Ergonomi på ett aktivitetsbaserat kontor

Går du i tankar på att göra ditt kontor aktivitetsbaserat? Då är det dags att se över dina kontorsmöbler. Ett aktivitetsbaserat kontor utan fasta arbetsplatser ställer höga krav på en kontorsinredning som passar alla, oavsett var man sätter sig för att arbeta i lokalen. Läs våra tips för hur du skapar en aktivitetsbaserad arbetsplats nedan.

Det behöver inte vara svårt att säkerställa ergonomin på ett aktivitetsbaserat kontor. Genom att satsa på de mest grundläggande behoven, som anpassningsbara ergonomiska stolar och skrivbord, kommer du en lång bit på vägen.

Ergonomisk kontorsstol som är enkel att justera

Se till att ha ergonomiska kontorsstolar och arbetspallar som är enkla att justera efter behov. Ergonomin ska vara densamma oavsett vilken arbetsplats man väljer. Ingen vill bli sittande på en obekväm stol för att man kommit in sist på morgonen. I vårt sortiment av ergonomiska kontorsstolar hittar du justerbara och bekväma stolar för alla kontorsmiljöer.

Varför är det viktigt med en ergonomisk arbetsstol?

Att kunna sitta ordentligt med korrekt sittställning är inte bara skönt för ryggen. Det är även viktigt för att bibehålla en god hållning och minska risken för skador i rygg, axlar och skuldror. En ergonomisk kontorsstol kan vara direkt avgörande för hälsan. Vi erbjuder även balanspallar, som tränar och stärker kroppen över tid. Hos oss hittar du till exempel pallen Ongo i olika varianter: 

Höj- och sänkbart skrivbord

Skrivbord som går att höja och sänka gör att olika långa personer kan arbeta vid samma arbetsplats. Justerbara skrivbord gör det även möjligt för dig att välja om du vill stå eller sitta under arbetet. Vi rekommenderar att du växlar mellan sittande och stående arbete under arbetsdagen. Hos oss hittar du justerbara skrivbord i många olika utföranden och storlekar.

Vilka fördelar har ett höj- och sänkbart skrivbord?

Att stå upp vid ett höj- och sänkbart skrivbord ökar både blodcirkulationen och förbränningen. Det är ett enkelt sätt att motverka stillasittande och öka hälsan på kontoret. Alla arbetsplatser på det aktivitetsbaserade kontoret bör därför ge möjligheten att växla arbetsposition. För att öka ergonomin ytterligare kan du komplettera med en ståmatta av hög kvalitet.

Förvaringsskåp för personlig förvaring

På aktivitetsbaserade arbetsplatser är det inte självklart att alla anställda har ett eget skrivbord med förvaringsmöjligheter. Beroende på kontorets storlek och öppenhet kan man känna sig stressad över att hålla koll på sina värdesaker när man inte längre har en egen plats. Då kan robusta och låsbara förvaringsskåp vara ett enkelt sätt att skapa trygghet på arbetsplatsen. Hos oss hittar du både större lockers och mindre boxskåp i olika färger.

Läs mer om hur du inreder ditt kontor i zoner och få fler tips på bra möbler för det aktivitetsbaserade kontoret  under våra företagstjänster. 

Känner du dig osäker på vilka möbler som passar ert aktivitetsbaserade kontor bäst? Kontakta oss på DPJ så hjälper vi dig.

meny

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 10 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

Ergonomiska kontorsmöbler

Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

Skrivbord

I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

Kontorsstolar

De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

Ljudabsorbenter

Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

Läs mer

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft