Loungestol Arka

  • Ny

Yngve Ekström formgav den ikoniska pinnstolen Arka redan år 1955. Tack vare sin säregna design med vackra, välvda former blev loungestolen snabbt populär och har sedan dess fått många efterföljare - och är idag populärare än någonsin.

  • Låg sitthöjd på 37 cm. 
  • Levereras monterad.
  • Tillverkad i Sverige.
  • Ikonisk design från 1955.
7 815,00 kr
inkl. moms
stock Leveranstid: 8-10 veckor
Björk - Ljus mattlack
Ek - Ljus mattlack
Ek - Naturell olja
Ek - Vitolja
Björk - Ljus mattlack
Björk - Vit 21
Björk - Ljusgrå 51
Björk - Svart 52
Sänk
Öka
VISA Mastercard American Express Klarna
10 års garanti
30 dagars ångerrätt
Över 300 000 nöjda kunder
105% prisgaranti

Yngve Ekström formgav den ikoniska pinnstolen Arka redan år 1955. Tack vare sin säregna design med vackra, välvda former blev loungestolen snabbt populär och har sedan dess fått många efterföljare - och är idag populärare än någonsin.

  • Låg sitthöjd på 37 cm. 
  • Levereras monterad.
  • Tillverkad i Sverige.
  • Ikonisk design från 1955.

Ikonisk design tillverkad i Sverige

Arka karaktäriseras av sin välvda former inspirerade av romarnas valvbågade trottoarer, så kallade arkader, vilket har gett stolen ikonstatus inom svensk design. Arka formgavs av Yngve Ekström åt Stolab år 1955 och än idag tillverkas stolen i deras fabrik i Smålandsstenar i södra Sverige.

Vackra former i massivt trä

Tillverkad i massiv björk eller ek är Arka en robust pinnstol i en tidlös design som kommer att hålla och vara ständigt aktuell i generationer framöver. Tack vare sina runda former får du en elegant loungestol som står lika fint på egen hand som i en grupp runt ett lågt soffbord. 

Om formgivaren – Yngve Ekström

Swedeses grundare Yngve Ekström drev en egen linje som gjorde många av hans möbler till designklassiker. Född 1913 i Småländska Hagafors, tog Yngve anställning på Sveriges äldsta möbelfabrik redan som 13-åring. Där utvecklade han sin unika begåvning för snickeri och en slående känsla för material och konstruktion. Med enkelhet som designidé skapade Yngve många älskade möbler men det är fåtöljen Lamino från 50-talet som de flesta förknippar hans namn med. ”Att ha gjort en bra stol är kanske inget dåligt livsverk” – Yngve Ekström, 1960 i tidningen Arbetet.

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 10 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

Ergonomiska kontorsmöbler

Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

Skrivbord

I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

Kontorsstolar

De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

Ljudabsorbenter

Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

Läs mer

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft