Har du problem med att genomföra din beställning? Prova att byta din webbläsare!

Stol Ocean & Ocean OC2 - Återvunnen plast

Stolarna Ocean och Ocean OC2 har säte i återvunnen plast och smäcker ram i stål. De miljövänliga stolarna tillhör The Ocean Collection där alla möbler innehåller plast från gamla fiskenät eller ölfat.

 • Prisvärd och miljövänlig.
 • Lämpad för utomhusbruk.
 • Säte i återvunnen plast.
 • Går att stapla.
 • Går att plocka isär för enkel återvinning.
 • Bekväm och lätt att städa av.
3 310,00 kr
inkl. moms
stock Leveranstid: 3-4 veckor
Svart
Svart
Sand
Grön
Sänk
Öka
Betala enkelt och smidigt med:
VISA Mastercard American Express Klarna
Prisgaranti
Vi matchar inte bara priset - vi slår det!
Snabb leverans
Din beställning behandlas omedelbart.
Minst 5 års garanti
Minst fem års garanti på hela sortimentet.
4,5 av 5 i betyg
Vi arbetar alltid med din upplevelse i fokus
VISA Mastercard American Express Klarna

Stolarna Ocean och Ocean OC2 har säte i återvunnen plast och smäcker ram i stål. De miljövänliga stolarna tillhör The Ocean Collection där alla möbler innehåller plast från gamla fiskenät eller ölfat.

 • Prisvärd och miljövänlig.
 • Lämpad för utomhusbruk.
 • Säte i återvunnen plast.
 • Går att stapla.
 • Går att plocka isär för enkel återvinning.
 • Bekväm och lätt att städa av.

Miljövänlig design

Ocean har en miljövänlig design där sätets lameller består av plast från gamla fiskenät eller ölfat, blandat med återvunnen hårdplast. Tack vare detta får du en trevlig stol med tydligt hållbarhetstänk, som du kan du njuta lite extra av.

Återvunnen plast från jordens hav

Ocean Chair finns i svart och sandfärgat utförande och består av fiskenät som lämnats kvar i havet. Varje stol innehåller 960 gram plast från havet och har ett CO2-utsläpp som uppgår till cirka 18 procent av den nivå som en likvärdig möbel i vanlig plast ger ifrån sig. 

Återvunnen plast från Carlsbergs ölfat

Ocean OC2 Chair kommer i en murrig, grön färg och består av återvunnen plast från uttjänta ölfat från danska Carlsberg. Varje stol ger nytt liv åt 1,1 kg plast från ölfat som annars bara skulle slängas.

Från skräp till kvalitativ design

Så här ser processen ut – från skräp till färdiga plastlameller:

 1. Tömda ölfat samlas in från Carlsberg och gamla fiskenät hämtas upp ur havet.
 2. Ölfaten och fiskenäten förbereds och rengörs.
 3. Ölfaten och näten strimlas och bearbetas till små runda plastbitar.
 4. De runda plastbitarna formgjuts till lameller.

Bekväm och lätt att städa av

Sätets lameller är svagt böjda i ryggstödet vilket stöttar upp kroppen och låter dig sitta bekvämt. Utförandet i plast och lamellernas mellanrum gör även att sätet är väldigt enkelt att städa av.

Produktdetaljer

Artikelnummer 9301
Varumärke Mater
Höjd 81 cm
Bredd 60 cm
Djup 56 cm
Sitthöjd 46 cm
Armstödshöjd 67 cm
Vikt 5,7 kg
Material Stål, återvunnen hårdplast, plast från fiskenät eller ölfat
Bra miljöval Ja
Formgivare Joergen & Nanna Ditzel | DK

Nerladdning

Varumärke Mater

Mater

Mater grundades år 2006 i Köpenhamn av Henrik Marstrand. De skapar exklusiva lampor och möbler genom arbetsmetoder som tar hänsyn till naturen, människorna och det traditionella hantverket. Namnet Mater betyder Moder på latin och är en påminnelse om varumärkets strävan att alltid arbeta för att minska påfrestningarna på moder natur. 

Tillbehör

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och -inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 5 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler i Stockholm och på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

 • Ergonomiska kontorsmöbler

  Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

 • Skrivbord

  I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

 • Kontorsstolar

  De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

 • Ljudabsorbenter

  Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

DPJ Workspace – kontorsmöbler i butik och webbshop

DPJ har utöver sin onlinebutik även en fysisk butik i Stockholm city där du kan känna på produkterna, och få hjälp med kontorsinredning, kontorsmöbler, konferensmöbler och allt annat som du behöver för ett välfungerande kontor med bra arbetsmiljö.

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft