Jobba hemifrån – Här är allt du behöver till hemmakontoret

Jobbar du hemifrån några dagar i veckan, eller hamnar du ofta framför datorn på kvällar och helger? Då är det extra viktigt att ha ett väl utrustat hemmakontor med möbler som passar dig och dina behov. Med ett höj- och sänkbart skrivbord, och en ordentlig kontorsstol lägger du grunden för en ergonomisk arbetsmiljö hemma.

Det är inte alltid man tänker över ergonomin i det egna hemmet. Ska du arbeta hemifrån bör du dock se över bordet du arbetar vid och stolen du sitter på. Här sammanställer vi våra bästa tips, så att du kan arbeta hemma lika bekvämt som på kontoret – och minska risken för arbetsskador.

Höj och sänkbart skrivbord ger flera fördelar

Ett höj- och sänkbart skrivbord bör ha en självklar plats på varje hemmakontor. Ska flera i familjen använda bordet kan varje person enkelt ställa om höjden och få en ergonomisk arbetsställning. Vi har ett brett sortiment av justerbara skrivbord som passar perfekt när man ska jobba hemma.

Bra för kropp och hälsa

När man jobbar hemifrån via datorn sitter man mycket och långa perioder. Genom att variera mellan att sitta och stå kan du effektivt minska risken för att utveckla besvär kopplade till stillasittande. Det kan till exempel handla om:

  • Smärta i rygg och nacke
  • Spänningar och huvudvärk.

Genom att stå upp när du arbetar:

  • Ökar du din förbränning
  • Får du bättre koncentration.

Hos oss på DPJ hittar du höj- och sänkbara skrivbord i flera olika utföranden, storlekar och former. Vi har exempelvis raka skrivbord, svängda skrivbord samt hörnskrivbord.

höj och sänkbara skrivbord

Välj en kontorsstol som passar dig

Att jobba hemifrån innebär ofta statiskt arbete på en vanlig stol vid köksbordet. Inte det mest ergonomiska för dig som arbetar flera timmar i sträck. Att investera i en bra kontorsstol gör däremot mycket gott för kroppen. Se till dig själv och ställ dig följande frågor när du väljer din stol:

  • Hur många timmar kommer jag att sitta i stolen per dag?
  • Hur viktig är designen då stolen ska finnas i mitt hem?
  • Har jag något besvär med rygg, nacke, eller axlar?
  • Hur viktig är stolens livscykel/hållbarhet?
  • Har jag ett höj och sänkbart skrivbord?
  • Har jag en särskild budget?

Kontorsstolar för alla behov

Hos oss hittar du en mängd olika ergonomiska skrivbordsstolar och kontorsstolar, för olika behov och önskemål. Här är några av de stolar som vi rekommenderar utifrån faktorer som sittid, ergonomi, design och livscykel – allt spelar in när du behöver jobba hemma.

Bild: Malmstolen 4000 Hög med nackstöd och justerbara armstöd

Malmstolen 4000

Hög komfort och bra miljötänk

Vår bästsäljare Malmstolen 4000 har 24 timmars komfort och passar därför dig som sitter ner mer än sex timmar per dag. Denna stol fungerar också bra om du har besvär med ryggen då den har ett ryggstöd som ger bra stöttning med lätt skålformade sidor för extra stöd. Malmstolen är Svanenmärkt och har tio års garanti.

Läs mer om Malmstolen 4000

I bild: Setu till vänster, Aeron med Zonal back support till höger

Herman Miller Setu och Aeron 

Snygg design med bra stöttning

Stolarna från Herman Miller har 12 års garanti och är till stor del gjorda av återvunnet material. Både Aeron och Setu har en högklassig design som passar bra i hemmet. Sits och dyna består av ett luftigt men stödjande nät och båda stolarna är ergonomiskt utformade. I dessa stolar kan du sitta bekvämt i över sex timmar om dagen.

Läs mer om Aeron Zonal back support

Läs mer om Setu

Bild: Håg Capisco 8106 

Håg Capisco 8106

Den aktiva stolen för dig som även står och jobbar

Håg Capisco uppmuntrar dig att sitta aktivt och passar perfekt vid ett höj och sänkbart skrivbord. Stolen ger dig en hög sittposition som gör det enkelt för dig att variera mellan att sitta och stå, utan att behöva ställa om skrivbordet. Håg Capisco har tio års garanti.

Läs mer om HÅG Capisco 8106

I bild: Ergo 318 utan nackstöd, i helsvart utförande, samt Ergo 318 med nackstöd och vitt skal

Ergo 318 – med eller utan nackstöd

En prisvärd och bekväm skrivbordsstol

Ergo 318 är en enklare kontorsstol som ändå ger god sittkomfort för dig som sitter flera timmar per dag. Den har en stilren design med vitt eller svart skal och kommer med låsbar gunga och rygg i luftig mesh.

Läs mer om Ergo 318

Kompletterande tillbehör

Beroende på hur du arbetar och vad du arbetar med kan du behöva vissa tillbehör. Står du mycket kan det vara bra att köpa till en arbetsplatsmatta. På så sätt får du ett mjukare underlag som är snällare mot kroppen vid långvarigt stående. Arbetar du mycket med det numeriska tangentbordet bör du investera i ett bra underarmsstöd för att motverka spänningar i arm och nacke. Vi har allt du behöver för att jobba hemifrån.

Upptäck våra bra tillbehör till skrivbordet

Vet du inte riktigt vad som passar dig? Kontakta oss så hjälper vi dig.

meny

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 10 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

Ergonomiska kontorsmöbler

Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

Skrivbord

I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

Kontorsstolar

De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

Ljudabsorbenter

Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

Läs mer

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft