info Har du problem med att genomföra din beställning? Prova att byta din webbläsare!

Hur slipper man störande ljud på kontoret?

Buller och höga ljud är ett känt problem som de flesta arbetsplatser har, oavsett om du jobbar på ett kontor, i skolan, inom industri, på hotell eller restaurang så förekommer buller. Då buller kan ha många negativa effekter för hälsan är det viktigt att man hela tiden arbetar aktivt med att sänka bullret på din arbetsplats och helst av allt få det att försvinna helt.

Kontakta oss så hjälper vi dig att skapa en tystare arbetsmiljö.

Kontakta oss idag för en kostnadsfri konsultation

Telefon: 08-444 54 24

E-post: info@dpj.se


Vad är egentligen buller och hur påverkar det oss?

Buller är allt oönskat ljud som förekommer, det kan vara svaga ljud som ”bara” är störande eller starkare ljud som är rent av skadliga för hörseln. Buller kan vara tröttande, stressande och påverka vår prestationsförmåga väldigt mycket samt ge oss ökad hjärtfrekvens, högre blodtryck och utsöndring av stresshormoner i kroppen. Våra öron kan även skadas av starka ljud, ju starkare ljudet är, desto kortare tid behövs för att en skada ska uppstå. Första symtom för en hörselskada är lock för örat, nedsatt hörsel och susningar eller ringningar i öronen, alltså tinnitus. För det mesta återhämtar sig hörseln efter en tid men man ständigt utsätts för starka ljud kan det hända att örat inte återhämtar sig. Det kan då leda till en obotlig samt permanent hörselnedsättning.

Prestationsförmågan minskar drastiskt

I dagens öppna kontorslandskap förekommer det många olika störande ljud. Enligt undersökningar så är det mer än hälften av alla som jobbar i öppna kontorslandskap som tycker att ljudmiljön är besvärande. Det finns mycket i kontorslandskapet som kan störa oss exempel på detta är kopieringsmaskiner, fläktanordningar, mobiltelefoner och framförallt kollegornas röster. Det är otroligt svårt att stänga ute ljud från dina kollegor, merparten av tiden har vi ett passivt lyssnande vilket påverkar vårt arbete samt vår hälsa negativt. Vår hjärna anstränger sig för att höra de ljud som vi har runt omkring oss trots att vi håller på med något helt annat. På så vis blir koncentrationskrävande arbetsuppgifter svårare för oss att utföra då koncentrationen och prestationsförmågan minskar drastiskt. Att ständigt bli avbruten i sitt arbete och tvingas börja om med en uppgift är en mycket större påfrestning än man kanske skulle tro.

Vad är då lösningen på dagens bullerproblem?

Som tur är finns det lösningar för buller på din arbetsplats och din personal behöver inte bli lidandes. Vi på DPJ har lång erfarenhet av att förbättra akustiska miljöer på olika arbetsplatser samt i olika offentliga miljöer. Boka ett kostnadsfritt möte där vi kommer ut till er arbetsplats och kollar på hur vi kan lösa ert specifika ljudproblem.

Kontakta oss för ett kostnadsfritt möte!

Välkommen in till oss så berättar vi mer

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och -inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 5 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler i Stockholm och på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

 • Ergonomiska kontorsmöbler

  Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

 • Skrivbord

  I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

 • Kontorsstolar

  De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

 • Ljudabsorbenter

  Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

DPJ Workspace – kontorsmöbler i butik och webbshop

DPJ har utöver sin onlinebutik även en fysisk butik i Stockholm city där du kan känna på produkterna, och få hjälp med kontorsinredning, kontorsmöbler, konferensmöbler och allt annat som du behöver för ett välfungerande kontor med bra arbetsmiljö.

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft