Inred hemmakontor på liten yta – tips och råd

Smarta hemmakontor blir alltmer populära eftersom fler och fler arbetar på distans eller hemifrån. Hemmakontor som dessutom ska inredas på liten yta kan vara extra utmanande, då det är viktigt att ta hänsyn till många olika faktorer som ergonomi, belysning, buller och att välja rätt utrustning för just ditt arbetssätt. Alla dessa faktorer spelar större roll än man tror, även för ett litet hemmakontor.

Inreda litet hemmakontor – investera i flexibla möbler

Ett litet hemmakontor kan vara svårt att möblera så det är fullt fungerande. Prioritera rätt möbler och fråga dig själv hur stort arbetsbord och stol det egentligen finns plats för.

Sidobord ger smidig arbetsyta

Om du bor väldigt litet är ett sidobord ett bra alternativ för ditt hemmakontor. Med ett sidobord kan du variera din position och arbeta från olika platser i hemmet. Ta med dig bordet till soffan, fåtöljen eller varför inte ut på balkongen. Sidobord är även perfekt att använda som extrabord vid behov. Ett tips är att välja ett som smälter in med din heminredning. Här är några av våra favoriter:

Två bilder varav den ena visar två runda sidobord intill soffa, och den andra ett rektangulärt sidobord intill fåtölj.

Sidobord A.S och sidobord V.R från Scandinavian Selection är två smarta alternativ för dig som gärna jobbar i soffan.

Hopfällbart bord gör kontoret lätt att plocka undan

Om du vill kunna städa bort hemmakontoret efter dagens slut rekommenderar vi att investera i ett hopfällbart bord.  Dessa bord fungerar dessutom bra som extrabord att plocka fram när matbordet inte räcker till alla gäster. En stor arbetsyta är även bra om du använder fler skärmar! Här är några förslag:

Två bilder varav ena visar en närbild på bordet Fold som står på en bordsskiva, och den andra visar ett vitt bord med vita stolar runt framför ett stort fönster

Det smidiga laptopbordet Fold från Brizley stuvas enkelt undan i garderoben när det inte används. Fällbordet RBM Standard fungerar även perfekt som extrabord vid middagsbjudningen.

Höj- och sänkbart skrivbord i diskret utförande

Bor du lite större är ett höj- och sänkbart skrivbord ett utmärkt alternativ som du enkelt höjdjusterar efter önskemål. Du investerar samtidigt i din hälsa, då du kan variera din arbetsställning från sittande till stående när du vill. Kolla in det här:

Två bilder varav tre små bilder som visar bordet/skåpet Point som stängd , öppen samt med upphöjd bordsskiva., och den andra visar närbild på ett litet skrivbord i hemmamiljö.

Point är ett diskret skrivbord som smälter in i hemmet då det är kamouflerat som ett skåp. Önskar du ett litet höj- och sänkbart skrivbord, rekommenderar vi bordet med gasfjäder från Direkt Interiör.

Konferensstol till hemmakontoret – varför inte?

Att använda en enklare konferensstol till hemmakontoret kan vara att föredra, speciellt för dig som är inredningsintresserad. Vår rekommendation är ändå att välja en klädd stol med bra stoppning som ger hög komfort. Konferensstol med armstöd kan vara att föredra, då det ger dig ergonomisk avlastning.

Två bilder varav ena visar karmstol i brun plast vid matbord, och den andra visar tre sjuanstolar i brunt läder vid matbord.

Stol K.H från Scandinavian Selection och Sjuan från Fritz Hansen är två utmärkta stolar för hemmakontoret då de både är trevliga att sitta på och att titta på. 

Tips! Anpassa stolen efter din inredning så den även kan användas utanför arbetstid, när ni blir fler vid middagsbordet exempelvis. I vår artikel Compact living – inspiration för att inreda ett litet kontor kan du läsa om smarta kontorsmöbler som passar för ett litet kontor.

Rätt belysning gör skillnad under arbetsdagen

Rätt ljus är viktigt för att du ska orka jobba. Välj, om möjligt, att inreda ditt hemmakontor i ett väl upplyst rum. Se med fördel till att rummet har gott om naturligt ljusinsläpp, där du sedan kan komplettera arbetsljuset med skrivbordslampor. Om du bor mindre eller är mer för hybridkontor har vi även portabla lampor som du kan förflytta mellan olika arbetsytor och rum. I vår artikel Det här betyder färgtemperatur, lumen och lux har vi klargjort begreppen och konkretiserat tips om hur du ska tänka när du ska välja lampor till hemmakontoret.

meny

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och -inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 5 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler i Stockholm och på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

 • Ergonomiska kontorsmöbler

  Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

 • Skrivbord

  I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

 • Kontorsstolar

  De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

 • Ljudabsorbenter

  Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

DPJ Workspace – kontorsmöbler i butik och webbshop

DPJ har utöver sin onlinebutik även en fysisk butik i Stockholm city där du kan känna på produkterna, och få hjälp med kontorsinredning, kontorsmöbler, konferensmöbler och allt annat som du behöver för ett välfungerande kontor med bra arbetsmiljö.

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft