Logga in på ditt konto

Inget konto? Skapa ett här

Spåra & hantera din order

Ordernr. är 7 siffror. Referensnr. är 9 bokstäver

Har du några frågor?

+46 (0)8-444 54 24
info@dpj.se

Öppettider kundtjänst

Mån - Fre: 09.00 - 15.00
Lunchstängt 12.00 - 13.00

Våra vanligaste frågor & svar

Till Frågor & svar

Träna på jobbet med aktiva kontorsmöbler

Stillasittande kan leda till flera hälsoproblem. Ändå sitter vi mer än någonsin. Med ett vanligt kontorsjobb, familj och vardagens alla måsten, är det inte alltid lätt att få till träningen. En enkel lösning är att utrusta kontoret med aktiva möbler. Perfekt för dig som vill få mer energi och förbättra din koncentration, eller dig som letar efter ett skonsamt sätt att gå ner i vikt.

Höj och sänkbara skrivbord
Höj och sänkbara skrivbord
Se mer
Balansstol och sadelstolar
Balansstol och sadelstolar
Se mer
Gåband
Gåband
Se mer
Arbetsplatsmatta
Arbetsplatsmattor
Läs mer
Skrivbordscykel
Skrivbordscykel
Läs mer

Höj och sänkbart skrivbord – kontorets viktigaste möbel

Ett höj- och sänkbart skrivbord är den viktigaste möbeln att investera i om du vill få in mer rörelse på kontoret. När du har möjlighet att justera höjden på ditt skrivbord kan du använda det ihop med ett flertal hjälpmedel. Bara att stå upp kan ge dig en mängd hälsofördelar så som minskad värk i rygg, nacke och axlar, ökad blodcirkulation och inte minst ökad förbränning. Vid stående arbete förbränner du nämligen cirka 45 kalorier mer i timmen än när du sitter ned, vilket motsvarar hela 80 000 kalorier per år!

Se våra Höj- och sänkbara skrivbord

Balanspall eller sittboll – träna bål och rygg vid datorn

En balanspall eller sittboll är ett utmärkt komplement till din vanliga kontorsstol. Genom att byta några gånger om dagen aktiverar du muskelgrupper som vanligen får vila och tränar upp dem över tid. Bli inte överraskad om du får träningsvärk i bål och rygg efter dina första pass. Dessa aktiveras automatiskt för att hålla kroppen upprätt när du sitter på en balanspall eller balansboll.

Se våra Balanspallar och sittbollar

Skrivbordscykel – en skonsam pulshöjare

Med en skrivbordscykel får benen jobba vilket håller i gång blodcirkulationen i hela kroppen. Trampa lugnt eller kör ett ordentligt träningspass, här är det du som bestämmer takten. Med en cykel ökar du din förbränning markant och det är därför ett utmärkt alternativ för dig som har svårt att komma i väg till gymmet. Problem med knäna? Oro dig inte. Cykling är en skonsam träningsform som varken sliter på knän eller leder.

Se våra Skrivbordscyklar

Gåband – för dig som vill promenera på arbetstid

Trivs du bäst på promenad? Då har vi gåband som passar perfekt vid det höj- och sänkbara skrivbordet. Träna upp konditionen, gå ned i vikt och öka syresättningen av hjärnan – allt medan du får dagens arbete gjort. Att promenera på gåband är en lågintensiv träningsform som passar de flesta. Farten anpassar du enkelt utifrån vad som känns bäst för dig. Sen är det bara att gå så länge du vill eller orkar.

Se våra Gåband

Arbetsplatsmatta – alltid pigga fötter, knän och leder

Vid stående arbete bör du använda en arbetsplatsmatta. En ståmatta avlastar knän och leder genom att jämfördela kroppsvikten i fötterna. Det mjuka materialet är även tryckavlastande för fotsulorna och håller därmed i gång cirkulationen. Detta minskar risken för att du tappar känseln och känner dig stum i fötterna när du står upp en längre stund.

Se våra Arbetsplatsmattor

meny

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft