Logga in på ditt konto

Inget konto? Skapa ett här

Spåra & hantera din order

Ordernr. är 7 siffror. Referensnr. är 9 bokstäver

Har du några frågor?

+46 (0)8-444 54 24
info@dpj.se

Öppettider kundtjänst

Mån - Fre: 09.00 - 15.00
Lunchstängt 12.00 - 13.00

Våra vanligaste frågor & svar

Till Frågor & svar

VÄLJ MATBORD OCH STOLAR TILL DIN MATGRUPP – INSPIRATION OCH TIPS

Att köpa matbord och stolar som passar ihop kan framstå som ett okomplicerat projekt, tills du inser att stolarna du köpt är alldeles för låga för bordet. Kanske upptäcker du även att matgruppen inte alls ser bra ut fastän både bord och stolar var snygga var för sig. Så hur ska man tänka egentligen? Här ger vi våra bästa tips för dig som vill köpa matbord och matstolar som fungerar bra ihop.

Rätt sitthöjd för stol till matbord

Finns det något som är så irriterande som att sätta sig vid ett bord bara för att upptäcka att stolen är för låg? Men hur ska man veta vilka matbord och stolar som passar i höjd? Den generella tumregeln är att det inte ska skilja mer än 30 cm mellan sitthöjd och bordshöjd, för att du ska sitta på bästa sätt.

Vilken sitthöjd på stol till matbord på 74 cm i höjd?

Till ett matbord med en höjd på 74 cm rekommenderar vi en matstol med en sitthöjd på 44 till 46 cm.

Vilken sitthöjd på stol till matbord med höjd på 72 cm?

Till ett matbord med en höjd på 72 cm rekommenderar vi en matstol med en sitthöjd på 42 eller 43 cm, men även högre stolar går alltså bra.

Olika stil på matgrupp – inspiration

Bord och stolar kan kombineras på många olika sätt för en snygg matgrupp. Huvudsaken är att du hittar något som passar dig och din stil.

  • Matcha material och former. Välj stolar och bord som speglar varandra. Detta kan exempelvis handla om formen på bords- och stolsben, formen på säte och bordsskiva, materialet/färgen på bords- och stolsben eller materialet/färgen på säte och bordsskiva.
  • Välj material eller färger som bryter av. Gör tvärtom från ovan och låt ett massivt ekbord ge tyngd och stabilitet åt en matgrupp där stolarna har nätta säten och smäckra stålben.
  • Alla stolar i samma färg. Väljer du att ha samma färg på alla stolar får du en stilren och harmonisk matgrupp. Addera även en bordsskiva i samma färg för att komplettera looken.
  • Stolar i olika färger. Väljer du istället att ha olika färger på dina stolar får matgruppen en kreativ och livfull känsla. Försök hålla dig till två eller tre färger som funkar bra ihop eller tillhör samma färgskala, så undviker du att det blir rörigt för ögat.

Bästsäljande matstolar och matbord som passar ihop

För att skapa en matgrupp med matbord som passar dina matstolar perfekt är det ofta enklast att köpa ett bord från samma serie eller varumärke. Då kan du vara säker på att former, färger och material återkommer i de olika möblerna.

Var däremot inte rädd för att blanda stolar och matbord från olika märken. Det ger dig större kreativ frihet och låter dig skapa en helt unik matgrupp.

Vilket matbord passar ihop med Lilla Åland?

Storfavoriten Lilla Åland från Stolab passar extra bra med matbordet Carl – ett massivt träbord som utformats för att framhäva Lilla Ålands vackra former. Välj dina stolar i olika färger för en dynamisk och spännande inredning.

Lilla Åland och matbor Carl från Stolab

Stolabs Lilla Åland ihop med matbordet Carl i massivt trä

Vilket matbord passar ihop med About A Chair AAC22? 

Populära About A Chair AAC22 från HAY har böljande former som passar lite extra bra ihop med runda bord. För en estetiskt tilltalande inredning är AAC22 riktigt snygg att kombinera med Loop Stand Round Table vars utställda ben går bra ihop med den lätt lutande formen på stolsbenen. 

Två vita stolar med ekben står vid ett vitt runt bord med en bokhylla fylld med böcker i bakgrunden.

About A Chair AAC22 med ekben och bordet Loop Stand Round med vit bordsskiva som matchar stolens sits. 

Vilket matbord passar ihop med stolen Q.U från Scandinavian Selection?

Stol Q.U har en luftig design med smäckra stålben som gör att den går utmärkt ihop med bordet C.L med galvaniserat stålstativ. Det vita stativet ramar in bordsskivan och knyter ihop matgruppens design på ett elegant sätt. Det bästa är att både stol och bord tål utomhusbruk! 

Matgrupp utomhus med fyra vita stolar och bord med träskiva och vitt stativ .

Stol Q.U ihop med matbordet C.L vars rundade hörn och kanter matchar de mjuka formerna i stolen, samtidigt som det vita stålrörsstativet speglar stolens smäckra stålben. 

Vilket matbord passar bra ihop med stolen Afteroom?

Den eleganta stolen Afteroom från Audo Copenhagen har ett formspråk som passar riktigt bra ihop med bordet Snaregade. Matgruppen präglas av skarpa linjer, runda ytor och ett helsvarta utförande som får bord och stol att se ut att vara gjorda för varandra. 

Svart runt bord med smäckert stativ samt två svarta stolar .

Stolen Afteroom och bordet Snaregade, båda från Audo Copenhagen, matchar varandra i alla avseenden.

Hos DPJ Workspace hittar du både matstolar och matbord för matsalsgrupper som passar stora som små matsalar, privata hem som restauranger och kontorslokaler. Hör av dig till oss om du önskar fler tips och råd för hur du sätter ihop en snygg matgrupp. Vi hjälper dig gärna!

Matbord och matstolar till kontoret

Är du företagare och letar matbord och matstolar till kontoret? Våra projektsäljare har lång erfarenhet av kontorsinredning och vet vilka produkter som gör sig bäst i offentliga miljöer. Läs mer om Projekt och offert, och hur vi kan hjälpa dig ta inredningen på kontoret till en helt ny nivå. 

meny

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft