Jobba hemifrån – allt du behöver till hemmakontoret

Jobbar du hemifrån några dagar i veckan, eller hamnar du ofta framför datorn på kvällar och helger? Då är det extra viktigt att ha ett väl utrustat hemmakontor med möbler som passar dig och dina behov. Med ett höj- och sänkbart skrivbord, och en ordentlig kontorsstol lägger du grunden för en ergonomisk arbetsmiljö hemma.

Det är inte alltid man tänker över ergonomin i det egna hemmet. Ska du arbeta hemifrån bör du dock se över bordet du arbetar vid och stolen du sitter på. Här sammanställer vi våra bästa tips, så att du kan arbeta hemma lika bekvämt som på kontoret – och minska risken för arbetsskador.

Höj och sänkbart skrivbord ger flera fördelar

Ett höj- och sänkbart skrivbord bör ha en självklar plats på varje hemmakontor. Ska flera i familjen använda bordet kan varje person enkelt ställa om höjden och få en ergonomisk arbetsställning. Vi har ett brett sortiment av justerbara skrivbord som passar perfekt när man ska jobba hemma.

Bra för kropp och hälsa

När man jobbar hemifrån via datorn sitter man mycket och långa perioder. Genom att variera mellan att sitta och stå kan du effektivt minska risken för att utveckla besvär kopplade till stillasittande. Det kan till exempel handla om:

  • Smärta i rygg och nacke
  • Spänningar och huvudvärk.

Genom att stå upp när du arbetar:

  • Ökar du din förbränning
  • Får du bättre koncentration.

Hos oss på DPJ hittar du höj- och sänkbara skrivbord i flera olika utföranden, storlekar och former. Vi har exempelvis raka skrivbord, svängda skrivbord samt hörnskrivbord.

höj och sänkbara skrivbord

Skrivbord Standard, skrivbord med svängd skiva och vårt hörnskrivbord Premium är alla höj- och sänkbara.

Välj en kontorsstol som passar dig

Att jobba hemifrån innebär ofta statiskt arbete på en vanlig stol vid köksbordet. Inte det mest ergonomiska för dig som arbetar flera timmar i sträck. Att investera i en bra kontorsstol gör däremot mycket gott för kroppen. Se till dig själv och ställ dig följande frågor när du väljer din stol:

  • Hur många timmar kommer jag att sitta i stolen per dag?
  • Hur viktig är designen då stolen ska finnas i mitt hem?
  • Har jag något besvär med rygg, nacke, eller axlar?
  • Hur viktig är stolens livscykel/hållbarhet?
  • Har jag ett höj och sänkbart skrivbord?
  • Har jag en särskild budget?

Kontorsstolar för alla behov

Hos oss hittar du en mängd olika ergonomiska skrivbordsstolar och kontorsstolar, för olika behov och önskemål. Här är några av de stolar som vi rekommenderar utifrån faktorer som sittid, ergonomi, design och livscykel – allt spelar in när du behöver jobba hemma.

Malmstolen 4000 Hög med nackstöd och justerbara armstöd

Malmstolen 4000

Hög komfort och bra miljötänk

Vår bästsäljare Malmstolen 4000 har 24 timmars komfort och passar därför dig som sitter ner mer än sex timmar per dag. Denna stol fungerar också bra om du har besvär med ryggen då den har ett ryggstöd som ger bra stöttning med lätt skålformade sidor för extra stöd. Malmstolen är Svanenmärkt och har tio års garanti.

Läs mer om Malmstolen 4000

Håg Capisco 8106 

Håg Capisco 8106

Den aktiva stolen för dig som även står och jobbar

Håg Capisco uppmuntrar dig att sitta aktivt och passar perfekt vid ett höj och sänkbart skrivbord. Stolen ger dig en hög sittposition som gör det enkelt för dig att variera mellan att sitta och stå, utan att behöva ställa om skrivbordet. Håg Capisco har tio års garanti.

Läs mer om HÅG Capisco 8106

Ergo 318 utan nackstöd, i helsvart utförande, samt Ergo 318 med nackstöd och vitt skal

Ergo 318 – med eller utan nackstöd

En prisvärd och bekväm skrivbordsstol

Ergo 318 är en enklare kontorsstol som ändå ger god sittkomfort för dig som sitter flera timmar per dag. Den har en stilren design med vitt eller svart skal och kommer med låsbar gunga och rygg i luftig mesh.

Läs mer om Ergo 318

Kompletterande tillbehör

Beroende på hur du arbetar och vad du arbetar med kan du behöva vissa tillbehör. Står du mycket kan det vara bra att köpa till en arbetsplatsmatta. På så sätt får du ett mjukare underlag som är snällare mot kroppen vid långvarigt stående. Arbetar du mycket med det numeriska tangentbordet bör du investera i ett bra underarmsstöd för att motverka spänningar i arm och nacke. Vi har allt du behöver för att jobba hemifrån.

Upptäck våra bra tillbehör till skrivbordet

Vet du inte riktigt vad som passar dig? Kontakta oss så hjälper vi dig.

meny

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft