Logga in på ditt konto

Inget konto? Skapa ett här

Spåra & hantera din order

Ordernr. är 7 siffror. Referensnr. är 9 bokstäver

Har du några frågor?

+46 (0)8-444 54 24
info@dpj.se

Öppettider kundtjänst

Mån - Fre: 09.00 - 15.00
Lunchstängt 12.00 - 13.00

Våra vanligaste frågor & svar

Till Frågor & svar

Inred hemmakontor på liten yta – tips och råd

Smarta hemmakontor blir alltmer populära eftersom fler och fler arbetar på distans eller hemifrån. Hemmakontor som dessutom ska inredas på liten yta kan vara extra utmanande, då det är viktigt att ta hänsyn till många olika faktorer som ergonomi, belysning, buller och att välja rätt utrustning för just ditt arbetssätt. Alla dessa faktorer spelar större roll än man tror, även för ett litet hemmakontor.

Inreda litet hemmakontor – investera i flexibla möbler

Ett litet hemmakontor kan vara svårt att möblera så det är fullt fungerande. Prioritera rätt möbler och fråga dig själv hur stort arbetsbord och stol det egentligen finns plats för.

Sidobord ger smidig arbetsyta

Om du bor väldigt litet är ett sidobord ett bra alternativ för ditt hemmakontor. Med ett sidobord kan du variera din position och arbeta från olika platser i hemmet. Ta med dig bordet till soffan, fåtöljen eller varför inte ut på balkongen. Sidobord är även perfekt att använda som extrabord vid behov. Ett tips är att välja ett som smälter in med din heminredning. Här är några av våra favoriter:

Sidobord A.S från Scandinavian Selection och Laptopbord YO från Lapalma är två smarta alternativ för dig som gärna jobbar i soffan.

Hopfällbart bord gör kontoret lätt att plocka undan

Om du vill kunna städa bort hemmakontoret efter dagens slut rekommenderar vi att investera i ett hopfällbart bord.  Dessa bord fungerar dessutom bra som extrabord att plocka fram när matbordet inte räcker till alla gäster. En stor arbetsyta är även bra om du använder fler skärmar! Här är några förslag:

  • Laptopbord Fold – Fällbart laptopbord som du ställer på köksbordet för att förvandla det till ett ståbord.
  • Profim Standard Fällbord – T-stativ – Ett enkelt och praktiskt bord vars ben enkelt fälls ihop under bordsskivan.
  • Fällbord Flip Top – Stilrent bord från Narbutas med skiva som går att fälla åt sidan samt hjul som gör bordet lätt att rulla undan.

Två bilder varav ena visar en närbild på bordet Fold som står på en bordsskiva, och den andra visar ett vitt bord med vita stolar runt framför ett stort fönster

Det smidiga laptopbordet Fold från Brizley stuvas enkelt undan i garderoben när det inte används. Fällbordet Profim Standard fungerar även perfekt som extrabord vid middagsbjudningen.

Höj- och sänkbart skrivbord i diskret utförande

Bor du lite större är ett höj- och sänkbart skrivbord ett utmärkt alternativ som du enkelt höjdjusterar efter önskemål. Du investerar samtidigt i din hälsa, då du kan variera din arbetsställning från sittande till stående när du vill. Kolla in det här:

Två bilder varav tre små bilder som visar bordet/skåpet Point som stängd , öppen samt med upphöjd bordsskiva., och den andra visar närbild på ett litet skrivbord i hemmamiljö.

Point är ett diskret skrivbord som smälter in i hemmet då det är kamouflerat som ett skåp. Önskar du ett litet höj- och sänkbart skrivbord, rekommenderar vi bordet med gasfjäder från Direkt Interiör.

Konferensstol till hemmakontoret – varför inte?

Att använda en enklare konferensstol till hemmakontoret kan vara att föredra, speciellt för dig som är inredningsintresserad. Vår rekommendation är ändå att välja en klädd stol med bra stoppning som ger hög komfort. Konferensstol med armstöd kan vara att föredra, då det ger dig ergonomisk avlastning.

Två bilder varav ena visar karmstol i brun plast vid matbord, och den andra visar tre sjuanstolar i brunt läder vid matbord.

Stol K.H från Scandinavian Selection och Sjuan från Fritz Hansen är två utmärkta stolar för hemmakontoret då de både är trevliga att sitta på och att titta på. 

Tips! Anpassa stolen efter din inredning så den även kan användas utanför arbetstid, när ni blir fler vid middagsbordet exempelvis. I vår artikel Compact living – inspiration för att inreda ett litet kontor kan du läsa om smarta kontorsmöbler som passar för ett litet kontor.

Rätt belysning gör skillnad under arbetsdagen

Rätt ljus är viktigt för att du ska orka jobba. Välj, om möjligt, att inreda ditt hemmakontor i ett väl upplyst rum. Se med fördel till att rummet har gott om naturligt ljusinsläpp, där du sedan kan komplettera arbetsljuset med skrivbordslampor. Om du bor mindre eller är mer för hybridkontor har vi även portabla bordslampor som du kan förflytta mellan olika arbetsytor och rum. I vår artikel Det här betyder färgtemperatur, lumen och lux har vi klargjort begreppen och konkretiserat tips om hur du ska tänka när du ska välja lampor till hemmakontoret.

meny

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft