Logga in på ditt konto

Inget konto? Skapa ett här

Spåra & hantera din order

Ordernr. är 7 siffror. Referensnr. är 9 bokstäver

Har du några frågor?

+46 (0)8-444 54 24
info@dpj.se

Öppettider kundtjänst

Mån - Fre: 09.00 - 15.00
Lunchstängt 12.00 - 13.00

Våra vanligaste frågor & svar

Till Frågor & svar

Materialguide: Vilket material ska du välja på din kontorsstol – läder, mesh eller tyg?

När du ska välja ut din kontorsstol kan du ställas inför flera olika val där du behöver överväga faktorer som påverkar såväl komfort och hållbarhet som det estetiska. Just materialet är ett sådant val som kan ge upphov till många frågor – vilket är egentligen det bästa? Vad ska man välja? Och hur? Den här artikeln lär dig mer om de tre vanligast förekommande materialen på kontorsstolar – läder, mesh och tyg – samt vilka egenskaper respektive material har.

Läder – hållbart och exklusivt

En kontorsstol med läder- eller konstlädersits ger dig en kombination av både stil och funktionalitet som är svår att matcha. Läder bidrar med en elegant och sofistikerad känsla, vilket kan förstärka kontorets professionella intryck. Konstläder har liknande egenskaper som äkta läder, men är ett mer kostnadseffektivt alternativ som dessutom ofta kräver mindre underhåll. Båda materialen är tåliga och enkla att hålla rena.

Fördelar:

  • Lyxig känsla: Läder och konstläder ger en elegant och professionell look som ofta associeras med hög kvalitet.
  • Hållbarhet: Läder och konstläder är slitstarkt och kan hålla i många år om det sköts om ordentligt.
  • Enkel rengöring: Det är relativt enkelt att torka av och hålla rent, vilket är praktiskt om stolen används i en miljö där spill kan förekomma.

Sella och Origami IN med hög rygg är exempel på kontorsstolar klädda med konstläder, som båda ger ett lyxigt intryck.

Tyg – mångsidigt och prisvärt

Många framför allt större kontorsmiljöer väljer tygsits på kontorsstolen, då det ofta är ett prisvärt alternativ som dessutom går att få i många olika färger för att matcha övrig inredning på kontoret. Tyg är ett material som släpper igenom viss luft genom fibrerna vilket gör att ett tygsäte är behagligt att sitta på under längre perioder, särskilt en varm sommardag.

Fördelar:

  • Mångsidighet: Tyg går att få i många olika färger, vilket gör det enkelt att matcha stolen med övrig inredning.
  • Komfort: Tyg kan andas och är därför bekvämt att sitta på under längre perioder, särskilt i varma miljöer.
  • Kostnad: Tygstolar är ofta det mest prisvärda och kostnadseffektiva alternativet.

HÅG Capisco 8106 och Pirum från Brizley of Scandinavia är våra bästsäljande kontorsstolar med tygsits.

Mesh – luftigt och ergonomiskt

Är du på jakt efter en stol där ergonomin i fokus är en kontorsstol i mesh det perfekta valet. Mesh släpper igenom gott om luft vilket håller dig sval även under långa arbetsdagar och i varma miljöer, där andra material kan kännas klibbiga eller obekväma efter ett tag. Så även om mesh inte ger samma lyxiga känsla som läder eller tyg kan ge, kompenserar materialet med att erbjuda oslagbar komfort.

Fördelar:

  • Ventilation: Mesh erbjuder mycket god ventilation, vilket gör det bekvämt att sitta på under längre perioder och i varma miljöer.
  • Ergonomi: Många stolar med mesh är utformade för att vara mycket ergonomiska.
  • Lättvikt: Mesh-stolar är ofta lättare än läder- och tygstolar, vilket gör dem enklare att flytta runt.

Ergo 317 och Relief från Direkt Interiör är populära val bland de som letar efter en ergonomisk kontorsstol med mesh-rygg.

Tyg, mesh eller läder – vad ska jag välja?

De olika materialen har egenskaper som värderas olika högt beroende på vilka behov du har. Det går därför inte att säga att ena materialet är bättre eller sämre än de andra, utan det är verkligen bara en fråga om preferenser. Vill du ha mer information eller hjälp med att välja kontorsstol till arbetsplatsen? Kontakta oss gärna så hjälper vi dig.

Oavsett vilken stol du än väljer är kontinuerlig omvårdad det viktigaste för att ge stolen ett långt liv. Läs vår guide Att rengöra kontorsstol för våra bästa tips.

meny

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft