Har du problem med att genomföra din beställning? Prova att byta din webbläsare!
-10%

Pendellampa Enigma

 • -761,00 kr

Enigma är en förtrollande pendellampa med fem skärmar som hänger i tunna trådar, vilket skapar illusionen av att de svävar fritt i luften. Ljuskällan riktar ljuset nedåt mot skärmarna som reflekterar skenet och ger ett vackert, bländfritt resultat.

 • Ger ett mjukt, bländfritt ljus.
 • Kabel i transparent eller svart plast medföljer.
6 489,00 kr
7 250,00 kr
inkl. moms
stock Leveranstid: 4-6 veckor
Svart
Svart
Aluminium
Ø 422 mm
Ø 422 mm
Ø 545 mm
Sänk
Öka
Betala enkelt och smidigt med:
VISA Mastercard American Express Klarna
Prisgaranti
Vi matchar inte bara priset - vi slår det!
Snabb leverans
Din beställning behandlas omedelbart.
Minst 5 års garanti
Minst fem års garanti på hela sortimentet.
4,5 av 5 i betyg
Vi arbetar alltid med din upplevelse i fokus
VISA Mastercard American Express Klarna

Enigma är en förtrollande pendellampa med fem skärmar som hänger i tunna trådar, vilket skapar illusionen av att de svävar fritt i luften. Ljuskällan riktar ljuset nedåt mot skärmarna som reflekterar skenet och ger ett vackert, bländfritt resultat.

 • Ger ett mjukt, bländfritt ljus.
 • Kabel i transparent eller svart plast medföljer.

Imponerande lampa med mjukt sken

Enigma är en vacker lampa som finns i två imponerande storlekar; Ø42,2x74 cm samt Ø54,5x97 cm, vilket gör den perfekt för lounger och hem med hög takhöjd. De fem skärmarna sprider ljuset åt alla håll och har ett matt ytskikt på ovansidan som gör ljuset mjukt och bländfritt.

En svävande illusion

De fem cirkulära skärmarna hänger ned från armaturen i supertunna men starka trådar, vilket resulterar i en luftig och modern design. Detta skapar även illusionen av att skärmarna svävar i luften, vilket blir extra påtagligt när lampan är tänd, och Enigma blir direkt rummets blickfång.

Om formgivaren – Shoichi Uchiyama

Shoichi Uchiyama är en framstående designer född och uppvuxen i Tokyo. Med inriktning på belysningsarmaturer, skapar han avskalade kreationer med fokus på ett bländfritt, indirekt sken. För att eliminera bländande ljus och skapa en balanserad ljusfördelning, behandlar han designprocessen med stor omsorg. Med testmodeller utrustade med olika ljuskällor studerar han noga armaturens estetik, ljusets färger och intensitet samt föremålens skuggor. Resultatet blir harmoniska armaturer med djup och struktur, präglade av traditionell japansk minimalism. Hans unika design har prisats med Good Design Award i Japan och iF Award i Tyskland.

Produktdetaljer

Artikelnummer 5741088726
Varumärke Louis Poulsen
Höjd 740/970 mm
Diameter 422/545 mm
Material Akryl, Aluminium, Stål
Ljuskälla 1x20W GU10 / 1x40W GU10
IP-klass IP20
Ljuskälla ingår Nej
Formgivare Shoichi Uchiyama

Varumärke Louis Poulsen

Louis Poulsen

Danska Louis Poulsen grundades redan år 1874. Med fokus på kvalitet och hög design tar de fram och tillverkar belysning som är behaglig för ögat. Under åren har de samarbetat med flera välrenommerade formgivare så som Arne Jacobsen, Oki Sato och Poul Henningsen. 

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och -inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 5 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler i Stockholm och på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

 • Ergonomiska kontorsmöbler

  Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

 • Skrivbord

  I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

 • Kontorsstolar

  De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

 • Ljudabsorbenter

  Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

DPJ Workspace – kontorsmöbler i butik och webbshop

DPJ har utöver sin onlinebutik även en fysisk butik i Stockholm city där du kan känna på produkterna, och få hjälp med kontorsinredning, kontorsmöbler, konferensmöbler och allt annat som du behöver för ett välfungerande kontor med bra arbetsmiljö.

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft