Matbord - Super-Elliptical™
Vårt bästa pris
Matbord - Super-Elliptical™

Matbord Superellipse™

  • −25%
  • Ny

Super-Elliptical togs fram under ett exklusivt samarbete 1968 mellan Piet Hein och Bruno Mathsson, och har fått sin tidlösa form efter rondellen på Sergels Torg i Stockholm.

  • Vit bordsskiva med reptåligt Fenix laminat.
  • Snygga, kromade stålben. 
  • Ikonisk design från 1968.
Bra deal!
18 187,50 kr
Rek. pris: 24 250,00 kr
inkl. moms
stock Lagervara - Skickas inom 24 timmar
100 x 170 cm
120 x 240 cm
100 x 170 cm
Sänk
Öka
VISA Mastercard American Express Klarna
10 års garanti
30 dagars ångerrätt
Över 300 000 nöjda kunder
105% prisgaranti

Super-Elliptical togs fram under ett exklusivt samarbete 1968 mellan Piet Hein och Bruno Mathsson, och har fått sin tidlösa form efter rondellen på Sergels Torg i Stockholm.

  • Vit bordsskiva med reptåligt Fenix laminat.
  • Snygga, kromade stålben. 
  • Ikonisk design från 1968.

Stilren men intresseväckande

Superellipse präglas av sin stilrena design som här kommer med vit bordsskiva, kromade ben av smäckra stålrör samt bordslist i aluminium. De förgrenade benen ger den avskalade designen ett intresseväckande element som bidrar till bordets höga integritet, samtidigt som de tillför en modern touch.

Reptålig bordsskiva i Fenix laminat

Matbordet Superellipse har en oval bordsskiva som består av en 2,2 centimeter tjock spånskiva klädd i Fenixlaminat. Fenixlaminat har en lågreflekterande, matt yta som döljer fingeravtryck, är lätt att torka av samt är extra reptålig. Super-Elliptical passar därför bra i offentliga matsalar och lokaler. 

Formgiven av känd designduo

Superellipse tillhör Fritz Hansens bordsserie och är ett av flera bord framtagna under ett exklusivt samarbete mellan några av designvärldens största namn. Formen till det ovala bordet Superellipse är hämtad från Piet Heins utformning av rondellen på Sergels Torg i Stockholm. Bordet kom i produktion 1968 och har sedan dess blivit en riktig designklassiker.

Om formgivarna – Piet Heins och Bruno Mathsson 

Piet Heins (1905–1996) var en dansk poet, matematiker, filosof och konstnär som tog sig an små som stora projekt. Utbildad vid både danska och svenska universitet hade Piet en gedigen kunskap inom sina områden. Parallellt med en framgångsrik karriär som poet formgav han exempelvis ljusstakar, vaser och liknande. Han tog sig även an formgivningen av rondellen på Sergels Torg, och skapade då sin egen oval; superellipsen – en harmonisk blandning av en rund och en fyrkantig form. Piet har belönats med ett flertal prestigefyllda priser och anses vara ett av Danmarks internationellt sett mest kända namn tillsammans med författaren Karen Blixten och fysikern Niels Bohr. 

Bruno Mathsson (1907–1988)  är en av Sveriges mest kända designers och möbelformgivare. Han föddes i Värnamo 1907 som son till en snickarmästare och fick genom sin far lära sig hantverket från grunden. Han lärde svenska folket att sitta rätt och bekvämt, gärna i ligg- och vilstolar utformade i limmat böjträ och flätad sadelgjord. Han studerade noggrant ”sittandets mekanik” och för att få fram den perfekta sittkurvan provade han en gång att sätta sig i en snödriva för att studera det avtryck hans kropp format. Två år innan hans bortgång lämnade den sista möbeln Bruno Mathssons ritbord. Han lämnade också ifrån sig ett rikt kulturarv, och hans möbler framstår som evigt unga och betraktas både som konst och bruksföremål av dagens människor. 

Produktdetaljer

Artikelnummer B616-CH-WH10x17
Varumärke Fritz Hansen
Höjd 72 cm
Bredd 100 / 120 cm
Längd 170 / 240 cm
Material Laminat, Aluminium, Stål
Formgivare Piet Hein & Bruno Mathsson

Varumärke Fritz Hansen

Fritz Hansen

Republic of Fritz Hansen är ett exklusivt, internationellt designvarumärke, vars tidlösa samling enat världsberömda, klassiska och moderna möbler, lampor och accessoarer.

Nerladdning

Tillbehör

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 10 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

Ergonomiska kontorsmöbler

Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

Skrivbord

I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

Kontorsstolar

De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

Ljudabsorbenter

Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

Läs mer

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft