Stol Lilla Åland

 • Ny

Carl Malmstens bästsäljare Lilla Åland bevisar att en väl genomtänkt design lönar sig. Lilla Åland är ritad 1938 och producerad 1942 – en designklassiker som älskas världen över!

 • Slittålig yta.
 • Behagligt ryggstöd.
 • Svarvade kanter och pinnar.
 • Mjukt holkad sits för bekväm sittning.
 • Lackad i miljövänligt, vattenbaserat lack.
 • Kommer i ett miljövänligt lack som finns i flera nyanser.
4 450,00 kr
inkl. moms
stock Lagervara - Skickas inom 24 timmar
Ljusgrå 51
Vit 21
Ljusgrå 51
Mörkgrå 62
Svart 52
Lavar Blågrön 55
Skogstjärn Blågrön 56
Gryningsblå 57
Midnattsblå 58
Puderrosa 63
Olivgrön 64
Björk
Björk
Sänk
Öka
VISA Mastercard American Express Klarna
10 års garanti
30 dagars ångerrätt
Över 300 000 nöjda kunder
105% prisgaranti

Carl Malmstens bästsäljare Lilla Åland bevisar att en väl genomtänkt design lönar sig. Lilla Åland är ritad 1938 och producerad 1942 – en designklassiker som älskas världen över!

 • Slittålig yta.
 • Behagligt ryggstöd.
 • Svarvade kanter och pinnar.
 • Mjukt holkad sits för bekväm sittning.
 • Lackad i miljövänligt, vattenbaserat lack.
 • Kommer i ett miljövänligt lack som finns i flera nyanser.

Klassiska former från 1942

År 1938 höll Carl Malmsten en slöjdkurs i Finströms kyrka på Åland och blev inspirerad av bysnickarens handsvarvade stolar. Han ritade då grunden till Lilla Åland som sedan fick sin slutgiltiga form 1942 inför produktionen hos Stolab, som då hette Stolfabriks AB i Smålandsstenar.

Mjuk design och gediget hantverk

Det gedigna hantverket löper som en röd tråd genom stolens svarvade pinnar och ger Lilla Åland dess mjuka utseende. Den höga kvalitén syns även i utformningen av rygg och sits vars lätt böjda former gör stolen överraskande bekväm.

Om formgivaren – Carl Malmsten

Carl Malmsten är en av Sveriges mest välkända formgivare som redan i början på 1900-talet förespråkade formgivning till rimliga priser. Han grundade sin design i traditionellt hantverkskap och lokala råvaror, vilket gör att hans möbler kan beskrivas som ekologiska och socialt hållbara utifrån dagens moderna perspektiv. Under 1920-talet föddes uttrycket ”Swedish grace” som än idag förknippades med Carls möbler tack vare hans nätta formspråk.

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 10 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

Ergonomiska kontorsmöbler

Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

Skrivbord

I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

Kontorsstolar

De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

Ljudabsorbenter

Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

Läs mer

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft