett höjbart skrivbord.

6 fördelar med ett höj- och sänkbart skrivbord

 1. Varierad arbetsställning, vilket minskar belastningen på rygg och nacke.

 2. Enkla att anpassa. Eftersom man justerar höjden på skrivbordet med ett knapptryck är det väldigt enkelt att anpassa skrivbordet efter varje enskild person.

 3. Ökad blodcirkulation, vilket är bra för hjärtat.

 4. Fettförbränningen ökar. Man gör av med ungefär tre gånger så mycket energi om man står upp och arbetar istället för att sitta ner. Forskning från University of Chester visar att man förbränner 0,7 kalorier i minuten vid arbete i stående position.

 5. Bättre hållning. Risken för gamnacke minskar och man får en bättre, naturligare hållning när man står upp och arbetar.

 6. Bättre hälsa → bättre resultat på arbetet. När vi mår bättre, presterar vi också bättre.

Vilket höjbart bord föredrar du?

DPJ har ett stort sortiment av höjbara bord. Välj mellan flera utföranden och storlekar, här finns allt från ett stort till litet höj- och sänkbart skrivbord. I vårt sortiment hittar ni bland annat:

Höj- och sänkbart skrivbord  4 tips för att komma upp på fötter

 • Börja lugnt

  Kroppen måste vänja sig vid att stå upp och arbeta, därför är det viktigt att man börjar lugnt och inte pressar kroppen för hårt i början. Stå gärna på en arbetsplatsmatta som är avsedd för stående arbeteFötterna avlastas och kroppen får hjälp att fördela belastningen på ett bra sätt.

 • Sätt mål för varje dag

  Tydliga målsättningar gör oss motiverade, med ett tydligt ståmål för arbetsdagen/veckan har man något att sträva efter.

 • Avsluta arbetsdagen med att höja upp skrivbordet

  Om skrivbordet är upphöjt när man kommer till kontoret dagen därpå blir det ett naturligt val att börja arbetsdagen i stående position.

 • Det är inte förbjudet att sitta på kontorsstolen!

  Det viktiga är att man har en varierad arbetsposition och inte fastnar för länge i kontorsstolen. Investera gärna i en kontorsstol som är ergonomiskså kroppen får avlastning och stöd på rätt ställen när kroppen behöver vila från att stå.
home-seo.jpg

Hos DPJ hittar du kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen.

DPJ levererar inredning till såväl små som stora företagsprojekt, och vi hjälper självklart även dig som privatperson. Vi levererar professionell inredning för alla kontorsmiljöer alltid med minst 5 års garanti.

I vår online butik hittar du ett urval av den vanligaste inredningen för kontor. – Söker du ett speciellt varumärke eller en annan färg eller material, ber vi dig att kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

DPJ är både en fysisk butik i Stockholm city och en webbutik för kontorsinredning, kontorsmöbler, konferensteknik och all annan inredning som du behöver för på ditt jobb.

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft

Handlar du som företag eller privatperson?

Välj nedan hur du vill se våra priser