info Har du problem med att genomföra din beställning? Prova att byta din webbläsare!

VÄLJ MATBORD OCH STOLAR TILL DIN MATGRUPP – INSPIRATION OCH TIPS

Att köpa matbord och stolar som passar ihop kan framstå som ett okomplicerat projekt, tills du inser att stolarna du köpt är alldeles för låga för bordet. Kanske upptäcker du även att matgruppen inte alls ser bra ut fastän både bord och stolar var snygga var för sig. Så hur ska man tänka egentligen? Här ger vi våra bästa tips för dig som vill köpa matbord och matstolar som fungerar bra ihop.

Rätt sitthöjd för stol till matbord

Finns det något som är så irriterande som att sätta sig vid ett bord bara för att upptäcka att stolen är för låg? Men hur ska man veta vilka matbord och stolar som passar i höjd? Den generella tumregeln är att det inte ska skilja mer än 30 cm mellan sitthöjd och bordshöjd, för att du ska sitta på bästa sätt.

Vilken sitthöjd på stol till matbord på 74 cm i höjd?

Till ett matbord med en höjd på 74 cm rekommenderar vi en matstol med en sitthöjd på 44 till 46 cm.

Vilken sitthöjd på stol till matbord med höjd på 72 cm?

Till ett matbord med en höjd på 72 cm rekommenderar vi en matstol med en sitthöjd på 42 eller 43 cm, men även högre stolar går alltså bra.

Olika stil på matgrupp – inspiration

Bord och stolar kan kombineras på många olika sätt för en snygg matgrupp. Huvudsaken är att du hittar något som passar dig och din stil.

 • Matcha material och former. Välj stolar och bord som speglar varandra. Detta kan exempelvis handla om formen på bords- och stolsben, formen på säte och bordsskiva, materialet/färgen på bords- och stolsben eller materialet/färgen på säte och bordsskiva.
 • Välj material eller färger som bryter av. Gör tvärtom från ovan och låt ett massivt ekbord ge tyngd och stabilitet åt en matgrupp där stolarna har nätta säten och smäckra stålben.
 • Alla stolar i samma färg. Väljer du att ha samma färg på alla stolar får du en stilren och harmonisk matgrupp. Addera även en bordsskiva i samma färg för att komplettera looken.
 • Stolar i olika färger. Väljer du istället att ha olika färger på dina stolar får matgruppen en kreativ och livfull känsla. Försök hålla dig till två eller tre färger som funkar bra ihop eller tillhör samma färgskala, så undviker du att det blir rörigt för ögat.

Bästsäljande matstolar och matbord som passar ihop

För att skapa en matgrupp med matbord som passar dina matstolar perfekt är det ofta enklast att köpa ett bord från samma serie eller varumärke. Då kan du vara säker på att former, färger och material återkommer i de olika möblerna.

Var däremot inte rädd för att blanda stolar och matbord från olika märken. Det ger dig större kreativ frihet och låter dig skapa en helt unik matgrupp.

Vilket matbord passar ihop med Lilla Åland?

Storfavoriten Lilla Åland från Stolab passar extra bra med matbordet Carl – ett massivt träbord som utformats för att framhäva Lilla Ålands vackra former. Välj dina stolar i olika färger för en dynamisk och spännande inredning.

Lilla Åland och matbor Carl från Stolab

Stolabs Lilla Åland ihop med matbordet Carl i massivt trä

Vilket matbord passar ihop med Fritz Hansen Sjuan-stol?

Den populära Sjuan-stolen har en hög sitthöjd på 46 cm vilket gör att den passar bra ihop med de flesta bord. För en estetiskt tilltalande inredning är Sjuan riktigt snygg att kombinera med bordet Super-Elliptical med smäckra stålben, eller bordet Essay i massiv ek.

Fritz Hansen Sjuan med matbord Super-Elliptical

Fritz Hansen Sjuan och matbordet Super-Elliptical med stålben och bordsskiva som matchar stolens utförande

Fritz Hansen Sjuan stol och matbord Essay

Fritz Hansen Sjuan och matbordet Essay i solid ek som bryter av mot stolens smäckra utseende

Vilket matbord passar ihop med stolen AAC 22 från Hay?

About A Chair AAC 22 från Hay har mjuka, runda former som passar lite extra bra ihop med det cirkulära bordet Copenhauge CPH20. Bordet har vackra ben i solid ek som matchar stolsbenen, och skiva som finns i flera stiliga utföranden.

AAC22 och Copenhauge matbord

AAC22 ihop med matbordet Copenhauge CPH20 som matchar stolen i material, färg och former

Vilket matbord passar bra ihop med stolen Beetle?

Den stiliga stolen Beetle från Gubi har precis som AAC22 mjuka former och lätt utställda ben. Detta gör att Beetle passar riktigt bra med matbordet Gubi som har oval bordsskiva och svängda ben som speglar formen hos stolsbenen.

Beetle och matbord Gubi

Stolen Beetle (visas här i klädd version) ihop med matbordet Gubi som matchar stolens ovala former och böjda ben

Hos DPJ Workspace hittar du både matstolar och matbord för matsalsgrupper som passar stora som små matsalar, privata hem som restauranger och kontorslokaler. Hör av dig till oss om du önskar fler tips och råd för hur du sätter ihop en snygg matgrupp. Vi hjälper dig gärna!

meny

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och -inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 5 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler i Stockholm och på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

 • Ergonomiska kontorsmöbler

  Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

 • Skrivbord

  I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

 • Kontorsstolar

  De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

 • Ljudabsorbenter

  Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

DPJ Workspace – kontorsmöbler i butik och webbshop

DPJ har utöver sin onlinebutik även en fysisk butik i Stockholm city där du kan känna på produkterna, och få hjälp med kontorsinredning, kontorsmöbler, konferensmöbler och allt annat som du behöver för ett välfungerande kontor med bra arbetsmiljö.

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft