Går du i tankar på att göra ditt kontor aktivitetsbaserat? Då är det dags att se över dina kontorsmöbler. Ett aktivitetsbaserat kontor utan fasta arbetsplatser ställer nämligen höga krav på en kontorsinredning som passar alla, oavsett var man sätter sig för att arbeta i lokalen. Läs våra tips om hur du skapar en aktivitetsbaserad arbetsplats nedan.

Det behöver inte vara svårt att säkerställa ergonomin på ett aktivitetsbaserat kontor. Genom att satsa på de mest grundläggande behoven, såsom ergonomiska stolar och skrivbord, kommer du snabbt en lång bit på vägen.

Ergonomisk kontorsstol som är enkel att justera

Se till att ha ergonomiska kontorsstolar och arbetspallar som är enkla att justera efter olika behov. Ergonomin och bekvämligheten ska vara av samma kvalitet var man än sätter sig under arbetsdagen. Ingen vill bli sittande på en obekväm stol på grund av att man kommit in sist på morgonen.

DPJ´s sortiment av ergonomiska kontorsstolar

Ergonomiska stolar från Håg, perfekt dig som vill variera mellan att sitta och stå.

Varför är det viktigt med en ergonomisk arbetsstol?

Att kunna sitta ordentligt med korrekt sittställning är inte bara skönt för ryggen. Det är även viktigt för att bibehålla en god hållning och minska risken för skador i rygg, axlar och skuldror. En ergonomisk kontorsstol kan därför vara direkt avgörande för måendet. Det finns även balanspallar som tränar och stärker kroppen över tid. Hos oss hittar du till exempel pallen Swopper i flera olika varianter.

Swopper Classic

Swopper Air

Höj och sänkbart skrivbord

Skrivbord som går att höja och sänka gör att individer med olika längd kan arbeta vid samma arbetsplats. Dessa skrivbord gör det även möjligt för dig att välja om du vill stå eller sitta ned under arbetet. En preferens som kan variera från person till person.

DPJ´s sortiment av höj och sänkbara skrivbord

Vilka fördelar har ett höj- och sänkbart skrivbord?

Att stå upp då och då vid ett höj- och sänkbart skrivbord ökar både blodcirkulationen och förbränningen. Det är ett enkelt sätt att motverka stillasittande och öka välmåendet på jobbet. Möjligheten att variera mellan att sitta och stå bör därför gälla för alla arbetsplatser på kontoret. För att öka ergonomin ännu mer bör du komplettera med en ståmatta av hög kvalitet.

DPJ´s sortiment av arbetsplatsmattor

Förvaringsskåp för personlig förvaring

Bra förvaringsskåp, eller lockers, kanske inte har så mycket med den fysiska ergonomin att göra, men definitivt den psykiska. Beroende på kontorets storlek och öppenhet kan man känna sig stressad över att hålla koll på sina värdesaker när man inte längre har en egen plats. Då kan robusta och låsbara förvaringsskåp vara ett enkelt sätt att skapa trygghet på arbetsplatsen. Hos oss hittar du både större lockers och mindre boxskåp i olika färger.

DPJ´s sortiment av lockers och boxar för personlig förvaring

Känner du dig osäker på vilken inredning som passar din lokal bäst? Kontakta oss på DPJ så hjälper vi dig.

home-seo.jpg

Hos DPJ hittar du kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen.

DPJ levererar inredning till såväl små som stora företagsprojekt, och vi hjälper självklart även dig som privatperson. Vi levererar professionell inredning för alla kontorsmiljöer alltid med minst 5 års garanti.

I vår online butik hittar du ett urval av den vanligaste inredningen för kontor. – Söker du ett speciellt varumärke eller en annan färg eller material, ber vi dig att kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

DPJ är både en fysisk butik i Stockholm city och en webbutik för kontorsinredning, kontorsmöbler, konferensteknik och all annan inredning som du behöver för på ditt jobb.

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Microsoft

Handlar du som företag eller privatperson?

Välj nedan hur du vill se våra priser